תגידו

תגידו

בעבר כשהיה קורה משהו דרמתי, כמו לידה, ניתוח קשה או אפילו לפני מבחן לא קל הייתי לוקחת את ספר התהילים ופונה לבורא עולם שיעשה טובה ושהכל יעבור בשלום. מודיעים עכשיו בחדשות על לחימה קשה בצפון, יש לשער שיהיו גם פצועים והרוגים ל"ע מכוחותינו. ואני, אנה אני באה? מה אתם ממליצים לעשות כחלופה לתפילה?

לפנות אל אלהים אחרים!

שלא יתכן לפנות לאלוהי הבל וריק שמשותף ליהדות האסלם והנצרות. וזכרי שבעוד עבדנו ע``ז רעה לא ראינו ``ומן אז חדלנו...בחרב וברעב תמנו`` (ירמיה מד) מאז הקים יאשיהו את האוטודפה והשיב את העם בתשוקה.

שהם משתחוים להבל וריק ומתפללים אל..

אל לא יושיע! למרות הכרזתם שאין אלהים אלא ה` אם הנך קוראת לאותו אל ``הבל וריק, לא יושיע`` למי נותר לך להתפלל??? ומוטב שתחפשי לך אלהים אחרים.

meteorite

New member
זה בדיוק הענין-

להבין שאין מי שאחראי לגורלנו יותר מאיתנו.... אין כוח עליון הקובע את הגורל, אלא אנו בוראים אותו לעצמנו. זוהי תובנה לא קלה, אבל צריך להתמודד עם המציאות ולא להפיל אחריות על כוחות עליונים.

atheistgirl

New member
ובנוסף...

צריך לדעת לא לברוח ממה שקורה מסביבנו עם תרפטיות למינהן. תמיד צריך להתמודד עם המציאות עם עיננו פקוחות

לקחת אופיום

זה מה שקארל מרקס היה מציע. אולי. אני טרם מצאתי תחליף לתפילה.

אולי משניות?

ברור לך שהצורך שהיה לך אז הוא צורך של ``לעשות משהו``. מן הסתם גם האמנת שתפילותיך מועילות. רוצה לעשות משהו? את יכולה להתנדב, לארח, נראה לי הרבה יותר אפקטיבי ומספק. אה.. וגם להפחית בכמוית הצפיה בחדשות, כי זה בטוח לא מועיל, לא לך ולא להם.

טוב

אני מוסיפה גם ייסורי מצפון שיש לי על זה שאני לא מארחת אנשים מהצפון. אני יכולה להמציא מלאא תירוצים למה אני לא עושה את זה אבל בכל זאת זה מגעיל.

whitewidow

New member
להתנגד למלחמה המזדיינת הזאת

ולהיותחלק ממאבק ציבורי פוליטי במקבלי ההחלטות הלוזרים שעומדים בראש המדינה הזו. לא בטוח שזה ישפיע, אבל אם כן, יהרגו כאן פחות בניאדם.

איזה להתנגד השתגעת

אם לא נמשיך את המלחמה הזאת יהיה פה מלחמה בעוד כמה שנים ואז המצב יהיה הרבה יותר קשה.

אני לא מתנגד

למרות שאני ממש בטוח שזה לא יביא שקט עתידי ולא נעליים. גם הנכדים שלי (אם יהיו) יהיו חיילים במלחמת לבנון, אז יקראו לזה מלחמת לבנון 7, כי השכנים שלנו לא ממש אוהבים אותנו כבר אלפי שנים אז אין מצב שהם יתחילו עכשיו, אחרי המלחמה הנוכחית. אין מה לעשות, כשיש שקט ושלווה משעמם לפסיכופטים כמו נאסראללה, ופסיכופטים היו ויהיו תמיד. לנו נשאר רק להשתדל להחזיק צבא טוב יותר כל הזמן.

מתלבט13

New member
תומך במלחמה הזאת וגם לא יודע

אין לי כלים לדעת אם המלחמה הזאת היתה חכמה או לא. ואני מניח שכמעט לכולם אין את הכלים לנתח את זה. אחרי שיצאו למלחמה, אני תומך במלא כוחי במה שהממשלה עושה. מקווה שיצא מזה בסוף משהו טוב. למרות שלא נראה לי שמישהו יודע מה יקרה בסוף בדיוק. וכל מלחמה היא סוג של הימור. מקווה שעשו את ההימור נכון. (ומי שהמילה הימור מפחידה אותו, שידע שגם לא להילחם זה הימור מסוכן)

כ"איש מחנה השלום" אני תומך במלחמה

כי זהו מאבק על גבולותיה הלגטימיים של מדינת ישראל, לא יעלה על הדעת שאנשים יחיו בפחד, מותקפת כאן ישות דמוקרטית , שלא פתחה במלחמה , ומולה ניצבת ישות טרוריסטית מן המעלה הראשונה , תנועה דתית פונדמנטליסטית קיצונית שחרטה על דיגלה את השמדתנו, עם זאת אני חושב שצריכה להיות מידתיות בפגיעה באויבנו ,והגדרת יעדים ברורים תוך מתן הזדמנות לכוחות המתונים, ופתח לדיאלוג למשא ומתן עתידי .

למעלה