תגידווווווו

lirlurim

New member
תגידווווווו

מה המצב?
רציתי לשאול: האם יש מקום בחיפה שהוא....מקום כזה של פעם?
לפני שעברתי לעיר בניתי על שווקים עם שקים ענקיים כאלה של תבלינים ואגוזי מלך אבל עדיין לא ראיתי כאלה
יכול להיות שזו היתה סתם הבלחה אקזוטית, אבל אני בטוח שיש איפשהו שוק נחמד (אולי שוק ערבי או משהו?)... אגב, אני לא מדבר על שוק מסריח של ירקות וערסים עם בטן שדומה לכדור פורח אלא על משהו סולידי כזה, בסגנון העיר העתיקה בירושלים. יש מצב ששוק תלפיות דומה לזה? אף פעם לא הייתי שם. אה, ואם יש מבחר של שווקים, עדיף שוק שמספיק אוטובוס אחד מהאוניברסיטה. חוץ מזה: 1. הייתי בברכל שזברפיש המליצה עליו. הוא באמת זול ונחמד (אם כי לא הכי לא גדול). 2. תאכילו את רונית, יא' חבורה של קמצנים, היא רזתה לאחרונה והלך לי כל הכסף על הגבינות שלה. אפילו את תפוחי האדמה שלי היא גמרה, הבהמה הקטנה הזאת. ביי

FIFI1981

New member
יש את שוק הפשפשים

בשבת (ואולי גם בימים אחרים, אבל אני הולך תמיד בשבת) ברחוב קיבוץ גלויות בעיר התחתית. זה אמנם לא אוטובוס אחד אבל ממש שווה ביקור. יש שם דברים מגניבים לגמרי ואפשר לסיים בחומוס אצל אבו מארון. שוק תלפיות הוא שוק נחמד אבל די סטנדרטי כמו שוק הכרמל או שוק מחנה יהודה עם פירות, ירקות, דגים, תבלינים, חמוצים ובגדים שמתפוררים בכביסה. האמת שאם אתה מחפש פעם אז סע להדר. רחובות יל"ג, החלוץ והרצל (שזה ממש באיזור של שוק תלפיות, אם אתה כבר שם) מלאים בדברים מעניינים וזולים בכל ימות השבוע. שווה ביקור לפני שהקניונים המפלצתיים קוברים גם אותם. לשם אפשר להגיע באוטובוס אחד אבל אני ממש לא יודע איזה מספר. שנים שלא נסעתי באוטובוסים בעיר... הכל תלוי במה אתה מחפש. יש גם דברים נחמדים בואדי ניסנאס ואם בא לך להרחיק ממש אפשר לנסוע לדלית אל כרמל בשבת (10 דקות, אבל אין אוטובוסים) ולמצוא דברים משגעים בגרושים. זה מה שאני מצליח לדלות מהזיכרון בשעה כזו אחרי 3 כוסיות ג'נטלמן ג'ק... יש מצב שמחר אני אזכר בעוד כמה...

lirlurim

New member
תודה!

הייתי ברחוב הרצל ולא ידעתי שזה קרוב לשוק תלפיות. רשמתי לעצמי ואני בהחלט אבקר בכל המקומות. תודה.

deathcaster

New member
ממממממממממ

מצטרף להמלצות על חומוס אבו מארון... אפשר להגיד שבעלומיי הרחוקים הייתי ממש שותף להקמתו... אחלה ברנשים יש שם והאוכל טוב.... אני והבוס שלי באותם ימים היינו בערך הקליינטים הראשונים שלו...

berta84

New member
"ערסים עם בטן שדומה לכדור פורח" חחח

שוק תלפיות מומלץ בגלל המחירים שהם הרבה יותר נמוכים בסופר וגם הפירות והירקות שם הרבה יותר טובים יכול להיות שיש איזה שוק בוואדי או משהו כזה, פשוט זכורים לי תיאורים מספריו של סמי מיכאל אבל הם נכתבו מזמן אם אתה מחפש מקומות אקזוטיים ו/או מעניינים אז איזור המושבה הגרמנית והוואדי הם תשובה בשבילך

lirlurim

New member
כלומר?

הואדי זה ואדי ניסנאס? איפה זה המושבה הגרמנית? תודה!

ואדי=ניסנאס

מושבה גרמנית- למטה למטה למטה למטה, הכניסה התחתית לגני הבהאים. שדרות בן גוריון הוא הרחוב הראשי שם.

berta84

New member
יורדים ישר בשדרות הציונות למטה

המושבה והוואדי אמורים להיות מחוברים באיזשהו מקום, אני לא ממש זוכרת איזה קו 37 מגיע למושבה לדעתי אולי גם 24 בן גוריון זה הרחוב הראשי שם כפי שהכנימה ציינה ויש גם את רחוב הגפן ששם יש את המרכז היהודי ערבי- כל מיני תערוכות ופעילויות, יש גם את מוזיאון חיפה לאמנות בסביבה ועוד כל מיני מקומות שהבוהימה של חיפה מתקבצת שם בכלל חיפה היא עיר מאוד "אמנותית" ו"ספרותית", אתה יודע שהצייר הכי מהיר בעולם(עלאק...) הוא כמעט שכן שלי?

lirlurim

New member
מי זה הצייר הכי מהיר בעולם?

ותודה לשתיכן על התשובות ...

מֵירַב

New member
אם גוגל צודק ואני מיישמת את מה שלמדתי...

אז קוראים אותו עוזי עוזיאל.

stkachov

New member
חחח

הבוהימה של חיפה מתקבצת שם??? ממש לא. חוץ מהמוזיאון אין שם שום דבר בוהימי. מדובר באיזור צפוף ועני, גרים שם בעיקר רוסים וערבים. נ.ב. לפני חודשיים הייתי בבוהמיה האמיתית(צ'כיה, גרמניה)... חחח, כמה שאי אפשר להשוות אותה לואדי ניסנס

lirlurim

New member
נו?! עוני זה הכי אקזוטי!

אגב, צ'כיה רק בשנים האחרונות קיבלה איזושהי דחיפה בזכות כל התהליכים שקורים במזרח אירופה (נפילת הקומוניזם, התפרקות צ'כוסלובקיה וכו'). עד אז ובמידה מסימת גם עכשיו - צ'כיה היא קקי אחד גדול, גם אם פראג יפה... (אלא אם התכוונת לאזור שנקרא בוהמיה...). גרמניה זה כבר ספור אחר

lirlurim

New member
שיערתי שזאת אופציה אבל

הוא אמר את זה כביכול בתגובה למשפט ש"הבוהימה של חיפה מתקבצת שם" אז...

למעלה