תגידו...

הקוטלת

New member
ובכן...

אני מבינה שכן, אתם חושבים שאפשר לסלוח למישהו שהפר את האמון שלך?

מורני !

New member
הפרת אמון

ספירוש.. אבא שלי פעם אמר לי שיש יום אחד בשנה שבו אלוהים סולח על כל החטאים שלנו .. מהקטנים עד הגדולים.... ואם ככה .. אז האדם בטח שיכול לסלוח... אבל .. כמובן.. כל זה נכון עד שאתה עצמך נפגע ממישהו .. אני חושבת שזה הרבה תלוי במערכת יחסים שלך עם אותו בן אדם... אם את רוצה לשמור עלייה... אם את אוהבת את הבן אדם מספיק כדי לסלוח (ולאו דווקא אהבה בין גבר לאישה).. אני יכולה להגיד לך שלי אישית נורא נורא קשה לסלוח על פגיעה באמון... אבל אם הבן אדם יקר לי .. אני מתגברת על עצמי ומנסה לסדר עניינים... בהצלחה..

הקוטלת

New member
כן אבל...

אצלי אני סולחת בסופו של דבר,אבל תמיד יהיה משהו במחשבה שלי שיזכיר לי שהיא/הוא עשה את זה,הבנת?

מורני !

New member
כן...

מבינה אותך.. סולחת ולא שוכחת? אז למעשה השאלה שלך הייתה צריכה להיות שונה... האם אפשר לשכוח הפרת אמון? ולשאלה זו אין לי ממש מושג... את ענית עלייה בעצמך.. וזה אינדיבדואלי לחלוטין לדעתי. אני ממשיכה יחסים אבל תמיד ניזהרת .. במשך הזמן שאדם מוכיח את עצמו .. זה פשוט נדחק לי איפשהו במוח עמוק.

rony-m

New member
ביחסים קרובים לא ניזהרים

הפרת אמון זה דבר שקשה מאוד להבליג עליו ידוע כי ליבנות קשר לוקח שנים ולהרוס זה עיניין שיכול להסתיים ברגע. אם זאת כמו שמורני ציינה. תלוי בטיב הקשר ליפני המעידה. לא חושב ששוכחים אך אם האדם מוכיח עצמו מחדש זה הופך להיות שולי וחסר ערך. כדי במיקרה של הפרת אמון,לנצל את ההזדמנות כדי להציץ פנימה לתוך הקשר ולראות על רקע ניתוח הקשר, אם שווה להתאמץ עבורו. מיצד אחד הפרת אמון עשויה להעיד על קשר לא רצוי, זאת לפי האימרה ש: מי שאוהב אותך באמת אף פעם לא יגיע למצב שהוא פוגע בך. אך מיצד שני אנחנו רק בני אדם וגם אני מעדתי פעם ושמחתי שנתנו לי הזדמנות שניה. לסלוח זה מצויין (וממש רצוי להחלמה שלך)אך להיות בקשר עם מי שהפר את אמונך זה האימור שלך רק את יודעת כמה זה שווה לך באמת. מה שכן אם ההחלטה היא להיות בקשר,אז לא תחת חשש ופחד, אולי ``זה`` יבוא שוב. צ`נס זה צ`נס אני לא בעד תקופת ניסיון. אני נגד ניסויים בחיות כל שכן בבני אדם:).בקשר קרוב נותנים אמון אי אפשר להיזהר. רון

למעלה