תגידו

מצב
הנושא נעול.

pdib

New member
תגידו../images/Emo26.gif

תגידו

איך ילד מחונן מצליח ליצור "שפה משותפת" עם הסביבה? ועם קנאתם של הילדים? הלא לילד מחונן אין ממש שפה משותפת עם ילדים אחרים בני גילו..

אין תשובה אחת נכונה.

תגידו

איך ילד מחונן מצליח ליצור "שפה משותפת" עם הסביבה? ועם קנאתם של הילדים? הלא לילד מחונן אין ממש שפה משותפת עם ילדים אחרים בני גילו..
אין תשובה אחת נכונה.
יש ילדים שבאמת לא מצליחים (בשביל אלה פתרון טוב יכול להיות כתת מחוננים). הם עלולים להיות בודדים מאד ומסוגרים, ואז חשוב לבדוק אם הבדידות היא מבחירה (אינדיוידואליזם) או מכפיה ולטפל לפי הצורך. יש כאלה שלא מפריע להם בכלל ואז לא מתגלה כל בעיה והם מתקשרים טוב עם הסביבה הגילאית ויש שפה משותפת. יש בעיה ספציפית שהעלתה לך את השאלה הזו?

pdib

New member
לא.. אין לי איזו ../images/Emo26.gif

אין תשובה אחת נכונה.
יש ילדים שבאמת לא מצליחים (בשביל אלה פתרון טוב יכול להיות כתת מחוננים). הם עלולים להיות בודדים מאד ומסוגרים, ואז חשוב לבדוק אם הבדידות היא מבחירה (אינדיוידואליזם) או מכפיה ולטפל לפי הצורך. יש כאלה שלא מפריע להם בכלל ואז לא מתגלה כל בעיה והם מתקשרים טוב עם הסביבה הגילאית ויש שפה משותפת. יש בעיה ספציפית שהעלתה לך את השאלה הזו?
לא.. אין לי איזו

בעיה ספציפית... סתם עניינה אותי השאלה
תודה..

apk

New member
באמת להצליח עם זה בילדות ...

תגידו

לא נראה לי ממש אפשרי. אפשר להתחבר ואפשר למנוע קנאה ואפשר הרבה דברים, אבל למנוע מהילד להרגיש רע כי הוא נמצא בסביבה לא נכונה שתקעו אותו בה (מכל מיני סיבות). קשה עד בלתי אפשרי. בידודם של ילדים כאלה בחברה מתאימה לא רק שלא תזיק, תועיל מאוד. כי גם בקרב המחוננים לא כולם שווים, וכל הקשיים שקיימים בחברה הרגילה יהיו גם שם, אבל בלי תוספת של קשיים מיותרים שבהם הם ממילא לא יתקלו כשיתבגרו. אבל תאמיני לי שקנאה מצד הילדים הרגילים היא רק חלק קטן מאוד מהבעיה, הבעיה העיקרית היא שפשוט לא מבינים את הילד המחונן והוא לא מתעניין ב"שטויות" של שאר הילדים.

קרמבלה

New member
נראה לי שהמחוננת שלך במיעוט:

לא נראה לי ממש אפשרי. אפשר להתחבר ואפשר למנוע קנאה ואפשר הרבה דברים, אבל למנוע מהילד להרגיש רע כי הוא נמצא בסביבה לא נכונה שתקעו אותו בה (מכל מיני סיבות). קשה עד בלתי אפשרי. בידודם של ילדים כאלה בחברה מתאימה לא רק שלא תזיק, תועיל מאוד. כי גם בקרב המחוננים לא כולם שווים, וכל הקשיים שקיימים בחברה הרגילה יהיו גם שם, אבל בלי תוספת של קשיים מיותרים שבהם הם ממילא לא יתקלו כשיתבגרו. אבל תאמיני לי שקנאה מצד הילדים הרגילים היא רק חלק קטן מאוד מהבעיה, הבעיה העיקרית היא שפשוט לא מבינים את הילד המחונן והוא לא מתעניין ב"שטויות" של שאר הילדים.
שאר המחוננים כן מתעניינים ב"שטויות" של ילדים רגילים, בנוסף לתחומי הענין המיוחדים שלהם, ולא במקום.

apk

New member
אני לא מדברת על שירילי

שאר המחוננים כן מתעניינים ב"שטויות" של ילדים רגילים, בנוסף לתחומי הענין המיוחדים שלהם, ולא במקום.
אני לא מדברת על שירילי
גיל 4 הוא צעיר בשביל שיהיה נסיום ופרספקטיבה. אני מדברת עלי ועל כל המחוננים שהכרתי בילדותי ובנעורי, אז נכון שאנחנו בסה"כ לא יותר מ-30, אבל בודאי שאנחנו לא רק אחד ושניים

E s t e b a n

New member
אז...

אני לא מדברת על שירילי
גיל 4 הוא צעיר בשביל שיהיה נסיום ופרספקטיבה. אני מדברת עלי ועל כל המחוננים שהכרתי בילדותי ובנעורי, אז נכון שאנחנו בסה"כ לא יותר מ-30, אבל בודאי שאנחנו לא רק אחד ושניים
אז...
אני מכיר היטב כמה מאות מחוננים שאצלם זה ההיפך, ואפילו בקיצוניות.

net the jet

New member
שוב.. מנסיון אישי עם ילדי- לפעמים

תגידו

שוב.. מנסיון אישי עם ילדי- לפעמים
זה עובד ולפעמים לא.... מאד תלוי בסופו של דבר בילד\ה עצמם. לפני כמה חודשים הייתי עדה לשיחה של הבן עם חבר ( הבן היה אז בן 7 וטיפה ) וקישקש לחבר משהו על אטומים\חלקיקים וכ"ו ( לאה בנתי חצי ממה שאמר ) בשלב מסוים החבר שלו אמר "אנחנו לא בבית ספר עכשיו ואני לא רוצה ללמוד עכשיו"... ובזה זה נפסק. אז יתכן שהוא אכן לפעמים "מעיק" על חברים עם תגליות שלו ודברים שמענינים אותו, אבל מצד שני קשה לי למנות את מספר תחומי ההתענינות שעלו בקרב החברים הכי טובים שלו כתוצאה מהמפגש איתו, שלא בהכרח היו מגיעים אליהם לבד. ההבדל הוא שהבן שלי ממשיך ומתעמק, אצל רוב החברים זו מעין חוויה חולפת, אבל בכל זאת משהו שהתנסו בו.

bhs

New member
הבת שלי השתלבה נפלא וידעה לשחק

תגידו

הבת שלי השתלבה נפלא וידעה לשחק
בהתאם - אם זה "באמא ואבא בבובות" בגן ו"במגרש המשחקים" וגם היום מעניין אותה גם סלבריטאים מערוץ הילדים ותוכניות טלויזיה לילדים כגון "השמיניה" שנפגשת קבוצה מהכיתה "לשחק" בזה. כמובן שישנה בעייה עם הידע השופע שלה והצורך להיות תמיד מדויק וצודק, שיכול לעצבן בנות אחרות שמדברות שטויות, אבל אני מסבירה לה שצריך להיות יותר סובלניים גם כלפי האחרים ול"תקן" בצורה דיפלומטית. בנתיים לא מקנאים בה אלא מאוד נעזרים בה בכיתה והיא נהינת לעזור. גם לא לשכוח שמחוננות זה לא רק בתחום החשבון ישנם מחוננים ששונאים חשבון.

קרמבלה

New member
כשמשחקים ב"סופרמן" ויוצאים להרוג

תגידו

את ה"רעים" ולהציל את העולם, או לרכב על אופניים בשכונה או לשחק מחבואים, זה לא ממש משנה אם אתה מחונן או "רגיל". אם יש לך כישורים חברתיים, אתה משתלב היטב יוצר יופי של שפה משותפת עם חבריך. מנסיוני, ההבדלים ניכרים רק בסיטואציות מסוימות, בד"כ לימודיות או כאלו המתווכות ע"י מבוגרים.

apk

New member
ממש רחוק מהמציאות

את ה"רעים" ולהציל את העולם, או לרכב על אופניים בשכונה או לשחק מחבואים, זה לא ממש משנה אם אתה מחונן או "רגיל". אם יש לך כישורים חברתיים, אתה משתלב היטב יוצר יופי של שפה משותפת עם חבריך. מנסיוני, ההבדלים ניכרים רק בסיטואציות מסוימות, בד"כ לימודיות או כאלו המתווכות ע"י מבוגרים.
ממש רחוק מהמציאות
גם אני שחקתי במשחקים דומים לאלה שהזכרת, בוריאציות שהיו בילדותי. אבל כדי להנות מהמשחק הייתי חייבת לשחק עם ילדים שגם בוגרים ממני וגם מאוד חכמים, כי אחרת גם המשחקים הללו היו הרבה פחות כיפיים. אבל ... המחונן לא חייב להתחבר דווקא למחוננים אחרים, די שילד יהיה מעט מעל הממוצע ורחב אופקים זה כבר טוב, ולמזלי כאלה לא חסרו בסביבתי. אבל עם ילד ממוצע ומטה קשה להסתדר (אבל לרוב אחד מכל שני ילדים הוא ממוצע ומעלה, אז זה לא סוף העולם)

E s t e b a n

New member
הכללה מוטעית

ממש רחוק מהמציאות
גם אני שחקתי במשחקים דומים לאלה שהזכרת, בוריאציות שהיו בילדותי. אבל כדי להנות מהמשחק הייתי חייבת לשחק עם ילדים שגם בוגרים ממני וגם מאוד חכמים, כי אחרת גם המשחקים הללו היו הרבה פחות כיפיים. אבל ... המחונן לא חייב להתחבר דווקא למחוננים אחרים, די שילד יהיה מעט מעל הממוצע ורחב אופקים זה כבר טוב, ולמזלי כאלה לא חסרו בסביבתי. אבל עם ילד ממוצע ומטה קשה להסתדר (אבל לרוב אחד מכל שני ילדים הוא ממוצע ומעלה, אז זה לא סוף העולם)
הכללה מוטעית
צר לי. ההכללה פשוט לא נכונה -- והנסיון האישי המצומצם-ביותר שלך לא יכול לשמש כביסוס.

Kalla

New member
לא נתקלנו בקנאה

תגידו

לא נתקלנו בקנאה
אלא בהרבה פרגון ולבני אין כל קשיים לפתח קשרים עם ילדים באשר הם, בלי קשר להיותם מחוננים או לא.

ציפי ג

New member
לילד שלי שפה משותפת עם בני גילו

תגידו

לילד שלי שפה משותפת עם בני גילו
העולם שלו מורכב מכמה רבדים. יש לו רבדים אינטלקטואלים ויש לו רבדים חברתיים. יש לו חברים שגדולים ממנו בגיל וחברים שצעירים ממנו. יש לו חברים שעיקר השיח עימם הוא על עולם תאורטי, ויש חברים שעיקר השיח עימם הוא על כדורגל, ספרים, אינטרנט, אוטובוסים וכל מיני נושאים אחרים. זה מאוד מקל לדעת שלפחות בתחום הזה שהרבה מחוננים נתקלים בו בבעיות, הוא מסתדר.

Forum User

New member
אני מוצאת שזו הכללה גסה

תגידו

אני מוצאת שזו הכללה גסה
לטעון שילד מחונן אין שפה משותפת עם ילדים אחרים בני גילו. אני מוצאת שעומק המחוננות של ילדִי הוא בדיוק ביכלתו לגשר על הפערים ההולכים ומעמיקים ולקבוע זמנים לילדותיות מן המנין. מחוננות אינה חייבת לגרור קנאה. ילד מחונן שהוא גם רגיש חברתית יודע מתי לגלות את הקלפים ומתי להחזיקם קרוב לחזה. לדעתי, אחד מתפקידנו כהורים הוא לתווך בין הילד שלנו לבין העולם שם בחוץ; בין השאר להוות לו גם מראה ולשקף לו דברים, גם צינור שמזרים פנימה והחוצה את מה שצריך, וגם מסננת רגישה.

pdib

New member
אז למעשה, חלקכם ../images/Emo26.gif

תגידו

אז למעשה, חלקכם

יכולים לטעון שאע"פ שהילד שלכם הוא מחונן, התפקוד החברתי שלו הוא בסדר גמור. כלומר, אין לו בעיות חברתיות כאלו ואחרות... אז במה הוא בכל זאת שונה מבחינה חברתית משאר הילדים?

Kalla

New member
למה שבהכרח יהיה שונה?

אז למעשה, חלקכם

יכולים לטעון שאע"פ שהילד שלכם הוא מחונן, התפקוד החברתי שלו הוא בסדר גמור. כלומר, אין לו בעיות חברתיות כאלו ואחרות... אז במה הוא בכל זאת שונה מבחינה חברתית משאר הילדים?
למה שבהכרח יהיה שונה?

otn

New member
אינני חושבת שתפקודם החברתי "רגיל"

אז למעשה, חלקכם

אינני חושבת שתפקודם החברתי "רגיל"
לפחות לא על פי נסיוני האישי. שני בני הגדולים מתחברים רק עם ילדים חכמים. עם האחרים יש להם פחות שפה משותפת. יש לזכור שגם במחוננות יש רמות שונות. לדעתי, גם לפרמטר זה יש השפעה. אצלנו, בכל אופן, זה מאוד בא לידי ביטוי. ופרמטר נוסף הוא האופי, גם לו השפעה לא מבוטלת.

Forum User

New member
הילד הפרטי שלי הוא מנהיג

אז למעשה, חלקכם

הילד הפרטי שלי הוא מנהיג
הוא לוקח את היכולות שלו ומנווט אותן לכיוונים חיוביים: עוזר לאחרים, פעיל חברתית, נציג הכיתה (נבחר) למועצת התלמידים. גם המורים נעזרים בו והוא תמיד שמח לעזור: בענווה, בצניעות, אף פעם לא ביהירות או בהתנשאות.

אביבקיץ

New member
הוא שונה כמו שכולם שונים

אז למעשה, חלקכם

הוא שונה כמו שכולם שונים
יש ילדים שאוהבים חברה ויש מתבודדים. יש בעלי בטחון עצמי גבוה, ויש ביישנים מפוחדים. ככה זה בקרב מחוננים, נורמלים, ומפגרים. יש כלכך הרבה גורמים אחרים שמשפיעים על התיפקוד החברתי, שרמת המחוננות של הילד (או המבוגר) היא אחד הפרמטרים היותר אחרונים ברשימה. (הערה לגבי ההשפעה של מידת החוכמה - הכרתי מחוננים שמוצאים שפה משותפת עם כל אדם, והכרתי אנשים בעלי איי קיו ממוצע שהם שחצנים ומתנשאים).

מצב
הנושא נעול.
למעלה