אין תשובה אחת נכונה.תגידו![]()
איך ילד מחונן מצליח ליצור "שפה משותפת" עם הסביבה? ועם קנאתם של הילדים? הלא לילד מחונן אין ממש שפה משותפת עם ילדים אחרים בני גילו..
לא.. אין לי איזואין תשובה אחת נכונה.
יש ילדים שבאמת לא מצליחים (בשביל אלה פתרון טוב יכול להיות כתת מחוננים). הם עלולים להיות בודדים מאד ומסוגרים, ואז חשוב לבדוק אם הבדידות היא מבחירה (אינדיוידואליזם) או מכפיה ולטפל לפי הצורך. יש כאלה שלא מפריע להם בכלל ואז לא מתגלה כל בעיה והם מתקשרים טוב עם הסביבה הגילאית ויש שפה משותפת. יש בעיה ספציפית שהעלתה לך את השאלה הזו?
באמת להצליח עם זה בילדות ...תגידו![]()
איך ילד מחונן מצליח ליצור "שפה משותפת" עם הסביבה? ועם קנאתם של הילדים? הלא לילד מחונן אין ממש שפה משותפת עם ילדים אחרים בני גילו..
נראה לי שהמחוננת שלך במיעוט:באמת להצליח עם זה בילדות ...
לא נראה לי ממש אפשרי. אפשר להתחבר ואפשר למנוע קנאה ואפשר הרבה דברים, אבל למנוע מהילד להרגיש רע כי הוא נמצא בסביבה לא נכונה שתקעו אותו בה (מכל מיני סיבות). קשה עד בלתי אפשרי. בידודם של ילדים כאלה בחברה מתאימה לא רק שלא תזיק, תועיל מאוד. כי גם בקרב המחוננים לא כולם שווים, וכל הקשיים שקיימים בחברה הרגילה יהיו גם שם, אבל בלי תוספת של קשיים מיותרים שבהם הם ממילא לא יתקלו כשיתבגרו. אבל תאמיני לי שקנאה מצד הילדים הרגילים היא רק חלק קטן מאוד מהבעיה, הבעיה העיקרית היא שפשוט לא מבינים את הילד המחונן והוא לא מתעניין ב"שטויות" של שאר הילדים.
אני לא מדברת על שירילינראה לי שהמחוננת שלך במיעוט:
שאר המחוננים כן מתעניינים ב"שטויות" של ילדים רגילים, בנוסף לתחומי הענין המיוחדים שלהם, ולא במקום.
אז...אני לא מדברת על שירילי
גיל 4 הוא צעיר בשביל שיהיה נסיום ופרספקטיבה. אני מדברת עלי ועל כל המחוננים שהכרתי בילדותי ובנעורי, אז נכון שאנחנו בסה"כ לא יותר מ-30, אבל בודאי שאנחנו לא רק אחד ושניים
שוב.. מנסיון אישי עם ילדי- לפעמיםתגידו![]()
הבת שלי השתלבה נפלא וידעה לשחקתגידו![]()
כשמשחקים ב"סופרמן" ויוצאים להרוגתגידו![]()
ממש רחוק מהמציאותכשמשחקים ב"סופרמן" ויוצאים להרוג
את ה"רעים" ולהציל את העולם, או לרכב על אופניים בשכונה או לשחק מחבואים, זה לא ממש משנה אם אתה מחונן או "רגיל". אם יש לך כישורים חברתיים, אתה משתלב היטב יוצר יופי של שפה משותפת עם חבריך. מנסיוני, ההבדלים ניכרים רק בסיטואציות מסוימות, בד"כ לימודיות או כאלו המתווכות ע"י מבוגרים.
הכללה מוטעיתממש רחוק מהמציאות
גם אני שחקתי במשחקים דומים לאלה שהזכרת, בוריאציות שהיו בילדותי. אבל כדי להנות מהמשחק הייתי חייבת לשחק עם ילדים שגם בוגרים ממני וגם מאוד חכמים, כי אחרת גם המשחקים הללו היו הרבה פחות כיפיים. אבל ... המחונן לא חייב להתחבר דווקא למחוננים אחרים, די שילד יהיה מעט מעל הממוצע ורחב אופקים זה כבר טוב, ולמזלי כאלה לא חסרו בסביבתי. אבל עם ילד ממוצע ומטה קשה להסתדר (אבל לרוב אחד מכל שני ילדים הוא ממוצע ומעלה, אז זה לא סוף העולם)
לא נתקלנו בקנאהתגידו![]()
לילד שלי שפה משותפת עם בני גילותגידו![]()
אני מוצאת שזו הכללה גסהתגידו![]()
אז למעשה, חלקכםתגידו![]()
למה שבהכרח יהיה שונה?אז למעשה, חלקכם![]()
יכולים לטעון שאע"פ שהילד שלכם הוא מחונן, התפקוד החברתי שלו הוא בסדר גמור. כלומר, אין לו בעיות חברתיות כאלו ואחרות... אז במה הוא בכל זאת שונה מבחינה חברתית משאר הילדים?
אינני חושבת שתפקודם החברתי "רגיל"אז למעשה, חלקכם![]()
יכולים לטעון שאע"פ שהילד שלכם הוא מחונן, התפקוד החברתי שלו הוא בסדר גמור. כלומר, אין לו בעיות חברתיות כאלו ואחרות... אז במה הוא בכל זאת שונה מבחינה חברתית משאר הילדים?
הילד הפרטי שלי הוא מנהיגאז למעשה, חלקכם![]()
הוא שונה כמו שכולם שוניםאז למעשה, חלקכם![]()
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.