תגידו , יש לי שאלה

תגידו , יש לי שאלה

אולי אתם תדעו איך אפשר לפתור אותה ותשתמשו עם זה . נכון יש דבר כזה ידידים הכי טובים ? כאילו ילד וילדה שהם הידידים הכי טובים . ופתאום צד אחד מרגיש שהוא "מתאהב" בצד השני . ואם היא פנוייה , או הוא פנוי , אז בעצם שווה לנסות , לא ? אז השאלה שלי היא כזו , אם שניהם מסוגלים להסתדר ביחד כידידים , למה שהיא לא יצליחו להסתדר יחד כחברים ? למה כולם "פוחדים" להרוס את מה שיש בינהם עכשיו ? והאם הסתרת הרגשות היא עדיפה יותר מאשר לגלות לידיד\ה שלך שיש לך רגשות כלפיו וככה בעצם יותר להתקרב אליו ...? אשמח לקבל מכם תגובות

תות15

New member
....

הדעה שלי בעניין היא דיי חד משמעית.. למה כולם "פוחדים" להרוס את מה שיש ביניהם עכשיו? לדעתי, כשיש שני ידידים טובים ואחדמהם מתאהב בשני והם כאילו "מפחדים" להרוס את הקשר שיש ביניהם עכשיו.. זה יכול לנבוע מכמה סיבות: * צד אחד בכלל לא רוצה את הצד השני ומשתמש בתירוץ של "פחד להרוס את הקשר העכשווי" כי לא נעים לו מהידיד\ ידידה שלו וזה נעים לו שהם מדברים פתוח.. * הם פוחדים שהחברה תסתכל עליהם בעין שונה.. אני לא בדיוק יודע איך להסביר את זה.. אני מקווה שאתם מבינים על מה אני מדבר.. * יכול להיות שאחד מהם אהב את השני בעבר וכבר ירד ממנו, ועכשיו כשהשני אומר לו שהוא אוהב אותו זה לא מתאים כבר.. * חוסר בטחון. זה שהצד השני אוהב אותו בכלל לא בטוח שהוא באמת התאהב בו ולכן מפחד להפוך את הקשר שלהם מידידות לחברות.. זהו..

sh53

New member
כמה אפשרויות עולות לי בראש

הם מפחדים להתמודד עם המציאות, מפחדים לשמוע את המילה "לא". בכך מאבדים את התקווה ולפעמים זה חשוב לנו, להשאר עם שביב של תקווה, לדעת שיש לנו איזה סיכוי ולא לסגור את הענין בצורה "הרמטית" של כן או לא. לא תמיד אפשר לעשות אחורה פנה ולחזור לאותה נקודת ידידות כמו לפני כן, מי שפנו אליו ורצו להיות חברים שלו והשיב לו, במידה והוא יתאהב, הוא ישקול את דבריו היטב לפני שיספר לצד המאוהב בו שהכיר מישהו/מישהי כדי לא לפגוע ועכשיו הוא יודע גם שהדיעה אולי לא אובייקטיבית כי כשמאוהבים קשה להיות אובייקטיבים כמו מי שלא מאוהבים. לא תמיד מרגישים נוח להיות ידידים אח"כ, יש כאלה שיכולים להמשיך להיות ידידים אחד של השני ויש כאלה שלא. אהבה זה לא רק כימיה, אלא גם משיכה מינית אחד לשני ולא תמיד יש את זה בין ידידים.

Aussie Girl

New member
מסכימה ולדעתי גם

יש את הנקודה שלא בטוחים לגבי הרגשות של הצד השני אז לא אומרים מה מרגישים גם אנחנו. ומסכימה גם עם כל מה ששושי כתבה. נראה לי שאלה הסיבות העיקריות.

וונקי

New member
הממ..

כעקרון אצלי כול חברים שלי היו ידידים הכי טובים שלי בתקופה מסיימיות. אבל אני חושבת שיכול להיות שאם הם ידידים טובים כבר המון זמן אז קצת קשה להיות חברים מי פחד שהם היו חברים יפרדו ואז לא יחזרו להיות מה שהם היו פעם ואז הם יפרדו לא היה יותר קשר בכלל. זה פחד לאבד אחד את שני

בד"כ ....

לידיד את מספרת הכל את בוכה שכואב לך את מספרת כל מיני דברים שחבר לא תמיד אמור לדעת... עכשיו פתאום שאחד הצדדים "מתאהב" בצד השני (מקווה שציטטתי נכון) אז לפעמים זה לא לעניין שהידיד יהיה פתאום חבר כי הוא יודע כל מיני דברים בכל מקרה צריך גם קליק בשביל חבר ולא רק שיהיה כיף לדבר איתו צריכה גם להיות משיכה ובד"כ אין משיכה לידיד... וכמובן (אני חושב שקראתי את זה פה פעם) הפחד לאבד את ה"קסם" שבקשר עם הידיד כי אחרי הכל אם הידידים יהפכו לחברים וחס וחלילה יריבו הקשר קרוב לוודאי ייגמר וכך יעלם הכל מודה לכם שקראתם את השטויות שלי חתול (ואם לא שמתם לב) מסטול

ThE BluEyeS

New member
אממ.. אני חושבת ש..

בעיקרון זה ממש יכול להסתדר.. אם יש הסכמה משני הצדדים, ושניהם מוכנים לקחת את ה'סיכון' הזה, אז אני לא רואה כל סיבה למה לא.. אבל אני חושבת שידידים טובים [נאמר, הכי טובים, שיודעים הכל אחד על השני] לא יחזרו להיות אותם הידידים הטובים שהם היו, אם יהיה ביניהם קשר. זה פשוט לא יהיה אותו דבר. מן הסתם תהיה פרידה בסופו של דבר, ו.. לפי דעתי זה פשוט לא יהיה אותו דבר. אבל כמובן שהכל תלוי בסוג של הבני-אדם, ואיך זה מסתדר והכל..

למעלה