תגידו בבקשה

ytell

New member
תגידו בבקשה

כמה זמן ניתן לשמור על טריות פולי קפה קלויים מוכנים לטחינה במכונת קפה ביתית הכוללת טוחן? האם ניתן להשוות לקפסולות? תודה יואב

game boy

New member
אז מה-בכל יומיים לרוץ לחנות בשביל

לקנות 50-100 גרם של פולים?? ואם אקנה 1 ק"ג ואאכסן אותם בתוך מיכל אטום-לא תישמר טריותם באופן יחסי? ומה לגבי חנויות הקפה-שם גם יש להם עשרות ק"ג של פולים קלויים ומוכנים/ מיועדים למכירה?

carmonle

New member
ההתיחסות של רם היא לשמירת פולי

הקפה בתוך המיכל של המטחנה. ניתן לשמור לזמן רב יותר בכלי אטום (גם לאור חמצן ולחות) במקום אפל, קריר ויבש. צרפתי קישור למאמרי הפורום וכן אני ממליץ לבצע חיפוש בפורום. בעקרון כאשר קניתי קפה באריזות של ק"ג שמרתי שבועיים ולעיתים אף יותר אך כמו שאמר רם יש פגיעה באיכות ככל שעובר הזמן. אני נוהג לשמור בכלי אטום בארון במטבח. כאן היתרון של קליה עצמית, וכמובן יבואנים מוכרים גם באריזות של חצי ק"ג ו250 גרם. ערן

ytell

New member
השאלה היא..

אם נשתמש בכל יום במנת פולים המאוכסנת כראוי, האם התוצאה הסופית באיכות הקפה טובה יותר מאשר בקפסולות (נניח בטווח של חודש חדשיים?

carmonle

New member
הטווח העליו לאיחסון של פולי קפה הוא

חודש ומטה ויש שיגידו אף נמוך יותר שבועיים, חודשים הוא טווח לא מקובל. בתור אחד שהשתמש בעבר בקפסולות אני מעדיף שימוש בפולי קפה וטחינה עצמית. כיום כאשר אני קולה עצמית אני בד"כ לא עובר את השבועים אחסון וגם אז מדובר בכמות קטנה ביותר שמגיעה לאורך חיים שכזה. בעבר כאשר השתמשתי באריזות של ק"ג לעיתים הגעתי ל-3 עד 4 שבועות אחסון אולם לדעתי האיכות תמיד עדיפה על קפסולות, אולם טעם זה דבר אישי ויש המעדיפים נוחיות על פני המיגוון. ניתן לקנות פולי קפה באריזות של 250 גרם ובבתי קפה אף פחות אך המחיר גבוהה. הפיתרון הוא בשלב כלשהו לקלות עצמית את הקפה. ערן

eidosh

New member
בוודאי, שים בהקפאה בכלי אטום,

הפולים ישמרו על הטעם חודשים (גם אם משהו מהחדות הראשונית ייפגם) הזהר ממגע הפולים שלא לטחינה עם אויר, במיוחד לאחר הוצאה מהקפאה!

למעלה