תגידו

avia0911

New member
תגידו

הFאנק זאת מוסיקה כמו האוס? סוג של האוס? היא בכלל קיצבית?

dweck2k

New member
לא.

אבל יש Fאנקי האוס, שבו הבאסים משחקים תפקיד יותר מרכזי. פרנץ' האוס מתקרב לזה לפעמים, בגלל שהוא מאוד מושפע מדיסקו. דאפט Pאנק למשל. דוויק

אז ככה חייבים לעשות קצת סדר

יצא קצת ארוך ומתפלסף - התשובה בעצם בסוף... Fאנקי זה מלוכלך. זה קודם כל. הFאנק נוצר על ידי ג'יימס בראון בסביבות 65 ופותח על ידו עד 75 כאשר שיר הFאנק הראשון נחשב לPAPAS GOT A BRAND NEW BAG למרות שהבייס ליין המאפיין עדיין לא שם - כל המרכיבים האחרים כן - צעקות, תופים חזקים במיוחד,כלי נשיפה לפנים, סאונד מלוכלך ומאד LIVE, כור היתוך של ג'אז, רוקנרול, LATIN סטייל פרז פרדו, בלוז וריתם אנד בלוז, גוספל, מבנים פשוטים וקליטים, סקס מתפרץ ומוסיקליות של פרפקציוניסט משוגע. כנראה ששיר הFאנק הראשון באמת - כמו שצריך - הוא COLD SWEAT - ליין הבס פשוט וממכר. כנראה שה"שיר המושלם" של הFאנק הוא בכל זאת "SEX MACHINE", ו"HOT PANTS" הוא כמובן הבייס ליין האהוב ביותר, אולי הבייס ליין המושלם? פבם-פבם-פווווווום, פפם, פפם פוווווווום... כמובן שאז באו כל המעתיקים, אבל - גם המשכללים וממשיכי הדרך - מג'אז דרך רוק ועד למיינסטרים - כולם הושפעו מג'יימס בראון. הבסיסט של סליי ומשפחת סטון נחשב לממציא הSLAP BASS - וBOOTSY COLLINS גם ידע להוציא קצת סאונדים מגיטרת הבס שלו...עדיין SLAP BASS זה לא אלמנט הכרחי בFאנק. הFאנק במובן ה"לכלוך" נמצא גם במקצבים השבורים והסינקופות המרובות, אבל גם המינימליזם בעיבוד, מה שההיפ הופ כל כך אוהב לסמפל (לדגום). אני חושב שאחרי JB - המייצגים המובהקים של המקצבים השבורים האלה בFאנק הם THE METERS. ההמנון ההיסטרי AMERIE - ONE THING זה בעצם דגימות של הMETERS. המפתח הגדול ביותר של הFאנק אחרי JB הוא ג'ורג קלינטון, שעליו אפשר לכתוב עמודים שלמים אז אני אפילו לא אתחיל. נגיד שאתם יודעים מי זה. אז ג'ורג קלינטון אומר: דיסקו זה רק אחד המקצבים או התת-ג'אנרים של הFאנק. ובאמת אפשר למצוא דיסקו עוד לפני עידן הדיסקו כאילו כ"דרך אגב" בלהקות הFUNK של תחילת הסבנטיז, למשל THE FATBACK BAND שהיה להם סאונד דיסקו ממש כבר ב72. האוס זה מקצב או תת-ג'אנר של מוסיקת הדיסקו. זה הכל. פשוט. עוד יותר מינימליסטי ועוד יותר עם דגש על התופים אבל, אופס, בלי הנשמה של הFאנק (שבדיסקו אפשר עדיין לזהות אותה בקלות - ואני מתכוון אך ורק לדיסקו ה"שחור" - לא אבבא או בוני אם)

DIDGIN

New member
אגב מינימליזם בעיבוד

ג'אז Fאנק לוקח את העניין לכיוון ההפוך, עם עיבוד מורכב, מספר רב של כלים ודגש גדול יותר על מלודיות. אפשר לראות את זה בשירים של סטיבי וונדר, אינקוגניטו וג'מירוקוואי.

PortnUcci

New member
וואוו, תודה רבה

פעם ראשונה שאני נכנס לפורום הזה וזה היה הסבר מאלף, נתן לי איזה שמונים כיוונים חדשים לדברים להאזין להם. אם תוכל לרשום כאן עוד אמנים בולטים בFאנק אני אודה לך מאוד.

חמישה אוספים חובה ועוד

קודם כל אוסף ספציפי מאד של ג'יימס בראון שנקרא - IN A JUNGLE GROOVE שמציג את השנים הכי Fאנקיות 68-74 ובעיקר נותן לראשונה גרסאות מלאות של שירים שנחתכו באלבום. ומה אתם יודעים? אחרי חמש דקות קטע פתאום יש איזה רגע קסום במיוחד או ברייק תופים...חובה! השני KING FUNK - אוסף סינגלים מאותם שנים של הלייבל KINK שג'יימס בראון היה חתום בו בסוף שנות השישים. ויש שלושה אוספים בשם JAMES BROWNS FUNKY PEOPLE - האוספים האלה שינו לי את החיים (ותודה לרונית...) - יש שם הפקות בלייבל - PEOPLE של ג'יימס בראון. באגף PARLIAMENT FUNKADELIC - שתי שמות לאותה להקה בהנהגתו של ג'ורג' קלינטון - כדאי מאוד לשמוע את הEARLY YEARS של PARLIAMENT ןאת MAGGOT BRAIN של FUNKADELIC - יותר רוק-בלוז פסיכדלי מFאנק אבל וואו!!! הכי קרוב לרוחו של הנדריקס שאפשר ואולי אפילו פורץ גבולות יותר... חוץ מזה כל מה שיצא תחת שמות הלהקות האלה עד 74 75 פשוט מעולה. הרוב לא קליט בשמיעה ראשונה - הכי טוב להתחיל אולי אם STANDING ON THE VERGE OF GETTING IT ON אם אני לא טועה מ74 FUNK ON!

zoioz

New member
עוד חומר טוב....

רציתי להוסיף לרשימתו המעולה של ידידי המלומד נזרק קבוע עוד שלושה אלבומי חובה, ובונוס למכורים: השם הוא בוטסי בייבי..... ב1970, כתוצאה ממרד נגנים בJBS, הוזעקו אל הסיפון חבורת נגנים בני עשרה מחוננים מסינסינטי אוהיו, ללוות את הסנדק ג'יימס בראון. בססיסט הלהקה היה בוטסי קולינס, שבלט מיד ביכולתו המדהימה, אך גם בחיבתו היתרה לסמים מעוררי הזיות.... לאחר כמה חודשים כלהקת הליווי של בראון, ולאחר שגיטרת הבס של בוטסי הפכה לנחש מתפתל באמצע הופעה (דבר שגרם לו לברוח מהבמה....) נשלחה החבורה הפרועה מאוהיו הביתה. לא עבר זמן והמפגש עם חבורתו הפרועה לא פחות של ג'ורג' קלינטון התרחש, והחל מ1973 השתתף בוטסי בכתיבה הפקה ונגינה ברב אלבומי פאנקדליק ופרלאמנט כשחותמו ניכר בברור מילולית, מוזיקלית וויזואלית (הוא הכושי המשוגע עם משקפי הכוכב המפורסמים). ב1976 החל בוטסי להוציא סדרת אלבומי "סולו" תחת השם BOOTSYS RUBBER BAND להקה זו היא למעשה גלגול חדש של להקת נעוריו בתוספת קלינטון וחבורתו. בשלב זה הפכו חבריו של בוטסי לחלק בלתי נפרד מה P-FUNK ALLSTARS כשהם משתתפים בסיבובי ההופעות ובאלבומים של פארליאפאנקדליקמנט. ולפני סיום שלושה אלבומים של הראבר-בנד שחובה(!) עליכם לשמוע ולשנן היטב: stretchin' out in bootsy's rubber band -1976 ahhh...the name is bootsy, baby! - 1977 bootsy?, player of the year - 1978 אחרי שתאזינו להם תוכלו לזהות בברור את חותמו של בוטסי בכל אלבום של פארליאפאנקדליקמנט או כל טרק פאנק שיצא החל מ1970 . ולסיום, למכורים בלבד, אני ממליץ גם על אלבום ההופעה המעולה של הP FUNK ALLSTARS מ1977:pARLIAMENT-LIVE\EARTH TOUR free your mind and your ass will follow!!!

grillo1

New member
אחלה וממצה !

לאחרונה אני אוסף מוזיקה של אחד מהפליטים של ג'יי ביז-maceo parker,שבשנים האחרונות מרבה "להסתובב" עם גאון אחר-רוג'ר פרינס נלסון (להלן פרינס). את התפוחים יצא לי לשמוע רק ב 88 FM ובקרוב האלבום הזה יהיה שלי... עוד להקה מהמועדפות עליי היא tower of power,שאין לי מושג היכן היא עומדת ברשימת המקוריים\ממשיכי דרך. שוורץ

MACEO

יש אלבום חובה (?) מ92 - maceo parker - life on planet groove מנגנים שם כמה מהענקים של הג'י בייס דוגמת FRED WESLEY (טרומבון) וPEE WEE ELLIS - סקסופונים - ביחד עם MACEO אלה שלושה כלי נשיפה שזוהו עם הסאונד של ג'יימס בראון מסוף הסיקסטיז ועד 75 אגב TOWER OF POWER - אם אתה בכל זאת בעניין של Fאנק לבן, תנסה את AVARAGE WHITE BAND ובייחוד את הקטע המדהים (והמועתק מג'יימס בראון) - PICK UP THE PIECES FUNK ON!

gushi

New member
פרד ווסלי מדהים

אני ממליץ על הדיסק שלו עם ההורני הורנס. דיסק חבל על הזמן

fredd

New member
לגבי בוני אם - אני לא ממש מסכים אית

כמובן שאין לזה את הלכלוך, האנרגיות המתפרצות, והגאוניות של הסנדק וצאצאיו...אבל אתה לא מתרגש אפילו קצת מכוסיות בטייץ זהוב, ששרות על סאני ???

למעלה