תגידו,

יאני1

New member
תגידו,

למישהו פה יש רשיון לאופנוע? אני מתכננת לעשות ל50 סמק ובפועל לרכב על 125 (זה ישתנה בינואר) אני חוששת שהקטנוע לא יעמוד בזה...מה דעתכם? אהבה, מעיין

אומרת

שימי מלח על הפצעים למה לא
תני לי לעשות קודם על רכב אחר כך נדבר
אממממ אודליה מממ יש לה אם אני לא טועה.

rotemotek1988

New member
אבא שלי נסיע אותי על קטנוע 50 סמ"ק

אף פעם לא קרה כלום אפילו לא תקר קטן... וביחד אנחנו משהו כמו ה180-190 קילו חיחיחיחיחי
אז נראה לי שעניתי על השאלה

אין שוב בעיה עם זה

ההיפך האופנוע יציב יותר עם משקל של 100 ק"ג עליו מאשר 50 לגביי הרישיון תעשי כבר גבוה יותר ועל אוטומט אגב ממליצה לך על ביה"ס שמול הפארק למדתי שם והיה סבבה

יאני1

New member
50 סמק

הופך בינואר ל125, ועל זה אני אנהג. לא מתאים לי כרגע לעשות 500.. מזתומרת אוטומאטי?? יש הילוכים גם בקטנועים??

דריה27

New member
יש הילוכים באופנועים

כלומר באופנועי שטח, אלו שעושים המון המון רעש וגם באופנועי ספורט, אלו הכבדים שעוברים אותך במהירות בזק באיילון
אבל קטנועים 50 125 250 וכו זה אוטומטי

bulb

New member
את קצת התבלבלת...

האופנוע מתפקד בצורה אופטימילת כאשר הוא לא מועמס. קחי לדוגמא את חלוקת במשקל בדו"ג (דו גלגלי - קטנוע ,אופנוע...): האופנוע מתוכנן עם חלוקת משקל מסוימת ,אף זווית הצילינדרים עם נטיה קדימה/אחורה משחקת תפקיד ,ללא התחשבות במשקל הרוכב מהסיבה הפשוטה - אין רוכב אידיאלי. כל רוכב יוצר התנגדות רוח ,תוספת משקל ומהווה מסה נוספת בעת האצה/בלימה. אבל ,לצערם של המתכננים - הדו"ג לא ינוע ללא רוכב. כאן נכנסים המתלים לפעולה. הקפיץ מתוכנן לטווח עומס מסוים ,כאשר בחלק מהמקרים ניתן להחליפו ,בדרך כלל באופנועי שטח שם המתלים עובדים שעות נוספות. משקל רב יפגע ביכולת המתלה לשכך מהמורות ,הדו"ג יתנדנד ,הבטחון והבטיחות ירדו ובצדק. עוד משקל יגרום למרחק בלימה יותר ארוך וחשוב מכך - האצה יותר איטית. רוכב הדו"ג אינו מוגן על ידי כלוב בעל בטיחות פסיבית כמו אוטו ולכן יתרונו הוא בבטיחות האקטיבית: יכולת תמרון והתחמקות ממכשולים (כלב מזנק לכביש ,רכב שלא נותן זכות קדימה וכו'). אבל אין מניעה ללמוד ,לרכב ולהנות. בהצלחה. ביה"ס מול הפארק בניהולו של עופר מומלץ בחום. נ.ב. קסדה ,מעיל וכפפות בכל רכיבה. גם בקפיצה קטנה למכולת ,בלימודי נהיגה או בצהרי היום באמצע אוגוסט. כן ,אני יודע שחם שם בחוץ ,אבל האמיני לי - האספלט יותר חם.

יאני1

New member
זה לא מפריע לי..

אני לא מתכוונת לקנות שטח או אפילו דו"ש...רק קטנוע שייקח אותי לעבודה (כפ"ס- תל אביב) ולפעמים לשפיים..נראה לי שהוא יעמוד בזה המון תודה מעיין

bulb

New member
דווקא לאופנועי השטח ואופנועי הכביש

הספורטיביים יש מתלים טובים בהרבה מהקטנועים למיניהם ,הן מבחינת מהלך המתלה ,קוטר הצינורות (עמידות לעיוותים) ואיכות הרכיבים. איחלתי לחיילת בהצלחה בהמשך דרכה.

solee

New member
../images/Emo13.gif

הבעיה היחידה בקטנוע של 50 סמ"ק זה שלא תוכלי לסוע בדרך מהירה. וזה באסה !!! אני עושה עכשיו רישיון 003, משאית עד 15 טון !!

lb22

New member
אישית?

אם את רוצה לנסוע לתל אביב מכפר סבא , ה50 סמ"ק לא יעזור לך הרבה....תעשי רישיון ל150 או כמה שיש שם עד ה500 (כאילו לפני ה500) ואל תשכחי שאם את עושה רישיון בהתחלה רק עד 50 סמ"ק אסור לך לנסוע באילון. ולא הבנתי את הקטע שבינואר זה הופך ל125 (את תעשי עוד רישיון בינואר?)

למעלה