,תדמית המקצוע.

dekelsgi

New member
,תדמית המקצוע.

חברה -יש לנו בעיה.חזרתי מסיור בארצות ניכר ומה לתדהמתי גיליתי? שבניגוד לארצינו מקצועות פיזיים ו"עבודה שחורה"אינם מוקצים.חשמלאי-משפץ וכו ממש גאים בעבודתם ומחיר עבודה מקצועית ממש יקר.ונחשו מי השתלב בשקט בשקט בענף -נכון הישראלים.הגיע הזמן להפנים: עבודה אינה בושה -גם אם אין מיזוג,רכב חברה,ביטוח מנהלים ועוד הטבות שונות.אולי הגיע הזמן ויפה שעה קודם.? מהירהורי מוחי הקודח.

מאגר

New member
את אשר גיליתה עכשיו יודעים רבים כבר

זמן רב הבעיה היא שעבודה כפיים הייתה בעיני הדור הצעיר ביזיון, וניספרה עם העבודות לבעלי השכלה נמוכה או חסרי השכלה, אך בעבר הלא רחוק של מדינת ישראל ללכת עם סרבל כחול ולעבוד עבודת כפיים היה כבוד, כי הייתה בעשיה ובבניה של המדינה, מאז בוא הערבים מהשטחים וכל מני פועלים סינים רומנים וכל הלאומים האחרים הפכו כל הישראלים למנהלים ועכשיו הם למוכנים לחזור לעבוד בידים אלא רק לגבות את הכסף. כמו כן יש לציין שבכל העולם הנאור יש לכל מקצוע איגוד מקצועי עם חוקי אטיקה מחירון רשמי ורישיונות עבודה דבר שישראל פרט לענף החשמל לא השכילה לעשות ובעלי המקצוע עוד פחות. לא ניראה לי כי דיון בנושא יוביל לשינוי מאחר וגם משרד העבודה לא היצליח לעשותו במשך השנים למרות שהיה ניסיון של התאחדות בעלי המלאכה לעשות כן אך ללא הצלחה יתרה. ובנושא זה יש עוד הרבה מה לשכתוב לשנותולעשות אך אין מי ואין בשביל מי וזה מנסיוני ה"דל" במשך שנות עבודתי ה"מעטות"

fireman

New member
זה מתחיל עוד הרבה לפני

כשילדים שולפים סכין בגיל 10 ותוקעים אותה בחבר שלהם מהכיתה.... לצערי הרב עם הזרמת העובדים הזרים לארץ הצטיירה תמונה של ישראלי בעל בית שמנהל את העניינים והפועל הרומני או הסיני הוא זה שעושה את העבודה... לפני שאני התגייסתי לצבא אני עבדתי בבניין כמעט 7 חודשים (זה הזמן שהיה לי) העבודה הייתה קשה מאוד והשכר היה בהתאם....בתור פועל פשוט הגעתי לכמעט 8000 ש"ח בחודש.... לעבוד בבניין זה לא בושה וגם ללכלך את הידים זאת לא בושה...וזאת לא בושה להזיע בשביל הלחם שלך.... בושה זה לגנוב ולרמות.

0 אור 0

New member
אתה כנראה מהדור שלי?

גם אני עוד זוכרת תקופה שבה חברה צעירים שהשתחררו מהצבא היו הולכים לעבוד קשה כמה חודשים או שנים כדי לעשות כסף. אבל עכשיו, זה אמנם לא בושה, אבל מצד שני גם לא עושים כסף גדול. אחיין שלי עכשיו עבד תקופה בשיפוצים - קיבל 160 ש"ח ליום (ויש לו נסיון קודם) - ומפה לשם אם לא עובדים איזה יום , יוצא פחות מ 3000 ש"ח ליום. אין שום ספק שבתנאים אלו את הקריירה שלו הוא לא יעשה בבניה.

amic

New member
גם זה נובע מהירידה הדרסטית

ברמת "קבלני השיפוצים" והכשרתם המקצועית . היום כל בעל טנדר או רכב מסחרי אוסף סיני או רומני אחד לידו וקורא לעצמו קבלן שיפוצים. אינו מבין מה ההבדל בין לבנה לבין בלוק אבל הוא משפץ. בסיום העבודה נראית זוועה והלקוח אינו משלם את יתרת התשלום. כאן מתחיל מעגל קסמים של "איך לדפוק את הלקוח" ובחזרה "איך לצאת בשלום מהשיפוץ" והרמה יורדת מיום ליום. אני כבר עשרות שנים בתחום השיפוצים ועשיתי בשנתיים האחרונות מאה בוררויות מטעם בית המשפט בענין שיפוצים. את מה שאני רואה בבתים לא ניתן לתאר במילים-אולי פע םאכתוב ספר עם תמונות. בזמן האחרון מנסים ליצור רישום של קבלני שיפוצים ולכפות זאת עליהם. הם יחויבו בהשתלמויות ואולי תעלה רמת העבודה ועם זה גם שמם. עד שלא תהיה אכיפת חוק רצינית שבכל עבודה נדרש קבלן רשום לא יהיה סדר. ותיקי הפורום הבודדים שעדיין כאן זוכרים שבתחילה היה " קבלן רשום" שענה על השאלות אבל תקפו אותו כל הזמן עד שברח. חבל

0 אור 0

New member
אני כמובן לא מותיקות הפורום

וכמה חבל על כך - כי מחוסר ידע עשיתי טעויות נוראיות שעלו לי בכסף ובעוגמת נפש ... אבל בסיבוב הנוכחי יש לי קבלן שהוא קבלן רשום, מקצועי, יודע מה הוא עושה, משתמש בחומרים הנוכחים (אפילו המפקח העוין מאד שיש לנו שיבח אותו בנושא הזה, והם בסכסוך נוראי על רקע של כל מיני דברים שלא ממש קשורים לשיפוץ שלנו) ואפילו היה נחמד וקואופרטיבי לאורך כל תקופת השיפוץ - אבל עכשיו כשהגענו לפיניש פתאום רואים את כל המחלות הידועות של קבלנים. דרכו אצה לו לעבור לפרוייקט הבא - אין לו חשק וסבלנות להתעסק עם המון דברים (באמת מאד קטנים אבל חשובים) והוא מנסה "למרוח" אותנו בקטע של בוא נסגור את החשבון, תעברו לבית ואז תראו כל מה שלא בסדר, ואני אגיע לתקן .... מה, הוא לא רואה שאני מבינה שנתקעו שני פרוייקטים שהיו צריכים להיות לו בסביבתי, ופשוט לא כדאי לו להביא פועלים במיוחד אלי לעבודות שזה לא יום וגמרנו אלא שעה פה שעה שם?

אור ועמיק , נכון מאד, וגם הפוך.

התאור של עמיק נכון מאד, חוינו על בשרנו שיפוץ מזעזע ממש כמתואר ואולי יותר גרוע. ממש נאלצנו לגרש אותו מהבית וסבלנו נזק אדיר! אבל גם יש לנו דוגמא הפוכה, של שיפוץ שעשה עבורנו שיפוצניק מקצועי (שהיה צריך לעשות הכל מחדש) ונחמד, שבניגוד לתיאורה של אור לא לא הפסיק להיות נחמד ומקצועי עד הסוף, וגם נתן לנו אחריות אישית שלא היה צורך לממשה (כי לא היו בעיות), ולמרות זאת הוא בא מספר פעמים לבדוק שהכל בסדר. יש גם כאלה מצטיינים, אך ברור שהם נדירים וקשים להשגה, אז אם מישהו מעוניין בקישור, נשמח לעזור. וכמובן שהמחירים של הטובים יהיו יותר גבוהים, אם הם צריכים לקחת בחשבון שהעבודה צריכה להסתיים בשלום. וזה גם לקח לכל החסכנים, שלפעמים , כמו במקרה שלנו , החסכון לכאורה הוא הפסד נטו. אלינו הוא הגיע דרך המלצות מחברים שעבדו איתו, וזאת נראית לי הדרך האופטוימאלית, אם כי לא תמיד אפשרית, לבחור בעל מקצוע. מובן שיש גם לבחור מאילו חברים לקבל המלצות ומאילו לא.. נועה שוורץ

מאגר

New member
זה אותה דבר כמו קבלני החשמל וכל

סוגי הקבלנים האחרים מאחר ואין להם תקנון ואין להם אמנה והם אינם מוכנים ללכת לילמוד ולקבל תעודות הסמכה גורל הדבר הזה הוא כגורלו של כל אירגון שניסה לקום אשמח אם זה לא יהיה כך.

4tis

New member
על מה שכתבת אני מסכים איתך חוץ מעל

דבר אחד והוא שבחרתם את הקבלן שלכם לפי המלצת החברים(שאני מניח שהם לא אנשי מקצוע בתחום) -עם כל הכבוד (ויש!) מאיפה להם המושג על טיב עבודתו האמיתית ?אולי הוא נחמד אך מאיפה הם יודעים איפה חיפף? את דברים אלה יגלו עם הזמן אם הקבלן הוא חאפר ,פשוט אין להם שום ידע על טיב העבודה!

fireman

New member
אני לא יודע מה זה

"הדור שלך"....אני בקרוב בן 23
לפני הצבא עבדתי בבניין כמו גדול.

DUDUS24

New member
השרשור הכי מרתק...אכן לא קל להיות

שיפוצניק בימינו אבל אני טוען שלטווח הארוך מי שטוב ישרוד, לקוחות חוזרים במחזוריות של שנתיים -שלוש ,אבל חוזרים מי שטוב ישרוד-אבולוציה

0 אור 0

New member
אתה יותר צעיר מהבן שלי

ואני אשמח אם תגלה לי איפה מרויחים 8000 ש"ח לחודש בבניין, יש לי "קליינטים" בגילך שמחפשים בנרות את המשכורות האלו.

fireman

New member
באותה התקופה ענף הבניה היה

הרבה יותר טוב מהמצב היום...מה גם שהשכר הגבוה נבע מהעובדה שעבדתי גם בלילות בחלק מהזמן.

למעלה