תגידו זה נכון

תגידו זה נכון ../images/Emo35.gif

אמרו לי שלעתודה חייבים פסיכומטרי ולא ניתן להתשמש במצרף כדי להתקבל לעתודה האם זה נכון (אל תפנו אותי לפורום עתודה כי שם קראתי את זה פשוט נראה לי שהם התבלבלו)

arik 18

New member
אכן, זה נכון.

בשלב הראשון של המיון לעתודה מסתכלים רק על הפסיכומטרי שלך (מכיוון שאין תוצאות בגרויות לפני חודש ספטמבר וההחלטה בנוגע לאיזה מקצועות אתה יכול להירשם צריכה להיעשות לפני כן). אני אסביר לך איך זה הולך: אם יש לך פסיכומטרי מתחת ל-550, אין בכלל מה לדבר על עתודה, הם ישר מנפים אותך (גם אם סיימת את הבגרויות שנכללות במצרף בכיתה יא ויש לך מצרף מעל 550). לא יעזור להתקשר אליהם ולהסביר להם, אם עד סוף אפריל-תחילת מאי (מתי שמתפרסמים הציונים של הפסיכומטרי שנערך באפריל) לא הצגת להם פסיכומטרי מעל 550, לא עברת את הסף ואתה מנופה בלי קשר לאיזה מקצוע אתה מבקש ללמוד. אם השגת פסיכומטרי מעל 550 אז אתה מחכה בסבלנות עד שנקבעים הספים הפסיכומטריים לכל מקצוע (עדיין אין קשר לבגרויות שלך). למשל להנדסת חשמל הם יכולים לקבוע שהסף הוא ציון פסיכומטרי של 650 (סתם דוגמא, אף אחד לא באמת יודע את הספים וזה משתנה משנה לשנה), אז אם אין לך ציון פסיכומטרי מעל 650 העתודה פשוט לא מאשרים לך ללמוד את המקצוע הזה גם אם המצרף שלך הוא 750. אם ציון הפסיכומטרי שלך כן עומד בסף למקצוע מסוים, אז העתודה מאשרת לך להירשם לאוניברסיטה/ות שאתה רוצה לאותו מקצוע. מכאן, זה אתה מול האוניברסיטה כמו שאר הסטודנטים (לא מדויק, כי לעתודאים יש מספר מקומות מוגבל שהם מתחרים עליו ביניהם ולכן ברב המקרים הסף של העתודאים הוא גבוה מהסף הרגיל לשאר הסטודנטים) וכאן האוניברסיטה מתחשבת בציון המצרף שלך (בשלב זה ציוני הבגרויות שלך כבר מגיעים לאוניברסיטאות). קצת ארוך אבל מקווה שעניתי לשאלתך. אם עדיין אינך מבין משהו, אל תהסס לשאול.

לה בנתי משהוא

אני קודם צריך להתקבל לעתודה ואז אני עוד צריך להתקבל לאוניברסיטה ? חשבתי שאם התקבלתי להנדסת חשמל (לדוגמא) אז זהו, צה"ל ירשום אותי באוניברסיטה והוא יבחר איפה יכול להווצר מצב שאני יתקבל להנסת חשמל דרך צה"ל ואז האוניברסיטה לא תקבל אותי ? אם כן אז איפה אני ילמד

arik 18

New member
אז ככה..

שאלת כאן מספר שאלות ואני אנסה לענות על כולן לפי הסדר: 1. אכן, אתה צריך קודם להתקבל לעתודה ואחר כך לאוניברסיטה. מהעתודה אתה בסך הכל צריך את האישור על מנת שתוכל להירשם לאוניברסיטה. 2. צה"ל לא רושם אותך בשום אוניברסיטה, הוא (או ליתר דיוק מדור עתודה) נותנים לך את האישור שאתה יכול להירשם לאוניברסיטה. כלומר, אחרי שקיבלת אישור מהעתודה, אתה הולך וקונה ערכת הרשמה לאוניברסיטה/ות שאתה רוצה ללכת ללמוד בה/ם ונרשם. הצבא לא קובע לך באיזה מוסד אקדמאי תלמד (מה שכן, הוא מציב לך רשימה של מוסדות שמאושרים על ידו שמהם אתה צריך לבחור, אך אל תדאג הם כוללים את כל מוסדות הלימוד הרציניים). 3. מצב כפי שתיארת יכול בהחלט להתקיים. לאחר שאתה נרשם לאוניברסיטה אתה צריך לחכות למתן תשובה ממנה (זה המצב בו אני נמצא עכשיו). במקרה שבו מקבלים תשובה שלילית מהאוניברסיטה, יש לך אפשרות לנסות להתקבל למקצועות אחרים (מבין אלו שהעתודה מאשרת לך). גם במקרה שבו קיבלת תשובה חיובית זה עדיין לא אומר שהתקבלת סופית!! בחודשים יולי-אוגוסט אתה צריך לעבור מבדקי אישיות מטעם צה"ל. לאחר קבלת התשובה החיובית מהאוניברסיטה, מתכנסת ועדה של העתודה ודנה בנתונים שלך- תוצאות המבדקים (מבדקי קינן-שפי אם שמעת עליהם) ותוצאות הבגרויות (שבשלב זה מגיעות גם אליהם). רק לאחר כינוס הועדה אתה מקבל את התשובה הסופית (לחיוב או לשלילה), שזה יכול להיות גם שבוע לפני מועד תחילת שנת הלימודים באוניברסיטאות. 4. השאלה האחרונה לא ברורה לי.. איפה תלמד במקרה שלא התקבלת לאוניברסיטה? כדי לא להגיע למצב כזה בדרך כלל נרשמים למספר מוסדות לימוד ורצוי להוסיף גם מכללות שהסיכוי שתתקבל אליהן הוא גבוה. אם קורה מצב שבו לא התקבלת לשום מוסד שאליו הגשת מועמדות, ואתה לא רוצה לשנות מקצוע או שאתה לא מתקבל למקצוע אחר, אז לא תוכל להתחיל ללמוד אף על פי שהתקבלת לעתודה ותצטרך להתגייס רגיל.

אוקי תודה שאלה אחרונה

נגיד שאני בחרתי הנדסת מכונות ויש את זה גם בטכניון וגם באת"א (נראה לי) אפילו שאי גר מאוד רחוק מהטכניון אני עדיין יכול ללמוד שם ? או שצה"ל בוחרים לי איפה ללמוד וגם כמה צה"ל ממן בעתודה ? והאם הוא נותן מגורים (אם אני בטכניון) ?

arik 18

New member
תהיה בריא

אתה מזכיר לי את המורה שלי להסטוריה שהיה אומר "שאלה אחרונה" אבל אז היינו רואים שהיא מורכבת משישה סעיפים
אבל בכייף אחי. 1. יש הנדסת מכונות גם באת"א, גם בטכניון וגם בבן גוריון. 2. בוודאי שאתה יכול ללמוד שם. שוב, אתה יכול ללמוד באיזה מוסד אקדמי שאתה רוצה ושאתה מתקבל אליו. מה שכן, ככל שזה יותר רחוק, אז זה יהיה פחות נוח לך בגלל הנסיעות והמרחק והכל. אם הדוגמא שנתת היא באמת המקרה שלך אז עצה שלי היא שתלך ללמוד בטכניון כי שם ההנדסה היא ברמה הכי גבוה הארץ ובאת"א ההנדסה זה סתם לא שווה. 3. כפי שאמרתי לך בהודעה הקודמת, צה"ל לא בוחר לך איפה ללמוד (תצא מזה..). 4. כמה צה"ל ממן לך בעתודה זה תלוי. לכל אחד שלומד במסגרת העתודה הצבא נותן 10,000 ש"ח מענק לימודים בשנה שזה יכול לכסות לך כמעט את כל שכר הלימוד. אם אתה גר בפריפריה (צפת, אשדוד, טבריה וכדומה) אז אתה נמצא ב"עתידים" שזאת תוכנית שבנוסף למענק הלימודים מעניקה לכל הנמצאים בה גם מחשב נייד ועזרה בשלבים הראשונים של הלימודים מסטודנט בוגר יותר. אם אתה נמצא ב"עתידים" ומצבך הכלכלי הוא לא טוב, אז אתה זכאי למענק מחייה עד גובה של 15,000 ש"ח בשנה ולעדיפות בקבלת מעונות (בשביל זה צריך להגיש בקשה מיוחדת ובו להוכיח שמצבך הכלכלי אינו טוב). 5. אם אתה לא במסגרת עתידים ומוכיח שמצבך הכלכלי לא טוב, אז מדור העתודה (לא צ"הל!) לא נותן לך שום עדיפות על פני סטודנטים רגילים בקבלת מעונות. אתה רשאי לבקש מעונות, במקרה שציינת מהטכניון, כאשר תקבל את התשובה ממנו שהתקבלת ואז הם ישקלו אם לאשר לך או לא. אם אתה גר רחוק מהטכניון אז סביר להניח שהם יתחשבו בזה בהחלטתם אבל זה עדיין לא נותן לך בבטחון מעונות. אגב, גם אם לא תקבל מעונות זה לא סוף העולם! תמיד אפשר להשכיר דירה עם עוד שותף או שניים ולפעמים זה יוצא אפילו יותר זול. אם יש לך עוד שאלות או התלבטויות צור איתי קשר במסרים כי נראה לי שכשילד חורף יגיע השרשור הזה שלא קשור לפורום ימחק..

למעלה