תדרים

mdreamer

New member
תדרים

יש לי שאלה, ייתכן ואפיל לא חוקית, אני לא יודע אז אשאל ומקסימום אקבל על הראש. האם מישהו יודע איפה יש רשימת תדרים מסודרת של איזה גוף משתמש באילו תדרים, כלומר על איזה תדרים עובדים מד"א, המשטרה, צבא, מוניות, מטוסים קלים וכ'ו? אני רוצה לשדר וידאו ממקום למקום לטווח של כמה קילומטרים ולא רוצה להפריע או לקבל הפרעות. תודה

mot264

New member
תדרים

אין שום בעיה לקבל עזרה כנס לקישור המצורף בו תוכל לקבל את רוב הפרטים הנחוצים לך להפעלת שידור כלשהו במדינת ישראל בהצלחה !

4Z7BGG

New member
שידורי וידאו

.....ובלינק המצורף יש לך את ערוצי הטלויזיה ותדריהם שהם בעצם תקן בינלאומי שרק תיהיה בתמונה - אתה הולך לסיפור מאד לא זול - הן מבחינת הרישוי והן מבחינת שיטת השידור. שידור אנאלוגי מחייב רוחב פס גדול יותר, הספקים גדולים יותר וכו' http://img2.tapuz.co.il/forums/1_115961292.pdf

אנחנו בתקופת הפירטים שידרו עד מרחק של

30 ק"מ . מהכרמל ניקלט עד נהריה . השידור הייה בתחום הSBבתחום ההיפר בנד . ששם בדרך כלל יש שידורי קשר . הבחור לא הולך להוציא רשיון . זה בטוח . אלה רוצה להיות איזה פירט מתחיל כמו בשנות ה80 צריך מודלטור בתדר הניבחר כ1000 ש"ח . ומגבר רגיל כמו של אנטנה זה עד טווח של 2 ק"מ . ועד מגבר רציני לטווח יותר גדול . השקע עד 5 אלף ש"ח גג + אנטנה מתאימה לתדר הניבר כך עשינו בזמנו בכבלים הפירטיים

mdreamer

New member
חבר'ה תראו מה ביקשתי, רשימה פשוטה

אני יודע מה לעשות ואיך לעשות רק רוצה לראות שאני לא מפריע. לא צריך להמציא גלגל רק לענות לשאלתי

מאוד פשוט . לשדר תמונה מותר בתחום

של הטלויזיה שזה VHF או UHF . בתחומים אחרים מישטרה מד.א.א ואחרים אסור לשדר כי תפריע לקשר בין מקומות . לכן בחר ערוץ פנוי בטלויזיה חבר טלויזיה וראה אים יש תחנה משדרת . אין תחנה בחר את התדר הזה . יש תחנה אל תשדר . יש טלויזיות עים היבר בנד . בתחום ההיפר בהנד אסור לשדר באויר . כי המצא מישתמש בזה הרב . והצחום הזה באויר שייך רק למכשירי הקשר . . לשדר באויר מותר רק בתחום הVHF או UHF מאוד פשוט . אבל נדיר היום לימצו תדר פנוי . במיוחד בימי השרב מדינות ערב משדרות על כול התחומים כולל ישראל הכולתפוס

קרמר

ספר קצת על המשדרים / הספקים בהם השתמשת. מה עשית כדי לשדר בזמנו. סיפורים על אילותרים וכאלו. מאד מעניין. כילד אהבתי מאד את העניין הזה וביליתי שעות על הגג עם אנטנות רק כדי לקלוט מה שלא הצלחתי...

4Z7BGG

New member
לא מפריע

מה נכון אמת - ביקשת רק לדעת איך לעבור על החוק - אבל בסיגנון יער שרבורג וכו' קיבלת את התדרים שבהם משדרים טלויזיה קיבלת את הפרטים למי פונים על מנת לעשות את זה חוקי היו גם טיפ או שניים טכניים אם אחרי כל זה אתה כועס - אני מתנצל בשם הפורום ואם תתן לי מייל או פקס אשלח לך חזרה את התשלום ששילמת בצ'ק..........................

אגב,

ניתן לשדר אותך דיגיטאלית (אפילו כמה A\V בתדר אחד), באזור ה-2.4Ghz ההספקים קטנים למספר רב של קילומטרים, כך גם לא תעבור טכנית לפחות על החוק.

mdreamer

New member
ממש לא..

אני טיסנאי חובב שרוצה לשים מצלמה על טיסן ולשדר זאת לקרקע. בעולם הנושא מאוד מפותח קוראים לזה FPV. אני רוצה להזמין משדר/מקלט ויש מבחר עוצמות ותדרים, רק רציתי לדעת מה להזמין כדי שלא אפריע. אני אזרח שומר חוק, לא זאת הייתה כוונת המשורר אלה המשדרים/מקלטים: http://www.rangevideo.com/index.php?main_page=index&cPath=35

4Z7BGG

New member
שידור

עכשיו אתה מבין שאם אלו היו המשפטים הראשונים שלך, העניין היה נראה אחרת אנחנו אבל חוזרים לבסיס - אתה מתכוון לשדר מטיסן , דבר שמגדיל מאד את הטווח ואתו את אפשרות להפריע לשידורים חוקיים. נראה שהדרך הטובה ביותר היא בכל זאת לפנות למשרד התקשורת - אתה הרי לא יכול לבחור את תדר העבודה. לשאול פשוט על איזה מארבעת התדרים האפשריים של הציוד אתה יכול לעבוד בארץ ואיזה רשיון צריך לעניין. מנסיון - רשימה מלאה לא תקבל. הבחור שמקבל שם משכורת מהמיסים שלי ושלך חושב ש"המידע הוא לא לידיעת כלל הציבור" (כן, ציטטתי אותו...) בניגוד לכל המדינות המפגרות בעולם שאתה יכול לקבל רשימה כזו באתר ממשלתי רשמי. כרגיל אצלנו - כמו עוד הרבה מעשי נבלה ובטלנות - מסתתרים תחת נימוקים "ביטחוניים". אני גם יודע שיש תחום באיזור ה - 2.4 גיגה לשימוש אזרחי. אני מניח שאת זה הם כן יספרו לך.השועלים הוותיקים שפה בטח ישלפו את התחום מהשרוול. אופרה אחרת זה אם מותר לשדר שם ברוחבי פס של ווידאו.

mot264

New member
יש בעיה

כתוב במפורש שעבור ארה"ב יש צורך לתאם עם משרד התקשורת שם (FCC) זה הי נוח כאן בארץ. תרום הזמנה עליך לקבל אישור ליבא כל משדר בקישור שרשתי קודם לכן

4Z7BGG

New member
שידור וידאו

מאד מעניין אותי מה יענו לך במשרד התקשורת. ייתכן שארצה גם אני לייבא אחד כזה - להרכבה על ההליקופטר החשמלי שלי ( E_SKY HoneyBee II ) אני מניח שאצטרך להזמין עבורו להבים של קומפוזיט ואולי מנוע חזק יותר - אבל זה יהיה מעניין.

למה אתה מתחבט עם עצמך?

משרד התקשורת? רשימת תדרים? הרי ממילא היצרן נותן לך את שלושת התדרים בהם הוא יכול לעבוד 900, 1300, 2400. את תחום ה-900 אתה יכול לשכוח. תחום 1300 כל עוד צה"ל קיים אז לא, אבל ב2400 יש לך סיכוי, היות וכבר מאשרים TV סנדרים לשימוש ביתי. אם אני לא טועה, מה שיאשרו לך זה 10mW כמו שקיים היום. אבל עם 10mW לא תגיע רחוק. בקיצור, לא כיף בשבילך. התחום שמותר לשימוש אזרחי הוא 2400-2483Mhz. עד 20dbm שהם 100Mw EIRP. אישרו את זה עבור WLAN. אם תשדר את הוידאו שלך באותו התחום (התנאי הוא שתמצא משדר כזה) אף אחד לא יהרוג אותך. מה שגם אתה תשדר כ"כ גבוה יחסית לבתים ולא תפריע לאף אחד. אפילו אם תשדר ב-1W לא יקרה דבר. עדיין, אתה בתחום שנתנו לציבור להשתמש בו, לריב עליו ולשבור איתו את הראש לבד. ה2400 מגה טוב לך יותר, היות והאנטנות קטנות וניתן להגיע איתם לשבחים יפים יחסית לגודל. בקרקע תוכל למשל להשתמש באנטנה סקטוריאלית 120 מעלות שתתן לך GAIN של 12dbi, אם אתה מטיס את המטוס בכיוון מוגדר. או אנטנת שוט 8dbi שעדיין זה שבח יפה. גם על המטוס תוכל להשתמש באנטנה סירקולארית של 5dbi. לא רע. אם תרצה, אני מייבא אנטנות כאלו.

Itzik Ronen

New member
בהחלט מעניין, הייתי רוצה לקבל עוד מידע.

יש לך חנות/אתר? איפה אפשר לראות את האנטנות ולדבר על הנושא? תודה איציק רונן

אסביר עוד קצת

דיגיטאלי: כשחברת הטלויזיה בלווין yes מעלה את השידור שלה ללווין עמוס, היא משתמשת במה שנקרא DVB-S, שידור טלויזיה דיגיטאלי. זה עובר דרך הלווין שמשמש כריפיטר (וכמובן בהמרות תדר מטורפות) ונוחת אצלך בסלון בסופו של דבר. כיום אני מבצע ובהצלחה שידורים כאלו, לא דרך לווין, אלא המשדר משדר ישירות למקלט בקרקע. כמה מערכות כאלו כבר עובדות בפרוייקטים סגורים לציבור באוויר ובים. היתרון במערכות כאלו, פשוט מאד, שהמקלטים כאן דורשים 35db מיקרו-וולט, על מנת לספק תמונה דיגיטאלית מושלמת, בעוד המקלטים האנאלוגיים דורשים כידוע 65db מיקרו-וולט. חיסכון של 30db זה עצום. משדרים בעלי הספקים לא חזקים במיוחד מגיעים למרחקים גדולים גם בזכות המודולציה QPSK שמאד חסינה להפרעות. אבל ציוד דיגיטאלי כזה מאד יקר, והצעתי לך אותו בתחילת השרשור כי חשבתי שאתה רוצה להעביר וידאו בין שני נקודות באופן מקצועי. אנאלוגי: זה התחום שאתה צריך ללכת עליו. הציוד זול מאד. ברר עם היצרן אם הוא מסוגל לספק לך משדר+מקלט בתחום התדר 2400-2483Mhz. זהו תחום תדר שמשרד התקשורת מייעד לשימושים אזרחיים עד 100mW. מצידך נסה לייבא את המשדר בעל ההספק הגבוה ביותר שתוכל (חוקית או לא, עניין שלך) אנטנות, הדבר אם לא הכי חשוב, אוכל לספק. בעתיד תוכל להוסיף מגבר LNA לפני המקלט, אבל קודם תתחיל ממשהו. שלחתי לכם טלפון שלי במסרים.

למעלה