תגידו, מישהו שמע על...

האגס 1

New member
תגידו, מישהו שמע על...

בתור אחד שעוקב אחרי הבחירות וגם אחרי התשדירים, כשהגעתי היום לקלפי ראיתי שם פלקט שמציג את כל פתקי ההצבעה של המפלגות, וראיתי שאני עדיין לא מכיר את כל המפלגות (כאילו שהתיימרתי להכיר ממש את כל ה-31) - מה זו, לעזאזל, מפלגת 'לידר'??? (האות שלה, אגב, היא ף) האם מנהיגה הוא עברי?

אטיוד5

Active member
גם אני התעכבתי על ף

סקרתי וסרקתי את כל הפתקים. האמת שחיפשתי את רע"ם אבל לא מצאתי. סרקתי שוב ושוב ולא מצאתי. יש להם אולי סימן אחר? חשבתי למחות/שאול בפאנל המכובד אבל גנזתי את הרעיון כי ישב שם בחור חביב אחד בן שמונים שרק בחודש שעבר חזר מצינתור. מה אני צריך להבהיל/להרגיז אותו ואחכ התוצאות תהיינה על אחריותי, וחוצמזה הוא באמת חביב, לא מגיע לו כזאת שאלה. בסוף הלכתי על האות הרגילה, לא הסופית. הצבעתי פ. טוב, גם אני שמעתי על חשאיות וכו', אבל תגידו, פה בחדרי חדרים אתם יכולים - מה הצבעתם?

האגס 1

New member
../images/Emo45.gif

בחרת בחירה מצויינת. אם היה לי עוד קול, גם אני היתי מצביע כמוך, גם ככה התלבטתי בין העבודה למרצ, ובסופו של דבר בחרתי בעבודה - באותו מקוראי שלא יודע אנגלית, שהיה בסה"כ מזכיר הסתדרות ושעשה שביתות. הוא וצוותו הם הבחירה שלי, בעיקר מבחינה ערכית.

../images/Emo45.gif גמני עבודה.

התלבטתי בין עבודה למרצ- והסיבה שבסוף בחרתי עבודה היא שמנסיון העבר, הם ממהרים לזרוק מנהיג שלא ממלא את ציפיותיהם הבלתי מציאותיות לנצחון, אז כל קול מגדיל את הסיכוי שהם יתנו לפרץ צ'אנס להתמודד שוב על ראשות הממשלה.

shellyland

New member
מכירים את אלה

שרוצים להצביע כל מיני דברים, אבל כשמגיעים לקלפי רועדת להם היד והם שמים מח"ל? אז כך אני עם מר"צ. ומכיוון שהיה לי הסכם עודפים אם זה ששם אמ"ת ומכיוון שהרבה מאוד אנשים שאני מכירה שקלו להצביע קדימה או ירוקים ובסוף הצביעו אמ"ת - הרעד ביד היה הרבה יותר קל מכפי שחשבתי ובלי נקיפות מצפון מנעתי את הקול שלי מהעבודה. כשראיתי הבוקר כמה מעט קולות קיבלו מרץ, שמחתי שכך בחרתי. אם לא הייתי בוחרת בהם, הייתי מרגישה רע מאוד הבוקר.

D o r o t h y

New member
רציתי לבחור בו

אבל כיוון שהסבירו לי שהוא צריך 3 מנדטים כדי לעבור את אחוז החסימה (אני לא יודעת אם זה נכון, נמאס לי להתעסק בזה ממילא כבר מזמן), הערכתי שהוא לא יצליח וחבל על הקול שלי. כמו שלי, אחרי התלבטות לא קלה בין העבודה למרצ, בחרתי מרצ.

עלה ירוק ברור

כדי שאני אהיה מסטולית כשיעלו את שכר הלימוד באוניברסיטאות וכשיפנו ישובים וכשיקצצו את אחוזי הפנסיה וכשיעלו את גיל הפנסיה ל-80 או 90 או אולי 100 וכשיפגעו בתקציב שמקבלות אמהות חד הוריות ומשפחות מרובות ילדים ובמיוחד אני רוצה להיות מסטולית כשמתפרסם דו"ח העוני וכתוב שחור על גבי לבן כמה ילדים רעבים,כן כן ר ע ב י ם יש במדינת ישראל.

כמאמר המשורר:

"תאמין לי אחי, תן לכל החבר'ה האלה שם לעשן משהו, שיתפסו ראש... תאמין לי, לא יהיו פה עוד מלחמות או צרות, צריך שכולם יהיו מטולים... אחי, אני יש לי רעיון כזה... לנשק כזה עם פצצה גדולה של L.S.D , שאני מפוצץ מעל המדינה, ויש אחי ענן כזה גדול של L.S.D מעל כל המדינה ותאמין לי שנגמרו הצרות.. לכולם יהיה פה טוב..."

shellyland

New member
../images/Emo32.gif איך בדיוק מודדים רעב?

ההקשר האתני ממנו אני מגיעה מתייחס לילדים רעבים ככאלה שמסתובבים עם בטן נפוחה ברחובות ריו ובסוף מתים מתת-תזונה. בארץ נהוג לתייג "רעבים" ככאלה שאוכלים עוף במקום בשר או לחם עם מרגרינה במקום באגט עם חמאה. לא שאני ממעיטה במימדי העוני או בקשיים של העני הבודד, אבל אני תוהה אם אין כאן זילות של מונח הרעב וכמה אנשים בארץ אכן סובלים מתופעות פיזולוגיות של תת-תזונה (שלא מבחירה). אבל זה לשירשור אחר.

shellyland

New member
ואני אסביר מאיפה עלו אצלי התהיות:

בכל פעם שאני שומעת את קרוביי הברזילאים מביעים זעזוע מפרסום תופעת הרעב בישראל, אני מוצאת שאני צריכה להסביר להם על ההבדל.

בכפית

אם היו מגיעים כאן ילדים למצבי רעב קשים כל כך שהם היו מתהלכים ברחוב עם בטן נפוחה אז מדינת ישראל היתה נכנסת להגדרה של "מדינת עולם שלישית" לא שככה אנחנו לא קרובים לזה בכל מיני קטגוריות. וטוב ומזל שאנחנו לא,בתחום העוני והרעב. תתפלאי אבל יש אנשים שילדיהם לא אוכלים עוף במקום בשר כי גם אין כסף לעוף ולא מרגרינה במקום חמאה על הלחם אלא לחם יבש. תפתחי עיתון בימים שלפני החגים ובימים שמתפרסם דו"ח העוני ותקראי סיפורים מצמררים. וזה שילדים לא מתים פה מרעב זה כי עדין יש מי שמספק מינימום עזרה ואלה ארגונים התנדבותיים וגם יש לציין מועדוניות שמופעלות על ידי הרשויות המקומיות שמספקות ארוחה חמה לילדים הנזקקים. ולא אין כאן זילות של המונח רעב ולא צריך למות ממנו כדי להבין את חומרתו,הספיק לנו היהודים הרעב בשואה אנחנו לא צריכים הוכחות לרעב עד מוות גם במדינת היהודים.

shellyland

New member
אז צדקתי:

את מדברת על עוני, לא על רעב. עוני זה בהחלט קשה ונורא, אבל בואי נדייק במינוח. אגב, חלקנו לא רעבנו בשואה ולמרות זאת לא בא לנו לראות ילדים מתים מתת-תזונה בארץ.

OK אז איך תקראי לילד

שהולך לישון רעב? עני?? ומי אמר שהגדרת רעב חייבת להיות בטן נפוחה? גם בשואה היו שלא הסתובבו עם בטן נפוחה והיו רעבים.

כן.

ההבדל הוא לא ברמת החשיבות של התופעה אלא בהגדרות שלה. "רעב" כתחושה סובייקטיבית הוא לא מאפיין למדידת רמת חיים. "רעב" כהגדרה רפואית הוא כן. ישראל עוד לא נמצאת שם ולדעתי היא גם רחוקה מאוד מלהגיע לשם. מה שלא הופך את נתוני העוני כאן לפחות קשים, פחות מדאיגים או פחות ראויים לטיפול.

צודקת

אף אחד לא "רעב ללחם" כמו שאומרים. אבל גם מי שמחטט בפחי אשפה כדי ללקט שאריות ירקות ראויים למאכל נכנס להגדרת רעב. אולי ההגדרה לא נכונה אבל בימינו במאה ה-21 כשאדם ולא כל שכן ילד לא יכול לקבל בתזונתו את כל אבות המזון שכוללים גם פחמימות גם חלבונים וגם ויטמינים אז הוא לדעתי בהחלט רעב,גם אם הוא אוכל כל יום כיכר לחם עם מרגרינה. זה משביע,לא נשארים רעבים,אבל מה הערך התזונתי שהוא קיבל...

shellyland

New member
הערך התזונתי

מספיק כדי שאותו אדם לא ימות מחוסר בערכים תזונתיים. אולי הוא ימות מהשפלה ואולי ממחלות ואולי מכל מיני דברים מצערים וכואבים אחרים, אבל לא ממחסור במזון.

נכון

את צודקת שלא ימות מרעב,אבל אנחנו במאה ה-21 אז תזונה בסיסית של ירקות,פירות,לחם,גבינות ועוף זה לא מותרות.(שימי לב שלא כתבתי דגים ובשר שהם יקרים יותר) ואם הוא יחלה או מחלותיו יחמירו בעקבות תזונה לקויה זו בושה למדינת ישראל.

למעלה