אז ככה..../images/Emo13.gif ../images/Emo24.gif..
כאשר עצוב לי..חברת ידידה טובה עוזרת ( ואני לה, במיקרה ההפוך..
) לא לשכנע, לא לשאול, לא להרצות, אולי רק..ליעץ מעט,על תקן עידוד ותמיכה יותר מאשר ניתוח פסיכולוגי רגשי מעמיק.. פשוט..נוכחות של אדם קרוב מהסוג ש..מבין בלי צורך להסביר, תומך ומחבק גם בלי לדעת ובלי לשאול,בלי לשפוט שיש לו/לה את המילים ( המעטות) הנכונות את החיבוק החזק, הנעים , התומך..בדיוק במידה הנכונה, בלי לבקש.אפשר לשבת ביחד לשתות קפה ולדבר..סתם על דברים, אפשר לפתוח את הלב, אפשר ללכת לטייל יד ביד על שפת הים.. כן, יש חברים כאלה לכולנו ( אני מקווה) שניים שלושה חברים טובים שכאלה שאיתנו..בכל מיקרה וללא תנאי..
ולגבי הפגעות בוירטואליה..זה נורא פשוט, זה גם נורא מתסכל.. כי הקשר וההכרות הם..וירטואלים,כך בעצם גם ה"חברות".. מהכתוב, לא באמת נפגשים ומכירים, זה שעות מול המקלדת , יותר עם עצמנו מול תדמית שנוצרת כך או אחרת במוחנו, לא שעות של פנים מול פנים, על "באמת" מול אדם קיים,עם אנטראקציה בלתי אמצעית, עם משקעים חיוביים ממשיים שיוצרים בסיס איתן לידידות לפחות לדבי אלה שנשארים בוירטואליה..
אבל הפגיעה זה תהליך רגשי והוא מתקיים גם בלי הכרות ממשית.. זה אולי יסביר מדוע - לפחות כך נראה לעתים- שלאורך זמן רובנו נפגעים כך או אחרת ממישהו בוירטואליה..ומדוע החבורויות הוירטואליות פורחות וקמלות..מהר יותר מיחסים ממשיים..
...לדעתי..