אז ככה חייבים לעשות קצת סדר
יצא קצת ארוך ומתפלסף - התשובה בעצם בסוף... Fאנקי זה מלוכלך. זה קודם כל. הFאנק נוצר על ידי ג'יימס בראון בסביבות 65 ופותח על ידו עד 75 כאשר שיר הFאנק הראשון נחשב לPAPAS GOT A BRAND NEW BAG למרות שהבייס ליין המאפיין עדיין לא שם - כל המרכיבים האחרים כן - צעקות, תופים חזקים במיוחד,כלי נשיפה לפנים, סאונד מלוכלך ומאד LIVE, כור היתוך של ג'אז, רוקנרול, LATIN סטייל פרז פרדו, בלוז וריתם אנד בלוז, גוספל, מבנים פשוטים וקליטים, סקס מתפרץ ומוסיקליות של פרפקציוניסט משוגע. כנראה ששיר הFאנק הראשון באמת - כמו שצריך - הוא COLD SWEAT - ליין הבס פשוט וממכר. כנראה שה"שיר המושלם" של הFאנק הוא בכל זאת "SEX MACHINE", ו"HOT PANTS" הוא כמובן הבייס ליין האהוב ביותר, אולי הבייס ליין המושלם? פבם-פבם-פווווווום, פפם, פפם פוווווווום... כמובן שאז באו כל המעתיקים, אבל - גם המשכללים וממשיכי הדרך - מג'אז דרך רוק ועד למיינסטרים - כולם הושפעו מג'יימס בראון. הבסיסט של סליי ומשפחת סטון נחשב לממציא הSLAP BASS - וBOOTSY COLLINS גם ידע להוציא קצת סאונדים מגיטרת הבס שלו...עדיין SLAP BASS זה לא אלמנט הכרחי בFאנק. הFאנק במובן ה"לכלוך" נמצא גם במקצבים השבורים והסינקופות המרובות, אבל גם המינימליזם בעיבוד, מה שההיפ הופ כל כך אוהב לסמפל (לדגום). אני חושב שאחרי JB - המייצגים המובהקים של המקצבים השבורים האלה בFאנק הם THE METERS. ההמנון ההיסטרי AMERIE - ONE THING זה בעצם דגימות של הMETERS. המפתח הגדול ביותר של הFאנק אחרי JB הוא ג'ורג קלינטון, שעליו אפשר לכתוב עמודים שלמים אז אני אפילו לא אתחיל. נגיד שאתם יודעים מי זה. אז ג'ורג קלינטון אומר: דיסקו זה רק אחד המקצבים או התת-ג'אנרים של הFאנק. ובאמת אפשר למצוא דיסקו עוד לפני עידן הדיסקו כאילו כ"דרך אגב" בלהקות הFUNK של תחילת הסבנטיז, למשל THE FATBACK BAND שהיה להם סאונד דיסקו ממש כבר ב72. האוס זה מקצב או תת-ג'אנר של מוסיקת הדיסקו. זה הכל. פשוט. עוד יותר מינימליסטי ועוד יותר עם דגש על התופים אבל, אופס, בלי הנשמה של הFאנק (שבדיסקו אפשר עדיין לזהות אותה בקלות - ואני מתכוון אך ורק לדיסקו ה"שחור" - לא אבבא או בוני אם)