תגידו...

מנדליקה

New member
תגידו...

שלום לכולן. ב- 25/11 אני אמורה לעבור את הניתוח, בתקווה לימים טובים שיבואו אח"כ. דיברתי השבוע עם תה"ש ואמרו לי שאני צריכה לחהתייצב במחלקה כבר ב- 24/11 ב- 12:00 כי במהלך היום בין היתר אני אמורה לשתות חומר משלשל.... בעלות נסיון עבר: מה זה אומר? כל היום אני ארוץ לשירותים? זה שמע לי נורא! מישהי יכולה הרגיע?! ועד משהו: כה ימים אחרי הניתוח אני אמורה להישאר באשפוז? תודה.

sheronher

New member
חומר משלשל ועוד עצות קלות

תראי הם נותנים לשתות חומר דיי דומה, ומומלץ לשתות אותו עם משהו אחר ממים...הם ממליצים משהו מתוק אבל זה לא מקל ע השתיה שלו. אחת האחיות אמרה לי שהכי טוב לשתות אותו עם ספרייט, כי ככה הוא הכי "מטרל" את הטעם הדוחה. אני יודעת שזה נשמע מזעזע, אבל מומלץ לא לחשוב על הטעם. אני חילקתי את זה ל-5 מנות (זה סה"כ 25 מ"ג ) שזה יוצא 5 מג' כל מנה, שותים מהול בממש מעט ספרייט (אני לא שותה בכלל מוגז, כי זה עושה לי ממש גזים מזעזעים אבל אל תשכחו שהכל גם יוצא החוצה. ושותים את ה"משקה" הזה בשתי לגימות גדולות. בערך כל רבע שעה שתיתי "שאט" אחד כזה וסיימתי עם זה אחרי קצת יותר משעה, עם הפסקות באמצע. עכשיו אמרו לי שזה תוך שעתיים יתחיל לעבוד ואצלי התחיל רק אחרי בערך 5 וחצי שעות כך שהטווח הוא קצת יותר משעתיים. מומלץ רק לשתות מים אחרי זה, כי כל מה שתכניסי לפה ימצא אחרי שניה את דרכו החוצה ויריץ אותך לישרותים 3 דק' אחרי זה (אם החומר כבר התחיל לעבוד) אם מישהי אוהבת משהו מסויים כדאי לה לאכול אותו לפני
(כי כמו שאמרתי זה גם ככה יוצא) כי אחרי הניתוח לוקח קצת זמן עד שחוש הטעם חוזר לפעול ועד אז לא הצלחתו להנות מטעמים. בכל אופן, זה היה מזעזע, אני לא אשקר לכן, אבל זה עובד הכי טוב וכמו שאמרו במחלקה, אין כ"כ ברירה. קחו בקלות... האחיות במחלקה הן ממש מלאכיות. והמלצה אחת שלי לכל מי שעוברת ניתוח - מי שיכולה לקום מהר על הרגליים שתעשה את זה. זה יעודד את היציאה הביתה וההחלמה, ואמרה לי האחות בביה"ח שזה יכול לעזור במניעת דלקות. אני נכנסתי לניתוח ב8, כבר ב12 הגעתי להתאוששות ורציתי לקום עלהרגליים. לא הסכימו לי וביקשתי לקום ב 1 כבר, האחות אמרה לי תקומי ב 6, ואכן זה מה שקרה. כך שבתקווה ש12 שעות מקסימום אחרי תקומי על הרגליים. אסור לאכול כלום ומומלץ להקשיב לאחיות.. כמובן שמי שקמה יכולה להתנייד, כי מוציאה את הקטטר..זה לא נוח בכלל אז כמה שפחות יותר טוב . אני מאוד מקווה בשבילכן שלא יהיה לכן מה שקרה לי.. נתנו לי שותפה לחדר ממש מזעזעת...אמרו לה לא לאכול אחרי הניתוח לפחות עד הבוקר למחרת והיא בלסה כמו בהמה והקיאה את נשמתה שם. באמצע הלילה. הבן שלה אישתו והבת שלהם הגיעו לביה"ח אחרי 10 בלילה שאני כבר מתה לישון ושתקתי אז כמובן, אל תתביישו לגשת לאחיות ולבקש שיצאו - שישבו בחוץ אם מגיעים אחרי שעות ביקור. בסופו של דבר, אם אין סיבוכים כמובן, אתן תראו שדיי מהר קמים מהמיטה ומתניידים. שיהיה המון בהצלחה

מנדליקה

New member
וואו

נשמע מזעזע הקטע של החומר המשלשל... מקווה שיעבור בקלות (בניתוח הקודם דרך אגב, שעשיתי בבלינסון, עשו לי חוקן בלילה לפני - חוויה לא יותר נעימה...) לגבי לקום על הרגליים - מהניתוח הקודם שלי אני זוכרת שהייתי מאוד רדומה ורק רציתי לישון כל הזמן, ובלילה היה ממש סיוט כי לא יכלתי לנשום בגלל הגזים שעלו לכיוון הכתפיים. אני מקווה שהפעם יעבור טוב יותר. תודה על העצות.

sheronher

New member
בהצלחה

אני הייתי בביה"ח 3 ימים סה"כ (2 לילות) יום לפני, יום הניתוח - שבמהלכו כבר חצי שעה אחרי חדר התאוששות כבר הייתי עירנית לחלוטין, ולמחרת דרשתי לצאת הביתה ולהחלים שם. לא יכולתי להשאר באותו החדר עם ה"שותפה" שנתנו לי

זואילי

New member
הטיפ הרגיל שלי לגז

תבקשי ממלווייך להרים את גב המיטה וככה גם תישני. לא בשכיבה מלאה על הגב אלא בזוית. להשתדל כמה שאפשר לעבור לתנוחת ישיבה, גם אם זה במיטה. ולהשתעל. לשים כרית על הבטן, לקפל רגליים ולהשתעל. ברגע שהאחיות ירשו לרדת מהמיטה, ורק עם ליווי, אז ללכת קצת ולשבת על כיסא, ולהמשיך בהליכות. זה יעזור לגז להתפוגג.

../images/Emo207.gif באותו נושא

האם מישהי ביקשה/ שאלה אם אפשר לא להתאשפז יום קודם ולהגיע רק ביום הניתוח מוקדם בבוקר? האם הם מאשרים? נשמע לי מזעזע לעשות את כל ההכנה הזאת בבי"ח
. בניתוח הקודם שבוצע גם בבי"ח ציבורי הגעתי רק ביום הניתוח ואת ההכנה ביצעתי בבית יום לפני.

מנדליקה

New member
לא אפשרי

הסיבה שצריך להגיע יום לפני כן היא שאת אמורה להיכנס לשיחה עם הרופא המרדים, לוקחים לך דם (לסוג דם), ויש כמובן את ההכנות של הקיבה
ובשאיפה להיכנס לניתוח מוקדם בוקר למחרת ולא לסחוב עוד חצי יום של שעמום... שיהיה לך בהצלחה. מתי את מנותחת?

זואילי

New member
סביר להניח

שגם אם תגיעי אחרי שלקחת את הסופודקס אז עוד יהיה לך מה להוציא גם כשתהיי בבי"ח. גם אצלי לקח לסופודקס הראשון איזה 4 או 5 שעות עד שהתחיל לעבוד, ולקחתי עוד אחד. הרבה עשיתי בבית אבל גם הרבה המשיך לצאת כשהתאשפזתי (והייתי צריכה לעצור את האחות שמדדה לחץ דם וכו' כי כל הזמן רצתי לשירותים). ואם בלילה לפני יתנו לך ואליום אז תוכלי לישון אחרי כל זה... אל תשכחו לקחת נייר טואלט רך וצמרירי ומגבונים לחים... ומגיני אסלה. כתבתי פה פעמים רבות על שקית - השירותים שהכינותי מראש, ככה שהייתי צמודה לשקית בכל גיחה לשירותים. זה חוסך זמן של לחפש בתיק..

בהחלט אפשר....לפעמים הם מעדיפים

שזה יהיה כך במיוחד אם אין להם מיטות......ותלוי במחלקה..... בדרך כלל את הפגישה עם המרדים את יכולה לעשות שבוע לפני...וביום הניתוח את שוב פוגשת מרדים..בחדר ההמתנה לניתוח..את שאר הבדיקות את יכולה שוב לעשות כמה ימים לפני דרך הקופה.....לגבי סוג דם הם לוקחים יום לפני אבל היו מקרים שלקחו באותו היום כשהניתוח היה אמור להתבצע בצהריים. מרבית מהניתוחים שלי אמרו לי לבוא להתאשפז ולחזור למחרת לניתוח....בחלקם העדפתי להישאר כבר בבית חולים ......אבל אני לא נותחתי בגניקולוגית......ולכן שווה לשאול. שיהיה בהצלחה

בעיקרון אומרים להתייצב יום לפני

כדי לעשות את כל ה"סידורים" לפני הניתוח בזמן ולא להשאירם לרגע האחרון.....וכן יש סיכוי שתרוצי לשירותים הרבה ..... בניתוח הגדול לא נתנו לשתות את הסופודקס רק להיות בצום....אבל זה בגלל שהייתי עם סטומה ולא היה להם חשש ל"פליטות" לא רצויות....וכך היה גם עם שאר הניתוחים הבאים. כמה ימים אשפוז? - תלוי אם זה לפרסקופיה בדר"כ נשארים בין לילה ל-2....תלוי בהחלמה שלך.....אם מגיעים למצב של פתיחת בטן אפשר להישאר יותר.... משבוע ומעלה....שוב תלוי מה נעשה ומה מצבך. שיהיה בהצלחה

sheronher

New member
המלצה שלי

פשוט אל תבלסו כ"כ הרבה ביום של ההכנה לניתוח, תאכלו רק מה שחייבים וככה לא תרוצו לשירותים כל דקה.

מצטרפת להמלצה

כמה ימים לפני הניתוח להקפיד על תזונה רכה, הרבה שתיה ולא לבלוס, זה משפר פלאים את ההתרוקנות אחרי הסופודקס

למעלה