תגידו לי....

Cuteguy

New member
תגידו לי....

נניח ואתם רואים בקנדה מישהו שעלה מהארץ אבל לא נולד שם. נניח אחד שעלה מרוסיה לארץ ואחרי זה עבר לגור כאן. איך אתם מתייחסים אליו? כאל רוסי או ישראלי לכל דבר כמוכם. השאלה הזו עלתה לי לאחר שקראתי (והגבתי) בפורום YNET משהו נורא לא יפה. זוכרים שרשמו שעשרים איף ישראלים עברו לטורונטו? אז מישהו שם רשם שקשה לו להחשיב את אלו שחיו 6 שנים בארץ לישראלים. מה אתם חושבים על הנושא? איך אתם מתייחסים לכאילו אנשים? אישית, עליתי לארץ ב-90 מרוסיה ועברתי לקנדה ב-02 ואני חוזר לשרת וזה נורא מכעיס אותי שיכול מישהו! בכלל לקום ולהגיד לי שאני לא ישראלי כמוהו!!! וסליחה על הטון העצבני.

drz400e

New member
מאוד פשוט

אל תשים קצוץ על מי שרואה אותך בצורה כזאת או אחרת. מה שאתה רואה בעצמך,זה מה שמשנה. מרגיש ישראלי,יוצא רוסיה שחי בקנדה? זה מה שאתה. אין מה להתעצבן ממישהו שמקבל או לא מקבל אותך. אתה מה שאתה מרגיש שאתה, והוא יכול "לא להחשיב" עד מחר.

Cuteguy

New member
אתה לא מבין משהו

לי זה ממש לא משנה כי אני שם *** אחד גדול על כל מי שאפילו מצייץ שאני לא ישראלי. הבעיה היא בדוברי רוסית אחרים. כאילו שפשוט יורדים עליהם ללא הפסקה. זה לא שזה פוגע בי אישית אבל זה כן מפריע לי שמשיהו אומר באיזשהו פורום דברים כאילו!

Esther4

New member
תשובה ל- cuteguy

בטורונטו יש הרבה רוסים שחיו בארץ והם נחשבים קודם כל לבני אדם וזה לא משנה אם הם רוסים או ישראלים. אבל יש כאן סיפור אחר לגמרי הרוסים מתחברים יותר עם ישראלים מאשר עם רוסים שהגיעו ישירות מרוסיה לקנדה. אין ביניהם שום קשר. הם טוענים שהרוסים שלא עברו את ישראל הם יותר סנובים. אני מכירה את הרוסים משני הכיוונים ושמעתי רבות על הנושא הזה. חבל שכמה חוכמולוגים בווי-נט הגיבו בצורה בוטה כלפיך.אינך צריך לקחת ללב את מה שאמרו. כל אלה שהגיבו הם סך הכל יושבים בקנדה כמה חודשים ונדמה להם שיכולים לרדת על אנשים. שיהיה לך שרות נעים ובטוח בצבא.

Cuteguy

New member
:)

יש לי עוד קצת זמן עד השירות...עד שאני אסיים ללמוד...ואני מסכים איתם מאה אחוז שזה שני סוגי אנשים שונים לגמרי... אישית אני לא לוקי את זה ללב אבל זה נורא מציק לשמוע כאילו דברים (בסופו של דבר גם אני, כמוהם, עליתי מרוסיה) אחרי שחלק גדול מה"רוסים" הללו שלמו בחייהם למדינה.זה טיפל'ה לא יפה...

libimom

New member
אני אומרת לך......

אתה יודע מה יפה בקנדה?! אתה קודם כל בנאדם ורק אחר כך שואלים למוצאך. אני מגלה שהרבה אנשים שיש הרבה מן המשותף איתם, הם יוצאי איראן, מצרים וכו' ותמיד אני מגלה את זה רק אחרי מספר מפגשים איתם, כי בעייני הם קודם כל אנשים ורק אחר כך מוסלמים, נוצרים, יהודים וכו'. אז אל תקח ללב ותמשיך להיות בנאדם טוב. זה הכי חשוב

ליאתA2

New member
ככה זה בחיים

דבר ראשון - לשאלתך המקורית: בעיני בנאדם שהיגר מרוסיה לישראל ואח"כ לקנדה הוא בנאדם שהיגר מרוסיה לישראל ואח"כ לקנדה. אם אתה רואה את עצמך כישראלי, אז אתה ישראלי גם בעיני. דבר שני - ברמה האישית אני מרגישה אותה רמה של קירבה לישראלים "ותיקים" שכיום גרים בארה"ב (אני מארה"ב לא מקנדה) ולישראלים "חדשים" מרוסיה או ממקומות אחרים שכיום גרים בארה"ב. יש לי גם כמה חברים יהודים-רוסים ש"עלו"
ישירות מרוסיה לארה"ב וגם אליהם אני מרגישה יותר קרובה מאשר אל אמריקאים ילידי ארה"ב. דבר שלישי - אני מבינה שמנקודת מבטך המצב שתיארת הוא מטריד אבל זה ממש לא משהו ייחודי לישראלים. יש לי גם כמה חברים רוסים לא יהודיים והחברים היהודים-רוסים שלי לא מוכנים לפגוש אותם כי הם אומרים שכל הרוסים אנטישמים... אז מי גזען???

למעלה