תגידו גם לכם יש את הבעייה

carmit91

New member
תגידו גם לכם יש את הבעייה

הזאת של אחים גדולים של החניכים? אני גרה בעיר קטנה, וכולם מכירים את כולם. והאחים הגדולים של חניכים שלי לומדים איתי (או שנה מעליי\מתחת..) קיצר, אז הם מכירים אותי אחרת ממה שהאחים הקטנים שלהם מכירים אותי וזה מביא בעיות כשאחד האחים מחליט פתאום לשתף את אחותו במה שהוא ראה\שמע\יודע על המדריכה שלו. מוכר? ומה עושים במצב כזה? ניסיתי לתפוס את האח של החניכה לשיחה כזאת, אבל זה לא עובד והוא עושה עוד כל מיני קטעים בסגנון. יש צורך לפנות הלאה? יש משהו אחר לעשות?

gorck

New member
לא בדיוק כזה...אלא משהו דומה...

העובדה שאצלנו חניכי ט' הם חברי ועדות שבטיות, ושהשכב"גיסטים יו"רים שלהם נתונה אצלנו. אני יו"ר על ועדת פני-שבט (חזות?!) של חניכי ט', הבעיה היא שאח שלי הוא חניך ט' בשבט...הוא לא בועדה אבל זה יוצר קצת אי-נעימויות בבית....

yaeltyl

New member
לא ממש האמת..

כלומר-אז האח הקטן קצת יודע יותר דברים על השבט אבל אם האח הגדול מספיק חכם הוא לא יספר בבית דברים על השכב"ג ודברים שהחניך לא אמור לדעת-לפניו.. יותר בעיה אצלנו נראהלי זה הקטע של אח גדול-מדריך בגדוד של האח הקטן.. ואז לפעמים יוצר אי נעימות או משהו

hadarinke

New member
גם לנו זה ככה...

האחות הקטנה של הראשג"דית חברה שלי (בגדוד ח') והאח של אחת המדריכות שלי איתי בגדוד גם..

cohen shir

New member
בקשר לדבר האחרון שאמרת.... ההדרכה....

זה ממש לא תמיד נכון. המשפחה שלי היא חמולה בשבט. אנחנו 7 בני דודים בשבט, אני ראשמ"דית ד' וכחלק מתפקידי אני מראשג"דת בצוות את בנדוד שלי שבכלל בקבוצה שלו מדריך את אחותו ושהיא מן הסתם גם בת דודה שלי. כולם מודעים לגבולות בין בית משפחה לצופים. היא יודעת שהיא לא תקבל יחס שונה משאחר החניכים והוא יודע שהוא לא יקבל יחס שונה ממה ששאר חבריי הצוות מקבלים.

carmit91

New member
אני חושבת

שבמקרים מסויימים זו דיי טעות בשיבוצים. זה באמת יכול להווה בעייה רצינית.

cohen shir

New member
זאת באמת יכולה להיות בעיה רצינית הכל תלוי....

באיך האנשים לוקחים את זה. בתחילת השנה לפני פתיחת שנת הפעילות הסברתי למדריך שמדריך את אחותו שהוא גם בנדוד שלי את הדיסטאנס ואת ההבדל בין בית לפה. ואיתה דיברתי ביום פעילות השני... והכל מובן, שצופים זה לא כמו בבית במובן של האנשים שהיא מכירה וזהו.

mayagur2

New member
גם אצלנו יש את זה...

אבל זה לא הגיע למצב כמו שאת מדברת... החברים שלנו שיש להם אחים קטנים בשבט יודעים שחלק מהשכב"ג עושה דברים שהוא לא היה עושה בשבט...ויודעים שזה לא דברים שחניכים צריכים לדעת. לי אישית אין את הבעיה הזו כי אני לא עושה שטויות :) אבל בכל מקרה לא זכור לי מקרה קיצוני או מצב כמו שאת מדברת... לדעתי תנסי פשוט לדבר איתו עוד פעם ולהסביר לו את העיקרון...ואם הוא לא מפסיק אז פשוט תמנעי מלהיות איתו...

שמעי,שמעי D:

אממ..לרוב החניכים שלי יש אחים שהם בגיל שלי או שנה מתחתיי. בדר"כ אני בקשר איתם או אפילו לפעמים הם בשכב"ג שלנו. אני חושבת שזה דווקא טוב שיש קשר כזה בגלל שאת יכולה לדעת מה באמת החניכים חושבים עלייך ואיך להשתפר בתור מדריכה, הרי זאת המטרה שלך-להיות מדריכה טובה ולהעביר ערכים לחניכים שלך. אז תראי אותם יותר בקטע של שליחים טובים. איזה גיל את מדריכה? אולי את יכולה אפילו לדבר עם החניכה. חוצמזה, קחי יותר באיזי את הקטע הזה :) החיים קלים D:.

רגע, נראה לי שאני לא הבנתי אותך..

הבנתי את מה שרשמת בצורה שונה, סורי. בכל מקרה, אם יוצא שהחניכים שלך מקבלים מידע שלא צריך להגיע אליהם את צריכה להתרחק ממי שמוסר את המידע הזה או פשוט לדבר איתו על זה. אין לך אפשרות אחרת. את יכולה אפילו שמישהו שקרוב אל אותו אחד ידבר איתו, למרות שעדיף ישירות אחד עם השני. בכל זאת, לכל מדריך יש חיים גם מחוץ לשבט והוא בנאדם שונה לגמריי. ואולי, אם את עושה דברים שלא כדאי שהחניכים ידעו כדאי לפעמים לא לעשות אותם כי הם לא טובים לך בכלל (אני לא יודעת פשוט על מה את מדברת בדיוק).

carmit91

New member
אז ככה

בהתחלה הוא היה מספר לה כל מיני דברים כמו אנשים שהייתי איתם, או ריבים שהיו לי וכל מיני כאלה. היא פשוט פעם אחת באה אליי עם איזו שאלה של: "נכון היית עם בלה בלה בלה?" ולא ידעתי מה לענות לה. אז ממש התחמקתי והבנתי את הסיפור. חשוב מאוד להגיד לכם שאני בכלל לא בקשר עם אותו אחד, הוא פשוט חמשוש בשבט והוא רואה דברים בביה"ס (יש בי"ס אצלינו מ-ז'-י"ב) והוא שומע דברים ויודע דברים כמו שיודעים בערך על כל אחד מהעיר שלנו. וכאן הבעייה. אז דיברתי איתו על זה והוא הבין, אבל אז הוא התחיל עם משהו אחר, הוא סיפר לאחותו שטויות אחרות- "כרמית אמרה לי שממש עיצבנת אותה בטיול ואת החניכה שהיא הכי שונאת!" ואתם יודעים, ילדים בכיתה ו' מאמינים. היא התקשרה אליי בוכה, וגם כאן לא ידעתי מה להגיד לה. ברור שניסיתי לשכנע אותה שזה לא נכון ושאני אוהבת אותה בדיוק כמו כולם ושהיא הייתה מקסימה. ואז התקשרתי לאח שלה ופשוט צעקתי עליו, והוא הלך והתנצל בפניה ובפניי והדברים הסתדרו. אבל זה עדיין מפחיד שזה יקרה שוב, כי בפעם הבאה אני לא בטוחה שזה ייגמר ככה. לא מזמן גם היא אמרה לי משהו כמו: "זה לא יפה מה שהשכבה שלך עשתה לשכבה של אח שלי!" לפניי כמה זמן הייתה בעיה עם השישיסטים והחמשושים בשבט אבל גם היא נפתרה. העיניין הוא שכולם יצאו פגועים מהסיפור וזה לא בסדר שהוא הלך וסיפר לה. לא ידעתי אם להגיד לה מה היה העניין או שוב- להתחמק. ניסיתי את שניהם, הסברתי לה קצת באופן כללי מה הלך וגם זה נסגר. זה לא עובד לדבר איתו, הוא כל כך מקטין ראש, אני מדברת איתו על משהו לא בסדר שהוא עושה, הוא מתנצל ועושה משהו אחר. S: שנה הבאה הוא מדריך, אולי רק כשהוא יתחיל להדריך הוא יבין מה צריך לעשות ומה לא, אבל בינתיים אני תקועה עם כל מיני מצבים מביכים כאלה... אה כן, ותודה על התגובות וזה :)

...

את יכולה גם לדבר עם ההורים שלהם. הרי הם אחראים עליהם, לא? אולי זה קצת קשה ומוזר, אבל זה גם הורים של חניכה וזה אמור להיות משהו טבעי קשר בין הורים למדריכים. אולי גם ככה ההורים יותר יאהבו אותך בלי קשר =]. נסי, כלום לא יקרה אם לא תנסי.

R o t e m G

New member
אם הוא חמשוש בשבט...

אז תמיד יכולה לדבר עם אחד המרכזים או משהו...

Slalum

New member
חחח

איזה טיפשוותת! חחחחחחחח..לפנות לאחד המרכזים...באמת עשית לי תיום..==> אוהדד

Slalum

New member
יוא כרמית איזה מכוערת.........

מה חשבת לעצמך שרשמת את זה.? עלק לא בקשר נו...חחח

למעלה