תגובה
"כאשר ביקשתי מהנהג בנימוס שלא לתת את העודף ביד אלא להניח אותו הוא הגיב "מה זה השטויות האלה?!""- צודק, את מקצינה, ואסור להחמיר עם ההלכה כידוע לך. "אי אפשר להאמין כמה פעמים יכול גבר להתחכך בך בעת שהוא עובר לידך ואת/ה יושב/ת לך בתמימות במושב הפונה החוצה"- נכון, אי אפשר להאמין, את נשמעת לי פרנואידית. "אם גבר פתאום בא ונוגע בי תוך כדי פנייה אליי כדי לומר לי דבר מה, מה זה אמור להיות? ברור לי שהכוונה שלו תמימה מעולם לא ייחסתי לו הטרדה מינית אבל העובדה היא שלדתייה באוטובוס חילוני יש נסיונות רבים. על זה אתה מוכן להסכים?"- לא, זה נראה לי קיצוני ומעוות. "הסמכות היחידה שיכולה לקבוע זאת היא פיסכולוג/פסיכיאטר ואני יכולה להגיד לך שהייתי אצל שניהם ויצאתי בריאה נפשית 100%.ולא לשאל עוד לא הגעתי, אולי בעתיד ארצה אך שוב פעם לא עניינך."- אני מניח שהתכוונת: "ולא לשאות למה הגעתי לפסיכולוג" - הכתיבה שלך מאוד מבולבלת, וכנראה שצדקתי פחות או יותר, היית בטיפול נפשי, כנראה שהיית זקוקה לזה... כנראה שמצאת את מה שהיה חסר לך בדת, על כך אני יכול רק להצטער. למצוא מפלט למצוקה נפשית בדת זה מצער מאוד, וזה גם לא ממש מעיד על חזרה בתשובה אמיתית. "במקום להלחם בהדרת הנשים שלא קיימת"- קיימת, אתפשוט קיצונית מדי מכדי להבחין בזה. "צורת הלבוש שלי היא לא מעניינך וכמו שלא אעיר לך אם תעשה לעצמך חור ענקי באוזן או תצבע את שיערך בשלל צבעי הקשת אין לך זכות לצחוק על צורת הלבוש של מגזרים אחרים וזה כולל גם מוסלמים ונוצרים ושאר דתות למיניהן." - את מוזמנת להעיר לי, כי אני חושב שללבוש צינור על הראש ממניעים דתיים של "איבוד צלם אישה" זה מעוות. "כבוד הדדי גם לתרבויות הנראות לך מוזרות עוד לא הרג אף אחד" - ברגע שיהיה כבוד לאי האמונה שלי, יהיה גם כבוד בחזרה לאמונות של אחרים. מאוד פשוט.