תגידו, קורה לכם

ההנחה הסמויה השגויה כאן

היא שיש יותר ממנכ"ל אחד לכל חברה (ובכלל שאין הקצבה של תקנים ניהוליים, בצורת פירמידה).

אם יש 10 סמנכלים, וכולם שווים זה לזה מבחינת איכויות, ויש רק מקום אחד למנכל, התיאוריה שלך קורסת.

goldy

New member
האם העיקרון מתייחס גם לליקוקים לשמם?

בצבא הקבע למשל, אתה חייב להמשיך לתחזק את מעמדך (סיפורי אלוהים, על-אף היותך תקוע בדיוק באותו תפקיד 20+ שנים),
וברגע שתרדם יקדמו מישהוא אחר במקומך ואתה יהיה זה שיפוטר.

1Shir

New member
לא. אבל זה כן קורה לי עם שנות לידה שמעליי

אני חושבת שאם לא הייתי אישה שצריכה לקחת

בחשבון את שנות הפוריות שלה, אז לא הייתי מתייחסת בכלל לגיל שלי.

הגיל הכרונולוגי נראה לי כל כך לא קשור אלי, ואל מה שאני מרגישה.
אין שום דבר שיכולתי לעשות בגיל 20 שאני לא יכולה לעשות עכשיו.

פקטור. אבל גמיש..

רוצה מישהו באותו שלב של החיים כמוני אז אני לא אצא עם מישהו שקטן ממני ביותר משנתיים-שלוש.
מהצד השני, לא אצא עם מישהו מעל גיל 39-40 כי זה מרגיש לי הפרש גדול מידי (זה הגיל של האחים שלי! שגידלו אותי.. מוזר מידי בשבילי).

אוקיי, אז את נותנת +7 שנים בתור גבול עליון...

על זה דיברתי.

אם יש בנאדם בן 45 למשל, ונניח לא היית יודעת את גילו, והיית יוצאת איתו, והכל היה מדהים: החיבור/הכימיה, הסטטוס, השאיפות לעתיד, הכל היה ממש ורוד, והיית מתחילה להרגיש פרפרים חזקים. ואז בדייט עשירי הוא היה אומר לך שהוא בן 45. זהו? כאן זה היה נחתך?

מה שאני רוצה להגיד זה, שאין לנו באמת סיבה אמיתית להתנהל לפי הגיל, זה סתם מחסום פסיכולוגי ריק מתוכן בר משמעות.

כנראה שכן..

למרות שאני חושבת שהפרש כזה הייתי מרגישה גם בלי שהוא היה אומר לי.
קשה לי עם המחשבה שהוא מרחק שנים ספורות מגיל חמישים.
אני מרגישה כל כך רחוקה מזה..
כמו שכתבתי, מבחינתי הגילאים האלה מתקשרים אצלי לדמות מטפלת/מגדלת. לא מישהו באותו שלב כמוני.

אוקיי, אבל כל הקישורים הללו שנמצאים לך בראש

נמצאים שם, כי זה מה שראית בעבר. זה מה שהתרגלת אליו. אם היית רואה דוגמאות אחרות, היו לך גם קישורים אחרים.

אנחנו פשוט נמצאים בדור של מעבר חד - ממשפחות שמביאות הרבה ילדים בגיל מאוד צעיר (ההורים של כולנו), למשפחות שמביאות מעט מאוד ילדים (אם בכלל), בגיל מאוד מבוגר (ובעתיד המעט רחוק יותר, של ה- 50-100 שנה הבאות: עולם ללא הזדקנות וללא ילדים). אנחנו בדיוק נפלנו על הדור הזה שבו מתחיל השינוי הדרסטי. ולכן, בדור שכזה, אנחנו לא יכולים להישאר מקובעים על הקשרים שנמצאים לנו במוח, שהתקבעו על סמך מה שראינו בילדותנו, כי המציאות היום השתנתה, ומשתנה אל מול עיננו בזמן אמת. אנחנו צריכים להשתמש בהיגיון, ולא רק על ניסיון העבר. לטובתנו.

זה נכון חלקית מה שאתה אומר..

אומנם המציאות משתנה אבל מי שיעשה את השינוי התודעתי הם אלה שנולדו לתוך המציאות הזו.

למעלה