תגובות לבחירות

mumin

New member
אני דווקא הצבעתי למרצ! אז

אז למה הם קיבלו כ"כ מעט?!!?... אני הצבעתי למרצ למרות שיש דברים שבהם אני לא מסכים איתה, כמו הסרוב שלה לתמוך בסרבנים. אני לא מבין למה שריד היה צריך להאשים את ערפאת בקריסת השמאל, התרגלתי שפושע-המלחמה שרון אוהב לעשות את זה, (ביחד עם להפציץ אוכלוסייה אזרחית...), אבל ששריד יאשים גם הוא את ערפאת?! אני אומנם לא סובל את ערפאת, אבל האשמה העיקרית היא דווקא ממשלת ישראל תחת הנהגתו של שרון, שמנעה כל אפשרות להפסקת-אש ולמו"מ,ובכך היא האשמה העיקרית בהמשך האינתיפאדה, כך שאני יותר שונא את שרון מאשר את ערפאת. טוב, נתראה עוד שנה וחצי בקלפי!

Mshapira

New member
נגמר לי המר"צ אין לי כח לעבודה אני.

אני חייב שינוי! תראו הרי בסוף זה ברור שהסיכסוך יגמר ע"י דיבורים והסכמה בין הצדדים אבל לפעמים כשאחד הצדדים אינו מבין את הצד השני ואינו מוכן ללכת לקראתו צריך "לעזור" לצד השני להגיע להחלטה הנכונה וזה מה שהפלסטינים עושים הם מנסים לסביר לנו בצורה שאינה משתמעת לשני פנים כי כדאי לנו להתאים את עצמנו למאוויהם ואנחנו צריכים להסביר להם בצורה חד משמעית שאין להם סיכוי לקבל את דרישתם עכשין השחקן הראשי כאן זה הכוח כמו בטבע ומי שחושב כי מותר האדם מהבהמה צריך לנסות מדעית להבין מאיפה באנו ולאן אנו הולכים כמה שנגיב בצורה אכזרית וברוטלית ונגבה במכה אחת אלפי אם לא עשרות אלפי נפגעים "חפים מפשע" רק כך יחסכו חי אדם רבים פי עשר כי לסיכסוך הזה אין פתרון זאת אומרת יש אבל כדי להגיע אליו צריך נהר של דמים אלא אם יהיה בצד השני מנהיגות נאורה או בצד שלנו ומסופקני בכך בנתים אנשי מר"צ היקרים השאירו את העבודה (תרתי משמע) למחל רק כדי שההתפקחות תגיע מהר ותחשבו על זה

britney123

New member
חברי פורום יקרים! קראו בבקשה והגיבו

שלום לכל חברי הפורום! אתמול הייתה הפעם הראשונה בחיי שהצבעתי.בדרך חזרה מהקאלפי ההרגשתי הייתה טובה מאוד, פעם ראשונה ששואלים אותי מה אני חושבת, מה העמדות שלי. אבל מאוחר יותר בערב הרגשתי תבוסה ומפלה על שבחרתי במרצ שכ"כ האמנתי במפלגה הזו, אך לא רבים היו איתי באותה דיעה. כ"כ חבל לי כי באמת שרציתי לעשות את הבחירה שהכי טובה לעם ישראל. רציתי לבחור במפלגה שהמצע שלה הכי הומניסטי ולא מתרכז בשנאת השונה ממך, אלא באהבתו וקבלתו. יכול להיות שטעיתי, או שרוב המדינה טעתה, אבל אני באמת מקווה שיקרה פה משהו טוב במדינה. אולי צריך לשנות את שיטת הבחירות, כי היא גם לא יציבה (כל שנה- שנתיים יש בחירות) וגם הדבר גורם לזלזול וחוסר אמון בממשל - אחוז ההצבעה היה הנמוך בתולדות ישראל. אני באמת מקווה שיהיה טוב ושאנשים לא יאבדו את התקווה במדינה הזאת. מה שהכי צרב לי בלב אתמול בערב זה ששמעתי שיוסי שריד מתפטר אם תוצאות המדגם יתאמתו. הבעיה היא שמדגם אחד הראה על 5 מנדטים ומדגם אחר על 8 מנדטים. בכלל לא הבנתי למה הוא רוצה להתפטר? למה הוא בורח עכשיו כשהספינה טובעת? לא מספיקה ההרגשה הרעה שיש בלב בוחריו? הוא רוצה להחמיר זאת? מכאן אני קוראת ליוסי שריד: אנא אל תתפטר, המשך בתפקידך כיו"ר התנועה. רק בגלל שהעם היושב בציון עובר תקופה קשה, לא אומר שמרצ לא רלוונטית. זוהי רק הבעה של יצר נקמה טבעי ומובן שקיים בעם שרוצה "להחזיר" לבני דודינו הערבים. אני מאמינה שיום אחד כלנו נתפכח ונבין שרק בדרך ההידברות נשיג הישגים מדיניים, האלימות משרתת רק את יצר הנקמה, אך טובה אמיתית לא תצמח ממנה. אולי אני נאיבית, אך אני רוצה להאמין שיש פתרון לסכסוך הערבי-יהודי והוא לא מצוי בטרנספר, הרי על זה רובינו מסכימים, לא? אני מאמינה שיום אחד העם יבין שזו הדרך היחידה לפתרון הסכסוך, רק מאוד חבל לי שעד אז יהרגו כ"כ הרבה אנשים, נשים וטף וחיילים... עליהם צר לי באופן מיוחד. הם בסה"כ ילדים שהולכים להיהרג בשביל לשמור על כמה יישובים קטנים ולא חוקיים. באמת עכשיו, לא חבל עליהם? בעוד שנה אני מתגייסת וגם חברי עשויים להיות חלק מהם. כואב לי על כך מאוד. ולכן ניסיתי לעשות את הבחירה הנכונה למדינת ישראל שאני כ"כ אוהבת. כי באמת אם תחשבו על זה, אין לנו מדינה אחרת!!

adars

New member
אח... איזה באסה. כמה נקודות

בוא נגיד את הדברים כמו שהם. לא חסרים גורמים שבגללם נפלה מרצ בבחירות 2003: דבר ראשון, היימנה של עמדות העם בנוגע למדיניות חוץ. אפשר להבין, לא? כמה בנאדם יכול לספוג יריקות בפרצוף, פיגועים, הסתה בוטה ואנטישמיות גלויה מצד הערבים? אה, ושכחנו לציין שלחלק ניכר מהעם יש סלידה שורשית מכל מה שמריח מערבים (גזענות ושנאת חינם לשמה, ושלא יגידו לכם אחרת). מרצ שגתה שלא ניסתה להציג את הדברים כמו שהם באמת - להניח על השולחן מחדש ערכים כמו הומניות, סובלנות, ולהסביר לעם שלנו למה בכל זאת חשוב לעשות שלום ולא מלחמה. למה שלום הוא, אחרי הכל, הפתרון האמיתי, ומה הנזקים העצומים שגורמת מלחמת השטות הזאת. בעניין הזה לדעתי מרצ כשלה כישלון חרוץ. אני רואה המון טלויזיה וקוראת עיתונים, ולא ראיתי אפילו פעם אחת נציג ממרצ שבא, אומר את דברו בהגיון ובצורה אטרקטיבית ונחרצת, שיכולה לדבר גם למישהו שלא הגיע מבית משכיל בהרצליה פיתוח (ואת תשדירי הבחירות כמעט אף אחד לא ראה - לא שהם היו להיט). דבר שני, שינוי! הנה מפלגה, שעשתה את מה שמרצ היתה צריכה לעשות מזמן - לבוא ולאמר בפה מלא - אני אלטרנטיבה לשחיתות, להתלהמות, לקיצוניות הימין, לפוליטיקאים שמזלזלים באינטילגנציה שלך, הבוחר. זה היה הקלף המרכזי של שינוי. כמובן, תרמה לזה העובדה שהם במרכז המפה הפוליטית, נוטים ימינה אבל לא קיצוניים. אבל איפה היתה מרצ, להראות לציבור הבוחרים של שינוי את החולשות והחסרונות של שינוי?! ששינוי היא סוג של פיקציה, מפלגה ללא מצע ברור, שלא מציעה פיתרון אמיתי למצב הכלכלי והמדיני חוץ מדשדוש באותו בוץ? איפה היתה מרצ להסביר למה ממשלת אחדות היא אסון למדינה ולפוליטיקה הישראלית? כפי שאני רואה את זה, מרצ כשלה ביצוג השמאל האמיתי בתקשורת, בהצגה ברורה של פתרונות אלטרנטיביים ובהסברה אחידה וחד משמעית. זה מה שהעם מחפש היום. ציבור כל כך עצום לא הצביע בבחירות האלה. הם לא הצביעו כי נכנס להם לראש שכל הפוליטיקה הישראלית מושחתת ומסואבת. מרצ לא היתה שם כדי לתקן אותם, וחבל. נראה לי שמתוך אלה שלא הצביעו, 70% היו שמאלנים מיואשים. אני הצבעתי מרצ בגלל שהיה אכפת לי מספיק כדי ללכת, לבדוק, להתעניין ולהגיע להחלטה שקולה. אבל אתם באמת חושבים שכולם עושים את מה שאני עשיתי? אני עשיתי את זה כי יש לי זמן ואכפת לי. לאדם עובד, ששקוע בחיים הדי מדכאים שלו, שסה"כ רוצה לחיות כמו בנאדם נורמלי במדינה נורמלית, שאינה מוכת טרור ואבטלה, אין כוח לחפש. התפקיד שלכם הוא לשים לו את האלטרנטיבה מול העיניים. ובכל זאת, אחרי כל הדיכאון הזה, אני עדיין מאמינה שיהיה טוב. אני מציעה שתגבירו את מערך ההסברה שלכם, תתאמצו יותר, ותנסו להפטר מהפוזיציה המזלזלת והצינית שלכם. זה לא עובד על אנשים מיואשים. יום יבוא והשמאל יקום שוב, על שתי רגליים חזקות, ואז אולי נוכל לחיות במדינה נורמלית.

מור

New member
חבל שזה המצב...

האכזבה מנפילתה של מרצ היכתה בי אישית קשות, אני מוצאת את הנפילה לא רק פוגעת בגוש השמאל, לא רק פוגעת בהשפעה בכנסת, אלה פוגעת בעם עצמו. איפה עכשיו נמצא עוד מפלגה שתהיה שם בשביל החברה איפה נמצא עוד מפלגה שתלחם לזכויות הנשים איפה נמצא עוד מפלגה שתלחם לזכויות ההומואים/לסביות ותכניס חבר כנסת הומו לרשימה איפה? איפה? מה שיותר מציק זה חוסר הפרגון למרצ אל העבודה שהם עשו עד עכשיו, העובדה שאנשים שמרצ בעצם עזרה להם עם החוקים (מילואימניקים, שכבות במצוקה וכו'...) בכלל לא מודים להם אל כך, ואפילו לא בוחרים בהם. אז תגידו לי אתם למה להם להמשיך לפעול למען עם שכנראה (לפי ההצבעה) לא רוצה שיפעלו למענו? אני רוצה להוסיף שאני מצטערת מאוד על ההחלטה של מר יוסי שריד לפרוש, אני מאוד מעריכה אדם חכם זה ואני חושבת שפרישתו רק תזיק למפלגה ולא תחזק אותה. אז מאחר ואף אחד אינו מודה להם, אני אודה תודה מרצ אל 20 חוקים חברתיים בקדנציה האחרונה, תודה אל כל הפעילות למענו, תודה, תודה, תודה

britney123

New member
אולי תקשיבו רגע לא רק לעצמכם?!

שלום לכל חברי הפורום! אתמול הייתה הפעם הראשונה בחיי שהצבעתי.בדרך חזרה מהקאלפי ההרגשתי הייתה טובה מאוד, פעם ראשונה ששואלים אותי מה אני חושבת, מה העמדות שלי. אבל מאוחר יותר בערב הרגשתי תבוסה ומפלה על שבחרתי במרצ שכ"כ האמנתי במפלגה הזו, אך לא רבים היו איתי באותה דיעה. כ"כ חבל לי כי באמת שרציתי לעשות את הבחירה שהכי טובה לעם ישראל. רציתי לבחור במפלגה שהמצע שלה הכי הומניסטי ולא מתרכז בשנאת השונה ממך, אלא באהבתו וקבלתו. יכול להיות שטעיתי, או שרוב המדינה טעתה, אבל אני באמת מקווה שיקרה פה משהו טוב במדינה. אולי צריך לשנות את שיטת הבחירות, כי היא גם לא יציבה (כל שנה- שנתיים יש בחירות) וגם הדבר גורם לזלזול וחוסר אמון בממשל - אחוז ההצבעה היה הנמוך בתולדות ישראל. אני באמת מקווה שיהיה טוב ושאנשים לא יאבדו את התקווה במדינה הזאת. מה שהכי צרב לי בלב אתמול בערב זה ששמעתי שיוסי שריד מתפטר אם תוצאות המדגם יתאמתו. הבעיה היא שמדגם אחד הראה על 5 מנדטים ומדגם אחר על 8 מנדטים. בכלל לא הבנתי למה הוא רוצה להתפטר? למה הוא בורח עכשיו כשהספינה טובעת? לא מספיקה ההרגשה הרעה שיש בלב בוחריו? הוא רוצה להחמיר זאת? מכאן אני קוראת ליוסי שריד: אנא אל תתפטר, המשך בתפקידך כיו"ר התנועה. רק בגלל שהעם היושב בציון עובר תקופה קשה, לא אומר שמרצ לא רלוונטית. זוהי רק הבעה של יצר נקמה טבעי ומובן שקיים בעם שרוצה "להחזיר" לבני דודינו הערבים. אני מאמינה שיום אחד כלנו נתפכח ונבין שרק בדרך ההידברות נשיג הישגים מדיניים, האלימות משרתת רק את יצר הנקמה, אך טובה אמיתית לא תצמח ממנה. אולי אני נאיבית, אך אני רוצה להאמין שיש פתרון לסכסוך הערבי-יהודי והוא לא מצוי בטרנספר, הרי על זה רובינו מסכימים, לא? אני מאמינה שיום אחד העם יבין שזו הדרך היחידה לפתרון הסכסוך, רק מאוד חבל לי שעד אז יהרגו כ"כ הרבה אנשים, נשים וטף וחיילים... עליהם צר לי באופן מיוחד. הם בסה"כ ילדים שהולכים להיהרג בשביל לשמור על כמה יישובים קטנים ולא חוקיים. באמת עכשיו, לא חבל עליהם? בעוד שנה אני מתגייסת וגם חברי עשויים להיות חלק מהם. כואב לי על כך מאוד. ולכן ניסיתי לעשות את הבחירה הנכונה למדינת ישראל שאני כ"כ אוהבת. כי באמת אם תחשבו על זה, אין לנו מדינה אחרת!!

yeshgvul

New member
בדקת על מה אתה נלחם? אולי לשווא?

אתה משתתף במלחמת בררה על שליטה בשטחים. גם אתה חושב שברק הציע הכל? בדוק: http://www.monde-diplomatique.fr/cartes/taba2001

metro1

New member
אני מעריכה אנשים מהסוג שלך ולא כאלה

את אמרת "הרגשתי תבוסה ומפלה על שבחרתי במרצ". אני רוצה לאמר כי גם אם המפלגה שלך נכשלה בבחירות אין זה אומר שלא עשית את הבחירה הנכונה. אם מרצ או כל מפלגה אחרת הולמת את עמדותיך את צריכה לתת לה את קולך ולהיות שלמה עם ההחלטה גם עם המפלגה לא מצליחה. אני מעריכה אנשים מהסוג שלך ולא כאלה שהתלבטו ובסוף החליטו ללכת על המפלגה שהוצגה כמנצחת עפ"י הסקרים. אין ספק כל אחד היה רוצה להיות על העגלה המנצחת אבל חבל שבחלק ניכר מהמקרים זה הופך הפרמטר היחיד אותו שוקלים חלק גדול מהמצביעים לפני שהם באים לקלפי. שריד התפטר לדעתי גם בעקבות ביקורת לגביו שהופיעה גם בכתבת סוף השבוע בהארץ, מספר ימים לפני הבחירות. אני חושבת שהכל הכשיר את הקרקע לקראת ההתפטרות. אין לך מה לדאוג. שריד לא יהיה אמנם יו"ר המפלגה אך הוא ימשיך להיות חבר כנסת. יש הרבה אופציות טובות ליו"ר מרצ. או שזה יועמד לבחירה או שאולי מספר שתיים יהפוך למספר אחד. נמתין.

yeshgvul

New member
אני מסכים עם הנקודה ראשונה

מרצ לא דיברה בשפה ברורה. למשל, ההתפתלויות של שריד על ערפאת (יוסי, גם אני לא מת על ערפאת, אבל אנחנו לא נכתיב פרטנרים לצד השני). או מוסי רז החביב (באמת) שמופיע בטלביזיה ביום סיפוח קבר רחל ומדבר בעיקר על עלות האבטחה במקום לזעוק נגד סגידה לקבר על חשבון חיי אדם. זה נמשך בכך שמרצ לא התנערה בצורה גלויה מהשקרים של אהוד ברק, שהרס את מחנה השלום במו ידיו. לגבי הנקודה השנייה אני חולק. אני חושב שדוקא כאן מרצ פנתה לציבור החילוני הרחב, כן הסבירה למה לא אחדות ("לא בעדר של שרון", סיסמה מצויינת) וכן נגעה במנהל תקין. לא בטוח שמתקפה ישירה על שינוי היתה עוזרת.

מה זה עם ?

יש לכם ציבור מצביעים לא סקטוריאלי, ולא עם של מצביעים. החלקים הסקטוריאלים בעם גדלו ושמנו על חשבון הלא סקטוריאלים. העשיה של מרץ בעניין המילואים, הייתה הסיבה העיקרית שבזכותה בסוף אני אישית הצבעתי מרץ (הצבעתי אחרי היסוסים רבים מרץ). יש עוד שהצביעו מרץ בעיקר בגלל הצד החברתי. ללא הפירורי העשיה האלו בצד החברתי, ההתרסקות הייתה עוד יותר גדולה. אני אומר פירורים כי אחרי ההתנהגות בממשלת ברק 99 גם של העבודה וגם של מרץ אבד האימון שנתנו בכם בעניין החברתי. ממרץ ציפו בעיקר לניקיון כפיים ואמינות ולכן האכזבה כל כך גדולה. ב 99 המיפלגות הסקטוריאליות המשיכו לסחוט כספים אדירים (אולי "קצת" פחות) על חשבון ציבור המצביעים שהצביע מרץ ועבודה. אני שומע כאן את הקולות שאומרים שהם לא מבינים איך עם שכל כך רע לו ממשיך להצביע עבור שרון. אם נשים לב שזו בדיוק הייתה האג'נדה של מרץ ובעבודה גם ב 99 ובמקום שחר של יום חדש, הפרו מרץ והעבודה את ההתחיבויות שלהם לבוחר וקיבלנו אינתיפאדה ומצב כלכלי קטסטרופלי, אז למה בדיוק מצפים מהבוחר ? שיאמין שוב ? שכואב כל כך בכיס, שיש כזו אפליה לטובת ציבור המיוצג על ידי מיפלגות סקטוריאליות, שינוי שהייתה אמינה היא המנצחת הגדולה של הבחירות הללו. אם הם לא יעמדו בהתחיבויות שלהם ואם ימשיך לכאוב בכיס לציבור שבחר בהם, גם הם יתרסקו. צריך ללמוד את הלקחים ויוסי שריד עשה את הצעד הנכון שהוא פרש.

שמולמול

New member
מצדי שלמר"ץ יהיו 2 מנדטים ../images/Emo104.gif

מצדי שלמר"ץ יהיו 2 מנדטים שאותם יקבלו מהערבים עם ישראל בחר לזרוק את מר"צ לכלבים אם אתם רוצים לשרוד בבחירות הקרובות אתם צריכים להצהיר שאתם עושים הכל בשביל הערבים וכך אולי יותר ערבים יצביעו בשבילכם שירו את ההמנון הלאומי יותר אל תתביישו

שמולמול

New member
נפילת מר"ץ שימחה אותי ביותר

עם ישראל אמר את דברו מר"ץ היא מפלגה קיצונית ביותר הקיצונית שבקצוניות ואין לה מקום חוקי במדינת ישראל בשל קיצוניותה

שינילה

New member
להזכירך

מרצ ישבה עם ש"ס בממשלה, אף לאחר שדרעי הורשע. מרצ מוכנה לשבת בקואליציה עם בשארה, אבל לא עם מאיר שטרית. מרצ לא צריכה לתקוף את שינוי - היא צריכה פשוט לחקות אותה. לדאוג קודם למה שקורה עכשיו במדינה ואח"כ למה שיקרה בעתיד (כשהשכנים ירצו) למדינה. צריך לזכור שתוך כדי העימות עם הפלשתינאים וגם תוך כדי מו"מ איתם, יש חיים במדינה הזו.

britney123

New member
תודה לך על התגובה

לא משנה לי אם שריד יהיה היו"ר או רן כהן, או כל אדם ראוי אחר. מבחינתי טובת המדינה קודמת לכל...

Mshapira

New member
תסלח לי אבל אני מעונין להבין...

מאיזה כורח אנו יושבים בארץ הזו אם מכורח החלטת האו"ם אזי הערבים הם חרות של אנשים שלא נותנים ולא נתנו לנו אף פעם לחיות בגבולות המוכרים וכל בכיבושים היו תגובה ולא יוזמה שלנו באו להשמידנו וידם יצאה על התחתונה והם גם הפסידו שטחים והם לא למדו כי זו זכותנו וניסו שנית והפסידו שנית או שמע חושב הינך כי זו זכותנו היסטורית על הארץ (מה שקשה לי להאמין היות ושמאלני קיצוני הינך)ואז ה"שטחים" ש"כבשנו" שיכים הם לנו על אחת כמה וכמה ואם יושב אתה בארץ כי כאן נולדת אז אתה מניאק שלקח לערבים את הארץ ואין לך מה לחפש כאן אתה צריך לחזור למקום הולדתם של אבותיך אני מקווה כי מבין אתה למה חותר אנוכי זה לא משנה מה ברק הציע ואם אפשר לתת יותר או לא מה שמשנה זה העיקרון וסתם לידיעה תבדוק עם ארכיאולוגים ותראה כי מתחת כל מסגד יש בית כנסת ומריבות בין פלישתים לישראל היו מאז ומעולם כדי שיהיה שלום צריך לשלוך מנהיגים לחלל ולא את אילן רמון כי רק משם רואים כמה אנחנו קטנים וכמה אנחנו זהים וכל המלחמות מיותרות

yeshgvul

New member
הכורח לא חשוב כלל. מה שחשוב

הוא שלכל אדם שחי כאן בין הים והנהר יהיו זכויות אזרח שוות במדינתו. אתה צודק לגבי זה שאינני מסתמך כלל על זכות הסטורית. לכן, ישראל היתה יכולה מבחינתי לספח את השטחים, אבל רק בתנאי שלתושביהם תוענק אזרחות מלאה. לא כל המלחמות מיותרות. המלחמה בנאצים, למשל. אבל המלחמה הזו מיותרת מפני שהיא מבוססת על הונאת הציבור, כאילו הוצע הכל והצד השני נלחם כדי להשמיד את ישראל.

Mshapira

New member
אנא ספק לי הוכחה!

אנא ספק לי הוכחה כי הם לא רוצים להשמידנו (ואל תביא לי דוגמא את האזרח הפשוט) תראה לי שהם באמת מתכוונים לחיות עימנו בשלום ולא להיות מדינה נוספת בגבולנו עם נשק וכוונות זדון אני לעומת זאת שירתתי בצבא וראיתי בדיוק מה כוונותיהם ומה היתה תגובתם להקלות וכיון חיובי שהתחלנו להפגין תתעורר איש הם (ואני מצטער שאני מכליל) לא האנשים שאתה חושב שהם אתה פשוט משליך את עצמך יהדותך עליהם וזה בהחלט טעות כי הם שונים בתכלית (וזה לא שאני מתנשא עליהם)

yeshgvul

New member
איך אפשר לספק הוכחה למכלילן

ואתה עוד אומר שאתה לא מתנשא מעליהם. יש לי חדשות בשבילך. הם בדיוק כמוך. ולהרבה עמים שאתה נוטה להגיד עליהם שאינם "כאלה" אלא "תרבותיים" יש רקורד איום ונורא. האזרח הפשוט הוא ועוד איך דוגמה. גם שם וגם כאן. ומה רוצה אריאל שרון? לחיות עמם בשלום? אולי, אבל שלום של אדונים וכנועים. מי שכבר 35 שנה שולט עליהם בכוח נראה בעיניהם כשוחר שלום? הפלסטיני ברחוב חושב עליך בדיוק את מה שאתה ביטאת כרגע. חוסר האמון איננו רק נחלתך. אתה שרתת בצבא שם, אז שים לב כיצד הפלסטינים מכירים את ישראל, בשאלה הראשונה להלן בסקר. מכירים את ישראל דרך כוונת הרובה. הנה סקר דעת קהל פלסטיני. שים לב כמה פלסטינים חוו פגיעות בזכויות אדם. מומלץ לקרוא את כולו. יש תמיכה עקבית בהמשך האינתיפאדה כל עוד הכיבוש נמשך ,אבל גם רצון להסדר שיסיים אותה. ראה שאלות 36 ואילך : http://home.birzeit.edu/dsp/polls/p6/results.html#s4 . During the course of your life, have you been exposed to any of the following practices by the Israeli Occupation? (% of those who said yes) 1) Bodily violence (e.g., beating, shaking, pushing) 42.0 38.7 47.2 2) Humiliation (e.g., verbal, screaming, being asked to take of your clothe) 51.1 50.0 52.8 3) Banning from crossing at road blocks 62.8 71.9 48.6 4) House entry and search 63.4 57.3 73.0 5) Arrest 18.7 18.9 18.4 6) Injury 14.7 12.2 18.6 7) House demolition or property damage 20 21 18.5 8) Land or property confiscation 16.4 22.8 6.2 ----- וראה סקר נוסף : http://www.jmcc.org/publicpoll/results/2002/no47.htm#results Q7. Do you strongly support, somewhat support, somewhat oppose, or strongly oppose the continuation of the al-Aqsa Intifada in the West Bank and Gaza Strip? Total West Bank Gaza Strip N=1200 N=760 N=440 Strongly support 42.8 42.2 43.9 Somewhat support 37.9 35.7 41.8 Somewhat oppose 12.0 11.7 12.5 Strongly oppose 4.6 6.4 1.4 No answer 2.7 4.0 0.4 Q.16 Some believe that a two-state formula is the favored solution for the Arab-Israeli conflict, while others believe that historic Palestine cannot be divided and thus the favored solution is a bi-national state on all of Palestine wherein Palestinians and Israelis enjoy equal representation and rights. Which of these solution do you prefer? Total West Bank Gaza Strip N=1200 N=760 N=440 Two-state solution: an Israeli and a Palestine 46.5 48.3 43.4 Bi-national state on all of historic Palestine 26.2 26.1 26.4 One Palestinien State with one nationality* 11.2 10.0 13.2 Islamic independent state and Jerusalem as it's capital* 5.4 3.9 8.0 Islamic State* 4.6 4.7 4.3 I don't know 3.8 4.5 2.7 No anwer 2.3 2.5 2.0

Mshapira

New member
אתה נופל להסטה השמאלנית תתעורר

אני מצער עליך כי אתה נופל להסטה השמאלנית תתחיל לקרוא קצת חומר אוביקטיבי היסטורי קשה לי להתווכח איתך לא מבחינה אינטלקטואלית אלא פשוט מפני שאתה עיוור לדצ השני בדיוק כמו שאתה טוען לגבי וכן יש לי חדשות אליך, אריאל שרון לו יספק לו הצד השני הוכחה כי ניתן לחיות עימו בשלום ובביטחון הוא הראשון שירוץ לעשות שלום אתה לא מאמין? תשכנע את יאסר להצהיר זאת (ללא עיעופי סנטר) וגם לעמוד בדברו!!!!!!!!!!!!! ותראה

yeshgvul

New member
סליחה? זו התשובה העניינית שלך

לסקר? מהו החומר ה"אוביקטיבי" (אין דבר כזה) שאתה מציע לי לקרוא ? איזה שלום ירוץ שרון לעשות? אתה יכול לתאר לי ? ערפאת הציע לו פגישה השבוע ונענה בבוז.

למעלה