תגלית מכאיבה

The Wraith

New member
תגלית מכאיבה

כרגע גיליתי משהו על עצמי שקראתי באתר של ישראל-וויקה, תקשיבו לזה: "לפאגאניזם אין אל רשע ולא גיהנום. אם מצאת אנשים שמתעסקים בשטן, תדעו שהם בודאי לא פאגאנים, לא וויקנים, ולא מכשפות, והמלצתי - להתרחק." אויה! אני לא מכשף! איך יכולתי לחיות בשקר במשך כל הזמן הזה! איך אסלח לעצמי! אה! וגם לא ידעתי שלוקי הוא אינו אל רשע! אויה! לוקי כאבנו דומה! מה נעשה! אה!

כרמית.

New member
לוקי הוא בהחלט לא אל רשע

הוא עשה כמה מעשים רעים, והוא לא האל היחיד שעשה מעשים רעים, אבל בשום מקום לא תמצא שהוא רע במהותו. מה שמצאת שם נכון לחלוטין. אין אף אל בשום מסורת פאגאנית בקשת שממצרים דרך אגן הים התיכון דרך אירופה ועד לאיים הבריטיים (אני לא מכירה אזורים אחרים, לא בתחום ההשכלה שלי) שהוא אל "רע" במהותו ושכולו רשע. אין דבר כזה. "השטן" כאל (או מלאך, או שד או מלך שדים) הוא המצאה יודאו-נוצרית.

כרמית.

New member
אני יוצאת להפסקת צהריים

כשאשוב - מבטיחה להסביר באריכות מדוע לא נכון לראות את לוקי כאל רע.

The Wraith

New member
יודעת מה? את צודקת בכל

אנחנו מדברים על אותו לוקי או שאת מדברת על הלוקי שהוא אל הפרחים והגמדונים החביבים של האביב, נכון?

כרמית.

New member
אני צודקת בכל? ../images/Emo3.gif הלוואי

אני מדברת על לוקי, אל האש הסקנדינבי.

morning star

New member
ואתה לעומת זאת יודע

הכל. אני עוד זוכר כמה שאלות היו לך על המסורת הנורדית. איני יודע היכן אתה נמצא עכשיו בתחום, אבל אני יכול לנחש שלכרמית, שלמדה את הנושא קצת יותר זמן ממך במסגרת אקדמאית, יודעת טיפה יותר ממך וממני. נראה לי גם שחסרה לך הבנה קלה לגבי האלים הפאגאניים - האלים הפאגאניים לא היו מקובעים, כמו האל היהודי או האל הנוצרי (והשטן הנוצרי). להיפך - היו להם חיים דינאמיים - בהתאם למאמיניהם בד"כ. למשל, כאשר הובס עם אחד ע"י עם אחר, אז אליו גם הם הובסו בקרב. שינויים אקלימיים, אסונות טבע ועוד תופעות - כולל המחזוריות השנתית, נתפסו כחלק מחיי האלים הדינאמיים. בשל כך, לא ניתן להגיד כי אל כלשהו היה "רשע מוחלט". לוקי, גם אם היה עושה צרות, היה לא פעם מתקן את מעלליו. נכון, הוא בעל תפקיד לא קטן בראגנארוק, אבל אל תשכח, שנבואת הראגנארוק מסתיימת בטוב (מה שנראה בעיני מחבר הנבואה כטוב). גם סת, רוצח אחיו אוזיריס, מקבל בסופו של דבר תפקיד במרכבתו של אל השמש. שלך הנווד

The Wraith

New member
אילן, אילן, אילן

אני לא זוכר שאמרתי שאני יודע הכל, אבל זה ברור שלוקי הוא לא ממש אל כל הטוב. חוץ מזה אני מסכים אתך.

hsotrt

New member
שוב אתה סוטר את עצמך!!!

מה יש לך שתי זהויות!! הרי בעצמך אמרת שמעשים רעים לא הופכים אדם לרע אז עכשיו אתה אומר שבגלל שלוקי עשה דברים רעים בהשקפת האלים האחרים, זה רע??? אני לא מבין אותך!! ויותר מזאת אתה מכעיס אותי כל פעם מחדש!! טל, איכזבת אותי...

The Wraith

New member
אני לא סותר את עצמי

בכל מקום שאליו הלכתי לבדוק היה רשום בפירוש "לוקי- אל רשע", בגלל שאני לא מאמין באלים ממש לא אכפת לי אם הוא אל רשע, טוב, או "נייטרלי". ואני גם לא חוקר את נושא לוקי.

Pixy led

New member
לוקי לא ידוע כ -

God of Mischief? הוא לא יכול להיות טוב... אבל לא מרושע או משהו. סתם... נזק.

כרמית.

New member
אז למה לא נכון לראות את לוקי כאל רע

הנווד התחיל קצת בכיוון ואני אמשיך אבל קודם נתחיל מההתחלה. מי זה בעצם לוקי? לוקי הוא אחד מאלי האש הסקנדינבים. למרות זאת, הוא ידוע בקרב רבים דווקא כ"כבשה השחורה" של האסגארד, כעושה צרות וכ"אל המרמה". המעשה הקשה ביותר שהוא עשה היה לגרום למותו של האל היפה והנערץ ביותר מבין אלי האסגארד, באלדר. כל היצורים בעולם נשבעו שלא להזיק ללוקי, פרט לדבקון הלבן. לוקי הכין חץ מדבקון לבן והניח אותו בידיו של האל העיוור הוד. החץ פגע בבאלדר והרג אותו. במקרים רבים לוקי גרם צרות לאלי האסגארד, גנב מהם ואז החזיר את מה שגנב. כמו, למשל, האל היווני הרמס, גם לוקי הוא "אל רמאי ותעלולן". תפקיד זה הוא אחד התפקידים המסורתיים והחשובים ביותר בכל פנתיאון אלים. אמנם מעשיו של לוקי נדמים לנו כרעים וכקשים, אבל הם עולים בקנה אחד עם "הדרך הנורדית". הסקנדינבים האמינו ששום דבר איננו נצחי, הכל הוא בין חלוף. תפקידו של לוקי הוא למנוע קפאון וסטגנציה על ידי גרימת אירועים ולשמש כטריגר לשרשרות אירועים. התעלולים וה"רמאויות". גם האלים אינם נצחיים - כולם ימותו בסופו של דבר בקרב ראגנרוק. וגם המוות הזה הוא לא נצחי, כי הם יקומו שוב לתחייה. לוקי הוא מפתח לחוסר הנצחיות הזה וגם למעגליות הזאת של המוות בקרב והקימה לתחייה. נכון הוא שרוב בני האדם לא "אהבו" את לוקי. מקדשים לא הוקמו לו ולא היה מעולם "פולחן לוקי". קשה לקבל אל שהתפקיד שלו הוא לגרום למותם של כל האלים והאלות ולחורבן העולם. למרות זאת, הנורדים הכירו בחשיבותו הגדולה של לוקי ובערכו כטריגר. איך יכול להיות שאל הוא רמאי? האלים הפאגאניים שונים לחלוטין מן האל היודאו נוצרי שרובנו התחנכנו על ברכיו. לא מדובר באל שהוא הכל ושולט על הכל, אלא באל שהוא חלק ממה שיש, חלק מן הטבע, חלק מן החיים המשתנים. לא נכון לראות את לוקי רק בזכות התעלולים והטריקים והרמאויות הקטנות. לוקי הוא לא ליצן החצר, הוא לא רמאי זול, הוא לא רע, והוא גם לא הכבשה השחורה של האסגארד. הוא אל שתפקידו חשוב במעגל החיים המוות והתחייה מחדש של כל הפנתיאון הסקנדינבי. תפקיד קשה שלבני אדם קשה לקבל, אבל אלו הם החיים וזהו הטבע שלנו, שבו לא הכל בהיר ומחויך, אלא יש גם דברים קשים שצריכים להתקבל ואנשים שצריכים לקחת על עצמם תפקידים לא פופולריים על מנת לגרום למשהו שהוא לטובת הכלל.

לוקי הוא בכלל לא רשע!

הוא הרופא בקרוב רחוק, והוא ממש חמוד... אבל לפני כמה זמן הוא פשוט נעלם (זאת הייתה תקופה שלא הייתי מגיעה ב-2 הביתה) ואין לי מושג מהקרה איתו מאז. אגב, הוא היה בן זוג של קלואי, ונולדה להם ילדה. עכשיו אח שלו, ג´יימס, הגיע במקומו, וקלואי מפחדת להתאהב בו.

hsotrt

New member
ובתרגום ליידיש!

חזזוייייירררר אאאייייללל האאאווויייררררר יייהההודיייייייייי! ya!

למעלה