תגובות

Master Boo

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

אהבתי את החתימה
(השני יותר, כי את הראשון אני מכיר
)

לא כל כך ברור,

כתבת שאת מגיבה ל"דברים בתוכך"- מה הם אותם דברים? האם הם לא את? לא הנושאים שמעסיקים אותך, או את התת מודע שלך, לא חלקים ממך?

Inevitable

New member
לדעתי לא

הדחפים זה לא אתה הדחפים דוחפים "אותך" אתה זה מי שמחליט את ההחלטה כל הדחפים הם שיקולים חיצוניים ועובדה שאושר/רווחה/נחת/שלווה לא תלוי בסיפוק כל הדחפים כולם

לא דיברתי על הדחפים

אלא על יותר על המקור של המחשבות. כל מחשבה מתחילה מתוך איזשהו מקום פנימי, לכל מחשבה יש שורש שגרם לה לבוא אליך דווקא באותו רגע. והשורש הזה הוא אתה, השאלות שאתה שואל את עצמך או את היקום, תהליכים שאתה צריך לעבור וכו'
. אחרת היא יכלה להגיע באותה מידה בכל רגע אחר.

התהוות

New member
כאן זה כבר נהפך למורכב...

יש ניסוי קטן וחמוד שאת (מניחה שאת בת, אם לא... לא נורא
) יכולה לעשות: תשימי לך טיימר ל3 דקות ותנסי ב3 דק' האלה לא לחשוב. -אח"כ את יכולה לעשות עוד ניסוי; תשימי לך טיימר ל3 דק' ותנסי לחשוב רק על הצבע ירוק בזמן הזה. סביר להניח שאז פחות יראה לך שהמחשבות שלך נובעות ממך. אני לא טוענת שהם נובעות ממקום אחר או משהו, למעשה אני לא טוענת שהם נובעות מאיפשהו בכלל. אני פשוט יודעת שהמושגים "אני" ו"את" מאוד מתעתעים. ושאם אחנו רוצות להמשיך בדיון הזה אז נצטרך להבין מה הכוונה שלך כשאת אומרת "את"/"אני", אחרת לא נדבר על אותם הדברים... "והשורש הזה הוא אתה, השאלות שאתה שואל את עצמך או את היקום, תהליכים שאתה צריך לעבור וכו' " אז זהו... שהשאלות הנשאלות, הן גם תגובות בסופו של דבר...

התהוות

New member
"דברים בתוכי"

הקוטג' נמצא במקרר. אני לא מניחה שאת מסכימה אפילו להניח שהקוטג' זה המקרר... המחשבות שלי לא יכולות להיות אני והם לא... הרצונות שלי הם לא אני, התשוקות שלי הם לא אני, החשקים שלי הם לא אני. הנושאים שמעסיקים אותי הם לא אני. למעשה, יש נושאים (שהם לא אני) שמעסיקים את המחשבות שלי (שהם לא אני) וכל אלו קורים בתוכי... אולי הם חלקים ממני, אולי לא, לא'דעת. לא ניסיתי להפריד ולראות מה קורה
~~~~ את מצליחה לראות שהמחשבות שלך הם לא את? ולגבי שאר הדברים שהזכרתי, את מצליחה לראות את זה?

אני מצליחה לנסות לראות ../images/Emo3.gif אבל אז

הכל קורס לי, כי השאלה הבסיסית שצצה וצצה ובלעדיה אי אפשר להמשיך, אם כי לא ברור בכלל שיש לה תשובה, היא, מכל הדברים האלה מה זה כן את?

Master Boo

New member
כל העולם זה רק תגובות

כל החיים שלך את רק תגיבי- אם לאירועים חיצוניים או לאירועים שמתרחשים בתוך עצמך. וככה כל שאר העולם. הכל מערכת אחת מורכבת של תגובות.

Trinity 8 P

New member
לא נכון

אתה יכול לבחור בין תגובה לתגובה אבל שתיהן תהינה תגובות

Inevitable

New member
לא...

הרי הבחירה בתגובה היא היא, היא עצמה היא תגובה למשהו אחר זה שאת בוחרת באיקס זה בגלל מאורע איקס מיניס אחד, ואיקס מינוס אחד זה בגלל איקס מינוס שתיים ככה עד ההתחלה זאת אומרת שמאז תחילת העולם הזה כל הדברים הם רק פעולות שרשרת כולל הבחירה עצמה

למעלה