תגידו

מצב
הנושא נעול.
זו גם שאלה של גיל

אז למעשה, חלקכם

יכולים לטעון שאע"פ שהילד שלכם הוא מחונן, התפקוד החברתי שלו הוא בסדר גמור. כלומר, אין לו בעיות חברתיות כאלו ואחרות... אז במה הוא בכל זאת שונה מבחינה חברתית משאר הילדים?
זו גם שאלה של גיל
הרושם שלי הוא שבגיל ההתבגרות זה מפריע יותר, אולי כי אז הצורך בבן שיח ברמתך הוא גדול יותר מבגיל 6 היכן שהצורך החברתי השולט הוא למצוא שותף למשחק.

0 אור 0

New member
מנסיוני דוקא ההיפך

זו גם שאלה של גיל
הרושם שלי הוא שבגיל ההתבגרות זה מפריע יותר, אולי כי אז הצורך בבן שיח ברמתך הוא גדול יותר מבגיל 6 היכן שהצורך החברתי השולט הוא למצוא שותף למשחק.
מנסיוני דוקא ההיפך
בגיל צעיר יותר, לעתים יש "עליהום" על המחונן בגלל קנאה של מישהו, או בגלל השונות, והילד עדיין לא יודע להתמודד עם הדברים. בגיל ההתבגרות בדרך כלל יש חשיפה לחברה חדשה (עם המעבר לחטיבת הביניים ולתיכון), יש יותר לגיטימציה לעיסוק בתחומים אינטלקטואליים ורוחניים, החברה היא לא אחידה אלא מורכבת מקבוצות שונות - שכל אחד מוצא בהן את מקומו עם חברים שמתאימים לו. אבל אני מסכימה עם אלו שכתבו שבעיות חברתיות לא בהכרח קשורות למחוננות: - למרות שיש אחוז גבוה יותר של בעיות חברתיות, יש גם לא מעט מחוננים שמסתדרים נהדר, חלקם אפילו מנהיגים טבעיים. אני חושבת שהבעיות החברתיות אכן נובעות מגורמים אחרים באישיות הילד. אך ההקצנה קורית בגלל שהילד מבין מה קורה, נעלב ולא מסוגל למחול - בעוד שילדים רבים פשוט לא מבינים שצוחקים עליהם, מתעלמים מהעניין כאילו לא היה, ולכן לא מגיעים למצב של "אני נגד כולם".

כל אחד והנסיון שלו ../images/Emo13.gif

מנסיוני דוקא ההיפך
בגיל צעיר יותר, לעתים יש "עליהום" על המחונן בגלל קנאה של מישהו, או בגלל השונות, והילד עדיין לא יודע להתמודד עם הדברים. בגיל ההתבגרות בדרך כלל יש חשיפה לחברה חדשה (עם המעבר לחטיבת הביניים ולתיכון), יש יותר לגיטימציה לעיסוק בתחומים אינטלקטואליים ורוחניים, החברה היא לא אחידה אלא מורכבת מקבוצות שונות - שכל אחד מוצא בהן את מקומו עם חברים שמתאימים לו. אבל אני מסכימה עם אלו שכתבו שבעיות חברתיות לא בהכרח קשורות למחוננות: - למרות שיש אחוז גבוה יותר של בעיות חברתיות, יש גם לא מעט מחוננים שמסתדרים נהדר, חלקם אפילו מנהיגים טבעיים. אני חושבת שהבעיות החברתיות אכן נובעות מגורמים אחרים באישיות הילד. אך ההקצנה קורית בגלל שהילד מבין מה קורה, נעלב ולא מסוגל למחול - בעוד שילדים רבים פשוט לא מבינים שצוחקים עליהם, מתעלמים מהעניין כאילו לא היה, ולכן לא מגיעים למצב של "אני נגד כולם".
כל אחד והנסיון שלו

בגיל צעיר יותר השונות מעוררת יותר אנטגוניזם (בעיקר כי הילד צעיר והיכולת להבין את התעוררות האנטגוניזם וכיצד למנוע אותה היא דבר שמגיע בגיל יותר מאוחר), בגיל ההתבגרות המחוננות מיתרגמת להרבה הצלחה בלימודים (מה בשלב ההוא כבר חשוב לכולם) במעט מאמץ, מה שמביא לתגובות אוהדות אבל מצד שני גם לקנאה ונצלנות. אבל, בקושי החברתי לא דיברתי על התגובות של הסביבה, אלא על התחושה הפנימית של הבדידות, שאין ממש עם מי לדבר (לפחות מבין אלה שצריך לבלות איתם עד הצהריים, או עד אחרי הצהריים). יכול להיות שבבי"ס נתון כל מתבגר יכול היה למצוא לו קבוצת חברים מתאימה, אבל החלוקה לכיתות אם מאוד מגבילה.

apk

New member
ודאי שמסתדרים היטב

אז למעשה, חלקכם

יכולים לטעון שאע"פ שהילד שלכם הוא מחונן, התפקוד החברתי שלו הוא בסדר גמור. כלומר, אין לו בעיות חברתיות כאלו ואחרות... אז במה הוא בכל זאת שונה מבחינה חברתית משאר הילדים?
ודאי שמסתדרים היטב
כלפי חוץ. אבל הנזק הפנימי שנגרם והסבל המיותר, שהילד המחונן חכם מספיק להסוותו ולהדחיקו כי הוא יודע שאסור לדבר על זה

nikita j y

New member
../images/Emo80.gifO.O מ..מ..מה?....

ודאי שמסתדרים היטב
כלפי חוץ. אבל הנזק הפנימי שנגרם והסבל המיותר, שהילד המחונן חכם מספיק להסוותו ולהדחיקו כי הוא יודע שאסור לדבר על זה
O.O מ..מ..מה?....
אני חושבת שיש לך טראומה, או משהו ^^" המצב ממש לא נראה לי ככה

apk

New member
אכן יש לי טראומה

O.O מ..מ..מה?....
אני חושבת שיש לך טראומה, או משהו ^^" המצב ממש לא נראה לי ככה
אכן יש לי טראומה
מכך שאולצתי לשהות במסגרת לא מתאימה ולהסתדר עם ילדים שאין לי ולהם שום דבר משותף, ואני מחוננת "קלה" מאוד, אבוי לנו ממה שעובר על מחוננים יותר רציניים

nikita j y

New member
../images/Emo80.gifאני חושבת שהיום זה שונה.

אכן יש לי טראומה
מכך שאולצתי לשהות במסגרת לא מתאימה ולהסתדר עם ילדים שאין לי ולהם שום דבר משותף, ואני מחוננת "קלה" מאוד, אבוי לנו ממה שעובר על מחוננים יותר רציניים
אני חושבת שהיום זה שונה.
בעיקר מכיוון שהיום לאף אחד אין בעיה למצוא לו חברים דרך האינטרנט, ולא רק דרך השכונה, או הכיתה.

apk

New member
נהדר, אם מאפשרים זאת לילד

אני חושבת שהיום זה שונה.
בעיקר מכיוון שהיום לאף אחד אין בעיה למצוא לו חברים דרך האינטרנט, ולא רק דרך השכונה, או הכיתה.
נהדר, אם מאפשרים זאת לילד
עושה לי רושם שמרבית ההורים עושים הכל כדי למנוע זאת מהילדים היחסית צעירים

pumiki8

New member
אם תשאל אותי,

אז למעשה, חלקכם

אם תשאל אותי,
קיום האחד לא מחייב קיום האחר. יש פשוט כל כך הרבה התפלגויות של אישיות של מחוננים שאני מכיר... הכל כל כך סובייקטיבי - תלוי איך אתה מגדיר מצב חברתי נאות, ואיך הם מגדירים אותו. לדוגמא, בכיתת מחוננים שבה אני לומד (י'); הבנים מוצאים שפה משותפת עם שאר הבנים (כי יש כזו הפרדה בין המינים, אבל זה כבר משהו אחר) - אז אם נפגשים זה עם זה, ומדברים. אם תשאל אותי? אני לא מגדיר את זה כמצב נאות. הם נפתחים רק לחברה מהסוג ~שלהם~ כך שהאופקים שלהם נהיים צרים מיום ליום. אני כבר וויתרתי: המצב החברתי שלי מבוסס מחוץ לכיתה שלי (ולעיתים גם מחוץ לתיכון). אני לא חושב שבהכרח מחוננים מתחברים עם סוגם, כמובן שזה מאוד תלוי בסוג האדם, אבל אלה שאני מכיר הכירו מלכתחילה רק אחד את השני (בגן למדו עם X שבמקרה היה גם בתוכנית מחוננים ביסודי, בחטיבה היה בכיתת מחוננים וממשיך במסלול גם בתיכון) כך שלא בדיוק יצא להם להכיר תרבות אחרת. הדוגמא הכי טובה שלי? ה"יציאות החברתיות". יוצא שבכל פעם הם מתכננים ללכת לבאולינג או לסרט. אם תשאל אותי זה סתם אינדיקטור לכך שהם חייבים מסגרת שתאגד אותם ביחד, כי הכישורים הבין-אישיים שלהם לא מספיק מפותחים כדי "סתם" לקבוע לשבת בגינה ולדבר. אפילו במפגשים בבתים זה של זה - זה מסתובב סביב סרטים\משחקי מחשב... לכן יוצא שכל האנשים שאני מחבב הם מחוץ לכיתה - אותם אלה שנפגשים בקבוצה שפשוט יושבת באיזו גינה ציבורית, גיטרה או שתיים, ומדברים וצוחקים לתוך הלילה. אז אין מה לעשות - אני מסתובב עם תגית "סוציומט" על המצח שלי בכיתה. כי ביניהם אני באמת נחשב סוציומט. או, וגם אנטיפת. זה פשוט תלוי מאיזו נקודה אתה מסתכל על המצב החברתי של הבודד, ובאילו פורפורציות - חבר\ה טוב\ה אחד\ת יכולים להספיק ל-X, בעוד ש-Y צריך חבורה של ידידים\ות שיקיפו אותו.

"שפה משותפת"

תגידו

איך ילד מחונן מצליח ליצור "שפה משותפת" עם הסביבה? ועם קנאתם של הילדים? הלא לילד מחונן אין ממש שפה משותפת עם ילדים אחרים בני גילו..
"שפה משותפת"
יכולה להיות גם עם ילדים "רגילים" לאו דווקא מחוננים. בסביבה של הבת שלנו יש ילדים מחוננים, אבל יש גם ילדים "רגילים" לגמרי, אבל הם אינטליגנטים חכמים ורחבי אופקים. הם מתעניינים בתחומים רבים ומגוונים, חשופים למידע מסוגים שונים, ויש הרבה מה ללמוד מהם. זה לא נכון שאדם מחונן יכול למצוא שפה משותפת רק עם "מחונן" אחר. ילדים שגדלים בסביבה עשירה, יש להם עולם עשיר, ואפשר להינות מהחברה שלהם, גם אם הם לא "מחוננים". בפרט, "שפה עשירה" היא לא נחלתם של ילדים מחוננים דווקא, אלא של ילדים שגדלים בסביבה של שפה עשירה. גם אם ילד כזה הוא "רגיל" ומדבר בעצמו בשפה פשוטה מאוד, יש תהיה לו היכולת הטבעית להסתדר עם מישהו אחר שכן מדבר בשפה עשירה, ללא קונפליקטים מיוחדים.

מצב
הנושא נעול.
למעלה