תשמע..
להיות ציוני זה לא לרצות לספח כמה שיותר שטחים... נניח אם מחר ישראל תכריז מלחמה על קפריסין ותכבוש אותה זה יהיה לדעתך מעשה ציוני? יישוב שטחים מארץ ישראל הוא מעשה ציוני יישוב שטחים שלא מארץ ישראל הוא לא מעשה ציוני זה יכול להיות מעשה פטריוטי אבל ציוני זה לא. בתקופת פינוי ימית תנועת בית"ר הייתה מתנגדת נחרצת לפינוי. היא ראתה את המעשה כנוגד את עקרונות ז'בוטינסקי, עד כדי כך בית"ר יצאה נגד המעשה שהיא אפילו הקימה יישוב בגולן (חד נס) שיקלוט את מפוני יישובי בית"ר שפונו. אני אישית לא חושב כפי שבית"ר חשבה אז... יישוב סיני היה מעשה קולוניאליסטי, ישראל יישבה שטחים שהיא מעולם לא טענה שהם חלק מארצה, לכן אינני מבין מדוע בכלל נתנו אישור להקמת אותם יישובים. ז'בוטינסקי דיבר בעד מעשים כמו יישוב שטחים מבודדים בארץ ישראל.. הוא אמר שלפני שאנחנו באים ומתווכחים בינינו לבין עצמנו האם יישוב נקודות מבודדות הן מוסריות אנחנו צריכים להסתכל על כל העוגה. אנחנו צריכים להסכים אם בכלל הציונות מוסרית, ברגע שהחלטנו שהציונות מוסרית וארץ ישראל שייכת לנו אז בעצם אין כבר מוסר אחר. אין מוסר אחר מבחינה מדינית כמובן, אחרי שהסכמנו על כך אי אפשר לומר ש"מה שאנחנו עושים בעזה אינו מוסרי משום שהרצועה שייכת לפלסטינים", כי הרי הסכמנו שכל ארץ ישראל שייכת לנו, זה המוסרי מבחינתנו. כך אני רואה את הציונות וזוהי הסיבה שאני מתנגד למסירת שטחים או לעקירת יישובים, וזו גם הסיבה שאני מתנגד לכיבוש שטחים שלא שייכים לי, כי ברגע שאני עושה זאת, אני כבר אינני מוסרי.