תגידו

תגידו

מישהו יכול להסביר לי למה לוקאס עשה את הנשיקה בין לוק לליה בסרט השני הרי הם אחים?

henney

New member
גילוי עריות

גם אני הייתי מזועזת מזה (בהתחשב שאח שלי התאום ראה את זה איתי) אבל תצא מנקודת הנחה שהוא לא תיכנן את זה המההתחלה שהם היו אחים.... (זה מה שלפחות אומרים) והוא תיכנן את זה בסרט השישי, מתי שויידר חיפש נקודת תורפה אצלו, אז הם חשבו על זה ככה. או.... שפשוט הוא היה קצת חולה האותו הזמן, וזו התוצאה "גילוי עריות"

אני חושב שהוא כן תכנן

או לפחות ידע שמשהו הולך לקרות בחמישי. עובדה שבסוף הסרט, לוק מצליח להעביר מחשבות לליה.

DDN

New member
בסרט לא יודעים בנקודה ההיא שהם אח

ואחות. הרי כל הרעיון היה משולש רומנטי של לוק-ליאה והאן שנפתר בכך שמגלים שלוק וליה הם אח ואחות.

hetsi

New member
אני מסכים...

המשולש הרומנטי הזה אמור היה "לבנות מתח",מעין תחרות בין לוק להאן על ליבה של ליאה. הרי למה היא מנשקת אותו מלכתחילה? כדי לעשות "דווקא" להאן.

נראה לי

שבסרט הראשון לוקאס לר חשב על זה שהם יהיו אחים כי שמה זה די נראה שליה ולוק מתאים יותר להיות ביחד וגם בספר שלוקאס כתב כשהוא מתאר שמה את הנשיקת מזל שהיא נותנת לו בסרט הראשון היא לא נראת כל כך תמימה רק בסרט השני נראה לי שלוקאס כבר תיכנן את זה שהם יהו אחים

Gilliana

New member
את לגמרי צודקת

בפרט בעיקר הנשיקה הלא תמימה, כפי שהיא מתוארת בספר. או שלוקאס באמת לא תכנו להפוך את לוק ולי הלאחרים, או שהוא ניסה לגמרי להטעות אותנו (והצליח) או שהוא קצת סוטה...

תגידי האם

קראת את האיפריה מכה שנית ושובו של הגדי בספרים בכלל קיים כאלה ספרים החניות אי אפשר להשיג את זה בסיפריה שלי יש רק את הראשון בגרסרה רצינית של הספר ואני אפילו לא יודעת אם בכלל תירגמו את יתר הספרים שאמורים להיו הכי יפים כי הסרטים הם הכי יפים[לי דעתי כמובן]

Gilliana

New member
כן, קראתי

ויש לי שאת שלושתם בבית - הם בהחלט תורגמו לעברית כבר לפני כ-20 שנה. השאלה היא אם ניתן להשיג אותם כיום, על כך אני באמת שאינני יודעת להשיב.

לפחות אני יודעת שהם

קיימים ולא רק בסדרה קצרה אלא גם באמיתית ובארוכה אז אם כן בטוח אני אמצא את זה מתי שהוא איפה שהוא באיזה שהיא סיפריה עירונית או חנות ספרים נחמדה תודה בכל מיקרה

Y. Welis

New member
אבל הם נובליזציות של הסרטים

כלומר לא יותר מהתסריט הסופי של כל סרט. לוקאס חתום אמנם על הראשון (= מס' 4), אבל סביר שזה לא הוא אלא סופר צללים - כנראה פוסטר, שחיבר את הספר החיצוני הראשון (מ-78' שבו אגב לוק וליאה הם צמד ולא אח ואחות כלל). אני ממליץ למי שבאמת מעוניין לקרוא על התפתחות הסרטים, להציץ באתר הזה http://www.starwarz.com/starkiller/scripts.htm שכולל את הגירסאות המוקדמות לסרט הראשון (אבל לא את הסינופסיס המיתולוגי בן 200 העמודים עם האיורים המקוריים של לוקאס, שנראה רק בסרט התיעודי ושכלל את כל סיפור הטרילוגיה המקורית, ואולי עוד פרטים שטרם נודעו). כדאי גם להציץ בטיוטות של ה'אמפריה' וה'ג'די' להתרשם מהרעיונות שקדמו לגירסה הסופית (כמו שניתן לראות בסצינה של האן וליאה שלא הוכנסה ל'אמפריה' שהבאתי בזמנו, האן תואר כטיפוס הרבה יותר 'ארצי' מאשר בגירסה הסופית).

Y. Welis

New member
בעיקר כדאי לקרוא את הטיוטה לג'די

שכנראה במצב מוקדם מאוד - סצינות מוכרות, אבל עם משתתפים אחרים ו-ווידאר וג'רג'רוד בתפקידים הפוכים - הלורד חושש מהמוף!... מדהים שיצא מזה בסוף סרט. http://www.starwarz.com/starkiller/scripts/revenge_revised_rough_draft.htm בלי ספק הרבה מהקרדיט שייך ללורנס קאסדן, שהיה שותף לכתיבת התסריט (ומצער שלא היה לו חלק בטרילוגיה החדשה).

למה באמת

השם של לורנס הזה לא התפרסם כמו זה של לוקאס הרי הוא בכלל לא ביים את הסרט ה5 6 וגם השתתף בכתיבה רק בשישי באמת עכשיו אני די מבינה למה הסרטים החדשים לא מגיעים לרמה של הישנים והכי הרבה של השניי האחרונים זה ממש לא פייר ולוקס קיבל את כל הכבוד

Gilliana

New member
לדעתי לא זהו ההבדל

שימו לב שאת "תקווה חדשה" ביים לוקאס בעצמו, וזה היה החלש מבין שלושת סרטי הישנה. האימפריה מכה שנית (שבוים ע"י אירוין קירשנר) ושוב של הג'די (שביים ריצ'ארד מרקאנד ז"ל) הם כבר סיפור אחר לחלוטין ונראים אחרת לגמרי, אין מה להשוות כלל ל-"תקווה חדשה". עכשיו, שימו לב - שאת כל הטרילוגיה החדשה, ביים לוקאס, ואנו שוב עדים לחולשה שאפיינה את "תקווה חדשה" (מלבד אולי נקמת הסית' שהיה הטוב מתוך השלישיה)/ כך בעצם יוצא שהקרדיט על שני הסרטים הקלאסיים שייך בעצם ללא ללוקאס אלא לשני בימאים אחרים, החתומים על סרטים מוצלחים כגון "לעולם אל תאמר לא", סרט ג'יימס בונד חריג לסדרה בככובו של שון קונרי (קירשנר) ו-"חוד המחט" המדהים בכיכובו של דונלד סאת'רלנד (מרקאנד).

בדיוק

מה שאני חשבתי לא יכולתי לבטא את זה טוב יותר את צודקת לגמרי בהחלט החמישי והשישי הם בכלל בליגה אחרת מהראשון וההתחלה שלו אם שני הרובוטים בחולות ממש משעממת והסרטים החדשים הם לא יותר מיפים אבל ממש לא ואו כמו החמישי והשישי

אני לא חושב שאן צודקות

למרות שקרשנר ומרקאנד היו הבמאים בסרטים החמישי והשישי, הם לא היו מעבר לכך. בטח שהבימוי שלהם עזר, אבל העולם וההפקה והסיפור זה הכל של ג'ורג' לוקאס. אני חושב שמה שעשה אתה ההבדל זה העובדה שלפני הסרט הרביעי לא היה להם בכלל תקציב, ואחרי שהוא יצא הם קיבלו טונות של כסף שבו יכלו להשתמש בעשיית הסרטים החמישי והשישי.

למעלה