תגידו אנשים...

תגידו אנשים...

ישנו אלגוריתם או נוסחא (כמה מסובכת שלא תהיה...) למציאת כל המספרים הראשוניים? אני מאוד אודה למי שיעזור לי ויעלה פה את השיטה למציאת כל המספרים הללו. פייד!

Shiberia

New member
לאאאאאאאאאאאאאאאא

ממש אין נוסחא כזו , ותאמין לי שגם היא היתה באורך של 1000000000 עמודים עדיין היא הייתה יקרת ערך. הדבר היחיד שיש זה אלגוריתמים שזמן עלותם מסובך יחסית למצוא מהו מספר ראשוני. אז אם אתה באמת מעוניין תריץ אותם מ 1 ועד אינסוף והרי לך המספרים הראשונים.

תשמעי...

אני ראיתי במו עיני תוכנית שמריצה סדרה ענקית של מספרים ראשוניים, שמגיעה למליונים. ולא נראה לי שפשוט שמרו את כולם בזכרון של התוכנית והיא רק הדפיסה אותם. בכל מקרה אם יש כזו דרך,אז תודיעו לי. בתודה מראש, פייד!

Shiberia

New member
...

דרך אגב מאוד יתכן שהיא רק הדפיסה אותם מספרים ראשונים מאוד שימושים היום וכדי שנוכל לדעת אם מספר עצום הוא ראשוני או לא צריך להשתמש במספרים ראשונים קטנים יותר.

yontanbn

New member
וודאי שקיים אלגוריתם

לא, לא קיימת נוסחת פלא. אני לא מתכוון לסתור את אלה שענו כאן לפניי. אבל מי שאמר שאלגוריתם מוגדר כמשהו שרץ זמן סופי, זה לא נכון. אם מישהו התעסק בתורת החישוביות, הוא יודע שהרבה פעמים מעניין אותנו לדעת האם בעיה היא פתירה בזמן אינסופי. במקרה הזה, מה שאתה מבקש הינו אינומרטור (שכחתי את המושג בעברית), כלומר, אלגוריתם שרץ זמן אינסופי ומדפיס איברים בקבוצה אינסופית מסויימת, כאשר אנחנו דורשים שני דברים: ראשית, כל אובייקט שהאלגו´ מדפיס אכן בקבוצה, שנית, כל אובייקט שהוא בקבוצה, יודפס אחרי זמן סופי. שימו לב שזה לא אומר שכל הקבוצה תודפס אחרי זמן סופי אלא רק כל אובייקט מסויים בה. אז וודאי שקיים אלגוריתם להדפסת כל הראשוניים. קיים אלגוריתם לבדיקה האם מספר הוא ראשוני, ולכן נוכל לרוץ על כל המספרים הטבעיים לפי הסדר, לבדוק לגבי כל אחד מהם האם הוא ראשוני ואם כן להדפיס אותו. כן, ברור לי שכל מה שאמרתי זה טריוויאלי, אבל אני איש של הגדרות.

אז בתכלס מה שאתם אומרים זה...

זה שאם יש אלגו´ כזה,אני לא הולך לראות אותו פה כי הוא ארוך ומסובך מידיי? פייד!

פלטרון

New member
קבל אלגוריתם ...

איך נבדוק אם מספר X הוא ראשוני ?? לא אומר שזה האלגוריתם הכי חכם - יש מלא דרכים לייעל אותו . אבל זו לא הנקודה ... עבור כל מספר שלם מ-1 ועד שורש(X) ( נכנה אותו n ) y=X/n אם y שלם ( משמע X מתחלק ללא שארית ב-n , אז y לא ראשוני , ואפשר להפסיק לרוץ .. ) כמובן שלא ממש חייבים לבדוק את 4 או 6 או 8 ... כי מה שמתחלק ב-4 מתחלק גם ב-2 . לכן צריך לבדוק רק חלוקה במספרים ראשוניים ... אבל זו כבר תוכנית יותר מורכבת .. נבדוק עד שורש(X) , כי נניח 81/3=27 , וגם 81/27=3 ... אז לא ממש צריך לבדוק פעמיים

אוילר

New member
הנוסחה:

אם הייתה קיימת נוסחה שכזו, שהייתה "תופסת" את כל הראשוניים הרבה מהבעיות הגדולות של תורת המספרים היו נסגרות

אוילר

New member
מה שכן.....

מה שכן...הוכח שמספר המספרים הראשונים הקטנים מ x עבור x>2 קטן מ 10*x ____ lnx וגדול מ x ____ 10lnx

np equals p

New member
חישוביות!

אני חולה על תורת החישוביות! איפה למדת את זה? __ לירן 18__

yontanbn

New member
כן, רואים לפי הכינוי שלך :)

היי. גם אני מאוד אוהב את התחום הזה. למדתי אותו גם בתיכון, לבגרות במסגרת היחידה של מודלים חישוביים, וגם בקורס לתואר ראשון "חישוביות, מכונות, ושפות פורמליות" באוניברסיטה העברית.

למעלה