תגיד, אתה חילוני?

כל הקווים הם ציבוריים

אלא אם כן המימון שלהם פרטי (וזה לא המקרה פה). אני אחדד כמה נקודות, ואם לא אכפת לך - אני אשמח אם תעני לי בצורה מסודרת גם. זה יקל על הדיון ויאפשר הבנה הדדית יותר גדולה. 1. הקווים הם ציבוריים. זו עובדה, אין כל כך מה לעשות בנידון. קווי אוטובוס מסובסדים על ידי המדינה וכל אזרח רשאי ליסוע בהם ללא הפרעה. 2. "יש כל כך הרבה קווים מעורבים וגו" - כי יש גם חילונים שצריכים ליסוע בקווים שעוברים דרך שכונות חרדיות. זה לא הגיוני לכפות שום דבר על אף אחד. כמו שאני אכעס על חילוניה שלא תתן לך לשבת לידה כי היא לא אוהבת חרדים, אני אכעס על חרדיה שתמנע ממני מקום בגלל שאני גבר. 3. "אם אכן נוצר מצב" וכו - אבל נוצר מצב, ולכן זה הגיע לתקשורת. המצבים האלו לא חדשים. הקווים האלו כבר צברו מספר רב של מתלוננות דתיות וחילוניות ביחד. לא כל דתיה מקפידה על אותם איסורים. אני בעד לתת גם לחב"דניקיות או או דת"לניקיות לעלות על אוטובוסים, אם לא אכפת לך. 4. "כל הסערה בתקשורת מוגזמת" - זה משפט שהוא נכון בכל נושא שמערב תקשורת. זה מה שהם עושים, מגזימים. תקשורת מגזימה זה לא תירוץ להצדיק הדרת נשים. 5. אני בסך הכל מבקש כבוד לזולת ולערכיו. אני מבקש שאם אשה תרצה לשבת מאחורה - שיתנו לה, ואם תרצה לשבת מקדימה - גם את זה. אם במקרה כל יושבי האוטובוס יתחלקו להם לגברים ולנשים ויתיישבו בצורה מופרדת למהדרין - שיבושם להם. אבל אם מישהו מהם ירצה או תרצה להפר את הסדר, אסור לכפות עליהם אחרת.

אסננוש15

New member
תגובה והפעם ברצינות:

אנסה בפעם המיליון.... מדוע חייבים להתערב במספר המועט של הקווים שפועלים על עקרונות ההפרדה? מדוע? את באמת שואלת מדוע? כי אסור, אסור, אסור, על פי החוק שיהיו קווים כאלו בכלל... אסור. שוב, בית המשפט אסר על קיומו של קו (אפילו אחד) כזה. ולכן מתערבים, ועוד איך. וחייבים שיתערבו. הנה אני חרדית ולא מוכנה בשום פנים ואופן שיהיו בעירי קווי מהדרין. לא מוכנה. הנה לך דוגמא, שיש גברים/נשים חרדים שמתנגדים נחרצות להפרדה. זה כמו שתגידי, למה המשטרה מתערבת במקרים של התעללות בפעוטות, מה איכפת לה מה קורה במעט גנים הללו? אם יש משהו שאסור על פי חוק, אז הוא אסור, הן להרבה והן למעט. נמשיך: אם אכן נוצר מצב ויש למשל מישהי עם איזה קושי ומשום מה היא חייבת לשבת מקדימה אני בטוחה שאם היא תסביר זאת לציבור יושבי האוטובוס הם יבינו זאת. מה? הכל בסדר איתך? מי חייב דין וחשבון למישהו בכלל? בגלל שלמשהו בוער בין הרגליים היא צריכה לתת לו דו"ח למה היא בהריון/לא מרגישה טוב/עם נקע ברגל? את קולטת מה כתבת בכלל??? אולי גם נסדר לה רמקול עם מערכת כריזה והיא תבקש אישור+ הצבעה וללא אישור היא תאלץ ללכת ברגל, מה דעתך? נשמע לי יותר טוב ככה.... כל הסערה בתקשורת סביב העניין לדעתי מוגזמת ביותר בעיקר שאלו קווים מעטים הפועלים רק בשכונות חרדיות ומשרתות ב99% רק את הציבור החרדי. התגובה הזו שלך מראה כמה העליהום על החרדים בעניין קווי מהדרין, הוא מוצדק לגמרי. לגמרי. לגמרי. סך הכל מבקשים קצת כבוד לזולת ולערכיו, אין פה פגיעה פיזית באף אחד ומי שבוחר להיפגע מאפלייה שאינה קיימת, חבל. מה בסך הכל אני מבקשת? קצת כבוד לזולת וערכיו. אין פה פגיעה פיזית באף אחד אם בחרתי לשבת קדימה... זה לא מפריע לאיש, אז שיעזבו אותי לנפשי, ותנו לכל אחד לחיות את חייו, וחלאס קווי מהדרין המטומטמים האלו. אל תמהרי להגיב להודעתי זו, קראי אותה פעם, פעמיים, תנסי פעם אחת, (ולתמיד) לנסות להבין מה הרציונאל מאחורי הטיעונים של הצד שכנגד, בתקווה שהפעם תביני.

zoareena

New member
לא היה צורך אמיתי להסביר לי

חייתי וגדלתי בצד החילוני אותם אני דווקא מבינה 100%. אם את חושבת שאני חיה לי באיזה בועה דתית או משהו אז זה לא המצב. די ציפיתי את התגובה הזאת לדברי, אבל שוב פעם במקום לנסות להיות הישראלי הטיפוסי שלא רוצה להיות פראייר של אף אחד אפשר להפגין גם סובלנות מידי פעם. כן, אם מישהו אכן יפנה לגברת שבחרה לשבת מקדימה היא יכולה להגיד לו שיש לה צורך לשבת מקדימה מבחינה בריאותית למשל (והיא בהחלט לא חייבת לפרט) ויהיה התחשבות (אני מקווה, תלוי במידותיו של הפונה.). ההתלהמות סביב "אני לא חייב כלום לאף אחד" הוא מתכון בטוח לצרות. ועכשיו שאלה כנה, אם עכשיו עסקני הציבור החרדי מקימים חברת הסעות פרטית על טהרת ההפרדה את חושבת שלא יהיה סערה בתקשורת סביבם? את יכולה להבטיח לי במאה אחוז שלא יבואו עוד פרובוקטריות בסגנון טניה וחברותיה שיחליטו ליישם דרך מקורית לזכות בתהילה ל15 דקות וינסו לעורר מהומות גם בקוים פרטיים? כולנו יודעים היטב שהבעיה של הציבור החילוני היא לא עם הציבוריות של הקו, הבעיה היא עם תפיסה שגויה כלפי הציבור החרדי כאילו הוא לכאורה מפלה נשים. אני מקווה שאת לא תטעני שהיהדות ומייצגיה (הציבור החרדי בעיקר) מפלים את האישה? אני מצפה ממך למינימום הזה לפחות. ההפרדה לא נועדה להשפיל אך אחד מהצדדים. ובכלל באמת נראה לך שמישהו יגורה כל כך בקלות רק כי אישה יושבת לידו באוטובוס? את מפגינה פה את הגישה החילונית שחושבת שכל החרדים פדופילים סוטי מין. הצניעות באה לספק גדרות, זה לא אומר שתמיד נתקל בפיתויים אמיתיים בחלק מהמקרים בהם הצניעות אוסרת את הייחוד/עירוב בין המינים. העניין הוא לא בגירוי במיני, העניין הוא לא לבוא בכלל לנסיון.

אסננוש15

New member
גם לא הבנת אותי בכלל

אם כתבת את זה : "ובכלל באמת נראה לך שמישהו יגורה כל כך בקלות רק כי אישה יושבת לידו באוטובוס? את מפגינה פה את הגישה החילונית שחושבת שכל החרדים פדופילים סוטי מין." אני זרמתי איתך... את כותבת שאת לא רוצה שהנהג (החילוני, כנראה ) יתן לך עודף ביד.. משמע, את חושבת כי הוא סוטה מין שמתגרה מכל מראה/מגע מינימלי עם אישה. אז את טועה. ועוד רבים כמוך, טועים. מי שיצר את קווי ההפרדה הם אנשים חולניים שכל הראש שלהם בנשים.... אנשים מטומטמים ומשועממים שאין להם מה לעשות בחיים, (אולי גם חסרי השכלה) אז זה מה שהם "מייצרים"... קווי הפרדה... קופות חולים נפרדות... מדרכות נפרדות.... ובעתיד הקרוב... יקומים נפרדים, וזהו... ככה העולם היפה שלנו ימשיך להתרבות.... העניין הוא לא בגירוי במיני, העניין הוא לא לבוא בכלל לנסיון. מי שלא רוצה לבוא לידי ניסיון, שישב בבית בין 4 קירות ותהילים. מה זה השטויות האלו? אם את לא רוצה לבוא לידי ניסיון, אני צריכה לעזור לך בזה? את יכולה לכפות את "צדיקות היתר" שלך על הזולת? באמת? זו בדיוק הגישה הפסולה (שהיא תוצר של ילדותיות, ואולי גם לא באשמתך..) שזוהר דיבר עליה. וחבל. אגב, כל הרבנים כבר יצאו נגד קווי מהדרין, אני לא מבינה למה רק את ממשיכה לדבוק בהם.... נראה לי שמיציתי את מה שהיה לי לכתוב. מקווה שתתבגרי בקרוב. והאמיני לי, מכרו לך הרבה לוקשים לפני שחזרת בתשובה על הווי החיים החרדי, כדי שלא יתנפצו לך אשליות בעתיד, אני מציעה לך כבר מעכשיו "לנפות" 80% ממה שאמרו לך, לטובתך.

the ror

New member
ממש בהצלחה עם חברת ההסעות הפרטית.

אני חושב שאם זה יצא לפועל, התקשורת והאוכ' החילונית ממש יפתיעו אותך. ואני מעריך שאפילו יותר יפתיע אותך שהרבה פחות אנשים ישתמשו בשירותי החברה הפרטית הזו מכמות האנשים שהשתמשו בקווי המהדרין. ממש אשמח לראות מציאות יפה כזו. כאמור, בהצלחה.

אסננוש15

New member
קלטתי שזה ממש בעייתי

להסביר לאנשים כמוה שקווי אוטובוס אינם רכוש פרטי של אף אחד, והם אמורים לשרת את כולם באופן שווה ללא העדפה מי ישב קדימה ומי אחורה, אבל פשוט האנשים האלו לא מבינים, לא מבינים, לא מבינים, תסביר להם אלף פעם... פשוט עובר להם ליד האוזן... אני כבר התייאשתי, אולי אתה תצליח..... אני רק מצטערת על כמה ימי גלישה שלי בעבר בפורום "העולם החרדי" בדיון איתה ועם חבר'ה שכמותה בניסיון להסביר להם מה הבעיה בקווים ציבוריים נפרדים סתם בזבוז זמן יקר.....

אסננוש15

New member
הגעת לפה נהיית עדינה ,הא?

בפורם ההוא את מתנגחת בכל מי שחושב אחרת ממך....

zoareena

New member
עניתי אז כפי שעניתי

לאחר שהתבטאת בצורה שהתבטאת כלפי הפורום. אם לא היית מתבטאת כך הייתי עונה לך בצורה מכובדת וראויה. אבל מכיוון שבחרת לזלזל בציבור גדול ולדבר בלשון צינית וארסית עניתי לך על אותה המטבע.

אסננוש15

New member
את מוזנמת ללכת להיזכר

ולראות מי ירד לפסים אישיים, אבל עזבי, מי אני שאתווכח איתך בכלל.....

אסננוש15

New member
לא. זו היתה

חרדסית/אורטל כהן. בזיכרון חזותי אין עלי

cwen

New member
מעבר לכל מה שנאמר פה

אסור לשכוח שלרוב הקווים האלה אין קו "חילוני" מקביל (זאת אומרת, משרת את אותם המקומות שכן, גם חילונים צריכים להגיע אליהם לפעמים) ולעתים קרובות, הוא גם זול במידה ניכרת מהקו החילוני הכי קרוב במסלול שלו. חילונים שרוצים שלא יתעמרו בהם צריכים להענש פעמיים. גם לנסוע בקו שלפעמים פחות נוח להם, וגם לשלם עליו יותר. ונחשי על חשבון מי ההוזלה בקו החרדי...

the ror

New member
אוקיי,

ממה שידוע לי על אוטובוסים, אין דלפק לשים עליו את הכסף. גג המכונה של כרטיסי הרב-קו. ועליה הגיוני שהכסף יחליק לרצפה, במיוחד במהלך נסיעה. צודקת, זכותך להחמיר, אבל חשוב לזכור שמדובר בהחמרה. את לא יכולה לבוא בטענות ודרישות כלפי החברה החילונית כשאת זו שהחלטת להחמיר. שלא לדבר על כך שאת מציגה הפתעה ותדהמה שאנשים לא מתנהגים ביום יום בהתאם להחמרה שלך. כבוד הוא עניין הדדי, זה לא נכון לצפות שהוא יגיע רק מצד אחד. את לא יכולה לצפות שיכבדו אותך במקום ציבורי כשאת לא מכבדת את הציבור ואפילו מזלזלת בהתנהגותך.

the ror

New member
אנשים?!

אתה מלחיץ אותי, עד עכשיו נתקלתי רק באיש אחד. וגם אז זה היה נראה לי יותר עניין של בחירת הדרך הקלה בדיון. אבל כמו שאומרים, פעמיים עוד אפשר להגיד צירוף מיקרים, 3 פעמים כבר מראה על תופעה. אני שואף להמנע מהפעמיים.

למעלה