תגידו...

קצת מוזר וצורם לי

שאת משתמשת כל הזמן בגוף שני רבים כשאת כותבת על חברי הפורום, הפורום מורכב מאלו שכותבים בו ואת כותבת כאן די הרבה, כך שתאלצי להתחיל להשתמש באנחנו, או לסייג כל הודעה בהודעה "הכותבת מרגישה אאוטסיידרית" אגב, השם שלך מלכת הדרמות עושה לי קונוטציה של שירי סרטים מהסידרה רמזור :) לגבי המציקנים וכמות ההשקעה שהם מוכנים לעשות, אז ככה. 1) מלללא חרדים מתעסקים עם עיצוב אתרים, זה תחום די קל להיכנס בו מהדלת האחורית לעולם המחשבים ללא תואר. 2) את כנראה לא שמעת מעולם על אירגוני טוהר המחנה ומשמרות הצניעות, אז רק אשבר את אוזנך בקצת הידע שיש לי על האירגונים הללו, הם מאוספים חומר על כל דבר שזז במחנה החרדי (עם רוב החומר הם לא עושים כלום רק שומרים את זה ליום פקודה)- אני מכיר מקרוב משהוא שנחשפה באקראי לאוצר גדול של תמונות של חרדים וחרדיות במצבים מביכים, חומר שהיה מספק עבודה ליועצי נישואין לתקופה די ארוכה, אך הם לא עושים עם זה כלום כל עוד המעשים נעשים מחוץ למחנה ובצורה סבירה. 3) המניע למעשים הללו הוא די פשוט (אם צריך להסביר יותר? אני כאן, רק תבקשי). בשורה התחתונה, חשוב לי להדגיש אימרתו של רווזוולט "אין ממה לפחד חוץ מהפחד בעצמו", אני כותב את כל הנ"ל רק כדי להיזהר יותר בחשיפת מידע אישי (שמעתי פורומים מהסוג הזה שהתפרקו עקב חוסר זהירות של כותבים, מה שהכניס את כולם למגננה משתקת).

dramaqueen01

New member
ישנן שלוש סיבות למה השתמשתי

בגוף שני רבים:האחת-אני לא חרדית ולא אנוסה.אני דתיה שחזרה בתשובה בגיל צעיר.יש לי משפחה חילונית ואף אחד לא מונע ממני מלחזור בשאלה חוץ ממני עצמי. לכן מהבחינה הזו אני לא ממש תחת הקטגוריה של חרדים אנוסים.(למרות שהייתי בעברי חרדית) השניה-אתם,הכוונה לאלו שחושדים בכל אחד חדש שכותב פה וישר מניחים שהוא מחב"ת שמנסה לחשוף אתכם.לא התכוונתי לכל חברי הפורום אלא לאלה שמעלים טענות כאלו בפורום.ובפרט בשרשור הזה. השלישית-כשמס' אנשים כותבים הודעה שאני מתנגדת לתוכנה,יהיה זה רק הגיוני שאשתמש במילה "אתם" שכן אני לא יכולה לכלול את עצמי בתוך משהו שאני מתנגדת לו.

dramaqueen01

New member
אגב

אתה נוטה להניח הנחות יסוד שאין להן קשר למציאות: 1.אני לא מרגישה אאוטסיידרית(ולמען האמת אתה גם לא יכול לאלץ אותי להשתמש בשום מילה,אני כותבת איך שמרגיש לי נכון,ולא איך שלך מרגיש) 2.עיצוב אתרים-סחתיין על העלבון למקצוע המכובד הזה שבמקרה אני עוסקת בו ומה הקשר בין מעללי המחב"תים לאמירה המקוממת הזו שזה תחום שדי קל להכנס בו מהדלת האחורית לעולם המחשבים ללא תואר.רצית לטעון פה משהו על הידע של מחבתים במחשבים או לטעון משהו על מעצבי אתרים באשר הם? 3.שמעתי גם שמעתי,צר לי לבשר לך שהייתי יותר חרדית מכל חרדי אחר שאתה מכיר.גרתי באמ-אמא של מעוז החרדיות הפאנטית,מעטים האנשים שידעו שלא גדלתי בבית חרדי וגם הם היו בעלי תשובה.הדוסים שהיו שכניי ראו בי אחת משלהם(ב"ב למשל היתה בשבילנו עיר של תועבה שרצוי לא לדרוך בה ללא צורך גדול).

Namespace

New member
אני חושב שלקחת את זה אישי מידי וקשה מידי

אני בטוח שהוא לא תכנן להעליב אותך ולא את המקצוע בו את עוסקת. וד"א, יש הבדל גדול בין מעצבי אתרים לבין מפתחי תוכנה. דרישות ממעצב אתרים יהיו יחסית נמוכות מאשר מפתח תוכנה. הראשון לא דורש תואר בעוד שבשני יש דרישה לבעלי תארים. בשביל לדעת לכתוב סקריפט מהסוג שהוזכר אין צורך להיות מפתח תוכנה או מעצב אתרים (מעצבים לא מתעסקים עם סקריפטים בד"כ), מספיק אנגלית בסיסית ולחפש בגוגל משהוא כמו script library או משהוא דומה. לעצלנים יותר מספיק להיכנס לאיזה אתר של סקריפט קידיז שישמחו לעזור עם שטויות שכאלו. מחב"ת מספיק משועמם (או לחילופין: נלהב) יכול לעשות את מה שהזכירו פה החברים. כל מי שרוצה שאני אכתוב לו סקריפט מוזמן לבקש (
)

Namespace

New member
בשביל זה הוא יכול

לשכור אנשים כמוך שיסבירו לו. וחוצמיזה, למרות שיש לפעמים נטייה לחשוב שהם טיפשים, חסרי ידע וכו` לא חסרים כאלו שהיו פעם חילונים וחזרו בתשובה ויש להם את הידע. היום ידע נגיש לכולם.

וע"ז נאמר ../images/Emo197.gifמלאכתם נעשית בידי ../images/Emo164.gif

לא הייתי יכול לנסח את זה טוב יותר. תודה על ההשקעה

mister xy

New member
צודק, שום מחב"ת לא יסכים לקלל את השם

כך שזה בטוח יותר מכתיבה בשבת. הבעיה היא שגם בקרב האנוסים יש הרבה שמאמינים באלוהים ולא מסכימים בשום אופן לקלל כך שזה לא ממש רלוונטי.

אגס 10

New member
לא המחב"ת בעצמו,אבל שליח שלו כן

המחב"ת עצמו לא יחלל שבת,המחב"ת עצמו גם לא יקלל את מה שהם מכנים יהוה או אלוהים. אבל וכאן מגיע האבל הגדול,אין להם שום בעיה לשלם לאנשים חילוניים\יוצבשי"ם\שבבאבניקים,שיעשו את זה בשבילם וכך ירכשו את אימון החברים כאן.

קשה לי לראות רב כלשהו שייתן היתר

לשלם לאנשים כדי שיקללו את יהוה בפרהסיה. מה שיכול להיות זה שיעלימו עין מהניסוחים המדויקים של שכיריהם החילונים, אבל בוודאי שבאופן רשמי וגלוי הם לא יכולים להתיר דבר כזה, ויש כאן גם סיכון, אם יוכח בעתיד שהם שילמו לאנשים שביצעו חילול יהוה שכזה אז זה יגרום להם נזקים עצומים בתוך הציבור החרדי ומול הגדוילים והעסקנים, כך שאני חושב שהסיכויים לכך לא גבוהים. אני גם חושב שגם "חילונים" שעובדים אצלם הם חילונים מאמינים, ובסה"כ קשה לי להאמין שאתאיסטים הארד קור שמוכנים לקלל את יהוה חופשי יעבדו בשביל מחב"תים.

moshe010

New member
הכול יכול להיות

וכשם שמותר לחלל שבת בכדי להציל נפש מישראל משמד (כתוב בשולחן ערוך) וכשם שמותר למחוק שם יהוה בפרשת סוטה על מנת להשכין שלום וכשם שעל דברים רבים אומרים "עת לעשות לה' הפרו תורתיך כך חתכן שרב מסוים יחליט שמותר לקלל את השם ובמיחוד אם הוא יכול לתרץ שזה לא נקרא מקלל כיוון שזה רק בכתב

קתרזיס

New member
עצוב שזה עניינו של מישהו

מי הדמויות שנמצאות בפורום. אני מצטערת בצערכם שיש מי שמנסה לגלות את זהותכם ושאתם צריכים לחשוב בצורה חשדנית כל הזמן בשביל לא להחשף... בא לי לומר לאותם אנשים שימצאו לעצמם מטרות אחרות בחיים. אולי שיקראו עוד פרק תהילים בכוונה גדולה במקום לנסות לתפוס את האחים שלהם על חם.

קתרזיס

New member
אני מניחה שיש בפורום גם כאלו

שיצאו בשאלה ואינם מסתירים את זהותם. קשה לי להאמין שאלו שמסתירים את זהותם, ייחשפו כדי לפגוש אחרים באופן אישי...

למעלה