תגידו

KatyRose

New member
בוודאי

להרבה מתבגרים יש ת'שלב המתוקי הזה של החצ'קונים שכולם נהיים פתאום פעילי שלום עאלק עם פיס על הצוואר ומרידה נורא יפה של גיל ההתבגרות "אני לא אתגייס, אין צדק אין צדק!" עד שזה עובר להם והם מקבלים שכל, ורואים שיש פיגועים בארץ (לחלק זה לא עובר) לכן: ברור

boyboy03

New member
וואלה אצלי זה היה הפוך

הרוב רצו להיות ולהראות גברים והתפארו בזה שהם רוצים קרבי. בגלל זה מגייסים ילדים בגיל 18, כי זה גיל שאיכפת לך מה חושבים עליך, גיל שאתה נתון בו ללחץ חברתי, ומה לעשות, החברה שלנו מאוד מיליטריסטית.

boyboy03

New member
ודוגמא חיה לזה

זה אח שלי, חצי שנה לפני הגיוס הוא ידע שהוא רוצה קרבי, "ג'ובניק" הפכה למילת גנאי אצל החב'רה שלו. רק קרבי קרבי וקרבי, והבנאדם בחיים שלו לא פתח עיתון(מלבד הספורט), בחיים שלו לא ראה פריים אחד מהחדשות, אין לו מושג מה קורה במדינה, אבל בכל זאת, הוא הלך לקרבי, למה? התשובה ברורה(ולא, לא בשביל לתרום למדינה) אז הוא התגייס לתותחנים, אחרי חצי שנה הבין שזה לא בשבילו ועזב לתקן טנקים.

epitaph

New member
חחחחח...

תותחנים היה יותר מדי קשה בשבילו נפשית? תן לי לצחוק על זה. הדבר היחיד שהיה קשה לו נפשית בתותחנים זה שהוא לא יצא הרבה הביתה, בגלל זה הוא הפך לחימושניק, לא בגלל שפתאום היתה לו הארה על ה"רוע" של הצבא או כל אחת הממנטרות השחוקות האחרות שלך...

boyboy03

New member
זו לא הייתה הנקודה

ברור שלא הייתה לו הארה על רוע הצבא, הדברים האלה לא מעניינים אותו, נתתי אותו כדוגמא להרבה אחרים בני גילו, שעד יום הגיוס הדברים היחידים שעיינו אותם זה מסיבות, בנות ומוסיקה, בני נוער שבחיים לא פתחו עיתון וקראו חדשות, אפילו אין להם מושג מה זה "התנחליות" ו"חומת ההפרדה", כלום, אבל כבר מתחילת כיתה י'ב(או אפילו לפני, בחטיבה) הם יודעים שהם רוצים קרבי, אין להם מושג במי הם ילחמו ולמה...אבל קרבי זה הכי הכי. ואני רואה את זה כדבר מאוד עצוב, ללכות על עיוור עם מה שחברה מכתיבה לך, עצוב, אבל אולי בעצם בלתי נמנע, אחרי הכל מדובר בשטיפת מוח בת 18 שנים.

KatyRose

New member
זה באמת לא משנה אם הם

יודעים מה זה או לא יודעים, לא מדובר כאן בשטיפת מוח (שמלמדים למשל בבצפר עד כמה טוב זה לשנוא ערבים ועד כמה הם מסריחים).. מספיק להדליק טלוויזיה חוצמזה, את הפלשתינים אתה בהחלט מבין. שהם, הכבושים והמיואשים, כבר בגיל 14 נשלחים להבריח נשק ולהתפוצץ באוטובוסים. מותר להבין הא? הרי כל מה שישראל עושה תמיד זה פוגעת ופוגעת בהם, בעוד הם רק מנסים להשיג שלום בצורה הכי יעילה שתשמור גם על חיי אזרחיה וגם על חיה של המדינה היריבה. הם כל כך כבושים ומיואשים ומסכנים, שניתן להבין את השנאה והברחות הנשק. ולנו אין סיבה בכלל, רק שטופי מוח מפונקים. גועל נפש של צבא!!! ואיטבח על יהוד

boyboy03

New member
שוב

אותם מהשפטים, אותן המילים...הגבתי לזה כבר מליון פעם.

KatyRose

New member
יש לי שאלה,

נניח והיית במקומם... היית פלשתיני "כבוש" ו"מיואש" היית מבצע פיגועים? בוא לא נהיה כל כך דרסטיים, היית שולח את הילד שלך לבצע פיגוע? או בעצם.. היית תומך בפיגועי טרור בכלל? שמח כשיש פיגועים? מצביע חמאס? תתייחס בבקשה לכל הסעיפים

boyboy03

New member
שאלת

אותי את השאלות האלה כבר לא מעט פעמים, ובכל פעם גם עניתי לך, אבל לא משנה. על כל השאלות ששאלת יש לי רק תשובה אחת והיא - כמובן שלא. לא נראה לי שקיים מישהו בצד המשמאלי שיענה עליהם בחיוב, כי אחרת הוא לא כזה.נקודה.

KatyRose

New member
למה לא? יש הרבה שמאלנים

אפילו פה בפורום הזה שהתשובה שלהם הייתה: "ואם את היית במקומם???" אז יעני.... לפי מה שהם אומרים.. לרצוח אם אתה כבוש ומיואש (ואפילו לא לרצוח, אלא רק לעזור) זה בסדר, אבל צה"ל שמגן עלינו ולעיתים נדירות משתמש בכוח כנגד חפים מפשע מחוסר ברירה- זה לא בסדר (לא משנה כמה מטענים היו על הבנאדם)

boyboy03

New member
"ואם את היית במקומם???"

גם אני שואל את זה לפעמים, אבל רק ימניים, כמובן שתשובתם שלילית, אבל זה כל כך ברור שאם הם היו חיים בצד השני של החומה רובם היו תומכים בחמאס. יש הסכמה?

KatyRose

New member
לא ממש לא,

כמו שכבר אמרתי- קרו לי בחיים דברים נוראיים - לא הלכתי וטבחתי באחראים לכך

boyboy03

New member
את לא

וגם כתבתי "רובם". מה מונע ממצביע ש''ס או ליכוד להצביע לחמאס אם היה פלסטיני?

KatyRose

New member
תקן אותי אם אני טועה,

אבל ש"ס והליכוד לא בדיוק מעודדים לרצוח פלשתינים חפים מפשע וכמה שיותר, והמנהיג שלהם לא טוען: "אחרי שראינו את החולשה של הפלשתינים, ניכנס בהם יותר חזק! היכונו לפיגועים יותר מאשר אי פעם ידעתם!"

boyboy03

New member
מציאות משתנה

במקומות שונים. הנקודה פה היא לא על מפלגת הליכוד וש''ס אלא על המצביעים שלהם, אין לי דרך מממש להויכח את זה, אבל ההגיון הבריא אומר שאם אתה מצביע ימין במקום מסויים אז במקום אחר לא תהפוך פתאום לשמאלני יפה נפש ובלורית.

KatyRose

New member
אני לא ביקשתי מהימנים שם להיות

לשמאלנים יפי נפש ובלורית. אבל כפי שהימנים פה הם אינם רוצחים (פרט לדוגמאות בודדות כמו נתן זאדה) הייתי מצפה גם מהיינים שם לא להיות רוצחי חפים מפשע. כמובן זה נחמד מאוד להאמין בעם שלך, ולשרוד, אך ישנן דרכים לעשות זאת. וכמו שכבר הבחנו- הם לא בדיוק שוחרי שלום עם משקפיים וספרים שכל היום רק חושבים ושוברים את הראש על הסכמים.

boyboy03

New member
ופה

אפשר להכניס את עניין הכיבוש והדיכוי. כי אני לא חושב שהיהודים הימניים נולדו נחמדים ומנומסים בעוד הימין הערבי\פלסטיני נולד רוצח צמא דם. האם יש משהו בדם שלהם שהופך אותם לכזה? שוב, הכל קשור לסביבה, לנתן זאדה ולמחבל היהודי השני היו חיים טובים, שהם פתחו את העיניים הם לא ראו חייל של צבא אויב,הם לא עברו במחסומים כל חייהם, אבל בכל זאת הם רצחו חפים מפשע, מאוד מעניין אותי מה היה קורה אם יהודים כאלה היו חיים חיי כיבוש, נראה לי שזה היה מסתיים הרבה יותר גרוע, אני בהחלט חושב שהיו מצטרפים אליהם רבים. נ.ב. אין בהודעתי זו שום הצדקה לטרור

למעלה