עשה לי טובה.
אני חייב לציין - ההודעה שלך הייתה פשוט מגוכחת, ושקלתי הרבה אם לענות לה בכלל. אל תוזיל את עצמך, ואל תבזבז את ההערכה שעוד נשארה לי אליך. לקח לי בדיוק 4 הודעות בפורום להביא את הבחור להגיד שאולי הוא ילך ויירה בערבים, והיה שקוף שהוא באמת חשב על זה בגלל מה שאמרתי לו. הנקודה שלי לא הייתה שהוא יעשה את זה או ישקול את זה ברצינות (כמובן שלא בגללי), אלא שקל מאוד לגרום לו לעשות את זה. דבר שני, באמת לא דיברתי על הימנים ככלל. דיברתי על פלג מסויים מאוד, שטוקסיק הוא מקרה מייצג שלו. עד כמה הפלג הזה גדול? לא יודע. מנסה לברר. האם טוקסיק מייצג אותך? ברור שלא. בשרשור המדובר אפשר גם לראות את זה, אע"פ שאתה שש להגן על האידיוט הזה בכל הזדמנות אפשרית. דבר שלישי, ישנם בהחלט גורמים דתיים שתומכים במעשים כאלה, ואין שום טעם שתכחיש את זה. ורביעית, כמו שאני מאמין שהמצב הקשה של הערבים מביא לקיצוניות יתרה, אני חושב שאולי החמרה במצב פלג הימין הקיצוני תביא לעוד קיצוניות. בסך הכול, זה מאוד הגיוני, אע"פ שאני לא יודע אם זה נכון (וזו הייתה השאלה פה, למקרה שפיספסת). נ.ב. כשאמרתי "רב מנוסה" התכוונתי "מנוסה בלשכנע אנשים". נ.נ.ב. אני לא משיחי בשום צורה שאתה תוכל להצביע לי עליה. אני בעצמי מצליח לעיתים נדירות למצוא פנים דוגמטיים בעצמי, ואז אני משתדל בכל הכוח להוקיע אותם. אני לא מבין מה יש להיות "גאה" בזה שאתה משיחי (אם כי אין גם מה להתבייש בזה).