תגיד, אתה חילוני?

אסננוש15

New member
איך אומרים? אנא ארעף?

כתבתי נכון?

deathcaster

New member
לא

כותבים: "אנא עארף?!" = אני יודע?! אבל את צריכה לכתוב: "אנא עארפה?!" = אני יודעת?!

the ror

New member
למה גבר שיושב לידך מזלזל בך?

יש מספיק היתרים בדת לשבת גבר ליד אישה באוטובוס. עם כל הכבוד, לרדת בתחנה כי מישהו התיישב לידך זו הגזמה שלך ולא אשמתו. זכותו לשבת בכל מקום שהוא רוצה. אני כמובן מסייג נגיעות מיותרות של סוטים באוטובוסים שכבר שמעתי נשים שחוו את האי נעימות(בלשון המעטה). ואיך אנשים אמורים לנחש שאת לא מוכנה שיגעו בך(ברמה של לתת עודף או למשוך את תשומת ליבך כמובן)? יש לי מרצה שנגעה בי בטעות אפילו בלי לשים לב תוך כדי שהיא מדברת איתי. הסבר קצר ב 4 עינים הפסיק את העניין. אמורים לחיות במציאות לא בהחמרות תלושות מהמציאות. אם זה לא היה ברור, אני בחור דתי.

zoareena

New member
תשובה

ברור שלא ירדתי, זה התירוץ שלי בשביל לצאת לפני שהוא מספיק להתיישב לידי. ואני מעדיפה לעמוד מאשר לשבת ליד גבר, כן יש הקלות בעניין אך יש לי את הזכות להחמיר איפה שאני רוצה ובעניין זה בחרתי להחמיר- זכותי. אם אני מבהירה לנהג שאני שומרת נגיעה ומבקשת לשים את העודף על הדלפק במקום ביד בעקבות מקרים חוזרים ונשנים של נגיעות בעת קבלת העודף והנהג מגיב מה זה השטויות האלה ומתנהג כמו דביל מצוי, אז כן אין סובלנות לפיי שומרות נגיעה כמותי. אני חיה במציאות עם כל הכבוד, מה בדיוק אתה רוצה ממישהו חילוניה לשעבר כמוני? אני מכירה את הווי החיים החילוני, אני מכירה את המנטליות ואת החשיבה. כל מה שאני מבקשת הוא לכבד את הצד האחר שמעוניין שלא לחשוף את גופו בפרהסיה ואו לשהות בחברת המין השני או לבוא איתו לידי מגע. ההתקפות על המגזר החרדי בעקבות עניין הדרת הנשים הן פשוט לא רלוונטיות, הסיבות המועלות בטיעונים של החילונים הן רק "זה אוטובוס ציבורי" בעצם בהפרדה עצמה אין כל רע וזה נעשה במקומות רבים ורלוונטי לחלוטין. כלומר, ברגע שיפתחו חברת אוטובוסים פרטית מה בדיוק הבעיה שלהם? מי שהיא דתייה ולא נאה לה, מישהו הכריח אותה לנסוע דווקא בקו הזה? חסר קווים חילוניים? קווים אלו נועדו בדיוק למחמירים כמוני שמעוניינים בסביבה שתאפשר להם לנסוע באוטובוס בלב שקט תוך כדי כבוד הדדי מהסביבה וסובלנות כלפיהם.

zoareena

New member
אני לא שייכת לזרם הנ"ל ולא פועלת לפי פסיקותיו

וההחמרות שלי לא מזיקות לאף אחד ולא עושות חילול ה'. סך הכל אף אחד לא יודע שאני קמה כי אני לא רוצה לשבת לידו מטעמי צניעות ושמירת נגיעה זה בהחלט לא חומרה.

deathcaster

New member
בוודאי שהן מזיקות

הן גורמות צער לגברים שאת חושבת שהם סוטי מין.. בוודאי שחלק מהגברים יידעו שאת קמה מטעמי צניעות. חבל שאת לא שייכת לזרם של שרקי, הרבה יותר שפוי. אז למה את כותבת באינטרנט? בשבוע שעבר הייתה פסיקה של גדול הדור שצריך להתנתק מהאינטרנט.

zoareena

New member
אני בעלת תשובה

בפעם המאה? אני לא חרדית מלידה, לא חונכתי חינוך חרדי/יהודי ויש לי עוד דרך ארוכה עד שאגיע לשלמות בקיום המצוות. עניינים שנוגעים לצמיחה הרוחנית שלי הם שלי ושלי בלבד ואני בלבד אקבע מה לקבל על עצמי או לא. אם הייתי נולדת חרדית וגודלת בחינוך החרדי הייתה לך זכות לבוא אליי בטענות, אבל במקרה שלי אין לך זכות לטעון כלפיי כלום. ובעיה של מי שנפגע כי הוא בוחר להיפגע.

the ror

New member
"ובעיה של מי שנפגע כי הוא בוחר להיפגע."

קודם כל, את שמה לב שגם את כלולה בהגדרה שלך? ודבר שני, אדם שנפגע בוחר להפגע? אם את נפגעת, אז זה אומר שאת בחרת להפגע?(מה שמחזיר אותי ל"קודם כל" שציינתי). אגב, נראה לך שאם את דתיה אז אין לאנשים זכות לבוא אליך בטענות?(אם את מתייחסת ספציפית לעניין הגלישה באינטרנט אז זה משהו אחר אבל זה לא מה שהשתמע מדבריך.)

the ror

New member
איזה מצוות, למיטב ידיעתי זה סלוגן שלך.

ולא מוצלח במיוחד בעיני(ונראה לי ברור למה)

deathcaster

New member
תגובה

"בעיה של מי שנפגע כי הוא בוחר להיפגע."- את אכן בעייתית, כבר דיברנו על זה.. .. אני ממליץ על ביקור חוזר אצל הגורמים המקצועיים שטיפלו בך. "עניינים שנוגעים לצמיחה הרוחנית שלי הם שלי ושלי בלבד ואני בלבד אקבע מה לקבל על עצמי או לא"- ואפשר לעשות זאת גם ללא פראנויה מגברים שייגעו בך באוטובוס. "אבל במקרה שלי אין לך זכות לטעון כלפיי כלום"- בוודאי שיש לי זכות, זה פורום פתוח, לא נאה לך? אל תקראי את תגובותיי.

אסננוש15

New member
המשפט האחרון שלך קולע בול!

זה מה ששאלתי שם אותה, את כל החרדים אז בפורום הוא, ובמקום לענות, (כי נגעתי במקום "כואב"...) הם התחילו להתלהם.... ככה זה כשאין לך כשהתוקף הופך לנתקף.... זוהר, האיסור הזה מאז ומעולם היה, הוא רק מתוזכר חדשים לבקרים, לא רק בשבוע שעבר......

deathcaster

New member
תגובה

נכון, אבל מר"ן עבדאללה יוסוף אמר זאת במפורש שוב בשבוע שעבר.

אז מה שאת אומרת זה ש

בגלל שאת בחרת "לא לחשוף את גופך בפרהסיה ו/או לשהות בחברת המין השני או לבוא איתו לידי מגע" אז הגברים שרואים כיסא ריק לידך צריכים להישאר ולעמוד כדי שלא תיאלצי לחוש שלא בנוח? "קווים חילוניים"? לקווי אוטובוס אין דת. אין כזה דבר קו דתי/חילוני/מוסלמי. הקו שנוסע מבני ברק לירושלים יותר מהיר, יותר זול ויותר נוח בשביל אנשים שגרים בגבעת שמואל. מה הופך אותו לקו שלך ולא שלהם?

zoareena

New member
הם קוים ציבוריים המתנהלים לפי עקרונות

חילוניים ולכן איני רואה פסול בלקרוא להם כך. ולא אמרתי שהוא חייב לעמוד, אמרתי שלדעתי קו מהדרין הוא לא אפלייה כלפי נשים וניסיתי להציג את נקודת המבט שלי על העניין כדי שתפסיקו לחשוב שנשים דתיות הן נשים מושפלות ומדוכאות אשר מאלצים אותן לסגת לירכתיי האוטובוס. זה לא המצב וחבל סתם להתבטא עלינו כך. אני לא מנסה לשנות את הקווים החילוניים-ציבוריים למרות שהייתי מעוניינת בקצת יותר התחשבות מהסביבה בנוגע לנשים השומרות נגיעה (איני אומרת שגבר לא יתיישב לידי או ההפך, אשה לא תתיישב ליד גבר דתי.) אבל שמירת נגיעה זה מינימום שמותר לי לבקש לא? למרות שאני מבינה שזה לא נעשה בכוונה וזוהי נורמה חברתית מקובלת לגעת באנשים גם אם הם זרים. מצד שני, אם כבר יש קו שמתנהל על טהרת ההפרדה ונניח שלפחות כ95% מהנוסעים מעוניינים בה, מדוע לבוא בדווקא ולהפר את הסדר הקיים באוטובוס הזה? אני מבינה שבשם הדמוקרטיה וחופש המינים וכו' וכו' אתם חושבים שאין זכות לאף אחד לקבוע לכם איפה לשבת, אבל אתם מפרים בזה לאנשים אחרים את הזכות לנסוע בהפרדה כפי שהם מעוניינים. יש כל כך רהבה קווים מעורבים, מדוע חייבים להתערב במספר המועט של הקווים שפועלים על עקרונות ההפרדה? סך הכל מבקשים מנשים לשבת באזור מסויים וגברים באזור מסויים אחר. אם אכן נוצר מצב ויש למשל מישהי עם איזה קושי ומשום מה היא חייבת לשבת מקדימה אני בטוחה שאם היא תסביר זאת לציבור יושבי האוטובוס הם יבינו זאת. כמו כן ידוע לי שברוב קווי המהדרין זוגות יכולים לנסוע בישיבה ביחד כך שמיתוס ה"מדוע אסור לי לנסוע עם בן/בת זוגי" לא קיים. כל הסערה בתקשורת סביב העניין לדעתי מוגזמת ביותר בעיקר שאלו קווים מעטים הפועלים רק בשכונות חרדיות ומשרתות ב99% רק את הציבור החרדי. סך הכל מבקשים קצת כבוד לזולת ולערכיו, אין פה פגיעה פיזית באף אחד ומי שבוחר להיפגע מאפלייה שאינה קיימת, חבל.

למעלה