תגובה לmorning star

תגובה לmorning star

תגובה לmorning star מהעמוד הקודם השושלת הגודיה וישנוית לא מתחילה בארג´ונה ובשדה הקרב בקורוקשטרה. למעשה, עד כמה שידוע לי, לארג´ונה לא היו תלמידים. השושלת מתחילה בברהמה, ישות החיים הראשונה, שנתן את הידע לבנו נראדה מוני, שנתן את הידע לתלמידו ויאסאדוה וכן הלאה. יש בידינו תיעוד של כל השושלת ושל כל המורים. זו כמובן שושלת מורים בלתי ניתקת, אחרת לא היה בה טעם. תיאורי עדות קיימים לכל אורך השושלת. בנוסף לזאת, בהתאם למסורת, על כל מי שהגיע לשלב הנזירות לכתוב לפחות חיבור ספרותי אחד בנושא מדע ההגשמה העצמית. כל המורים בשושלת השאירו אחריהם יצירה ספרותית אחת לפחות. רובם השאירו יותר מאחת.

R2

New member
אולי לבעלה היו תלמידים..?

והם הפיצו את השירה,וכך הגיעה אלינו. אבל מה זה חשוב,את מי זה מעניין..? העיקר שהשירה הזאת הגיעה אלינו..! האם תוכל להסביר אותה..?

R2

New member
מה זה חשוב..?

הרי כאשר אדם הופך לנאור אז הוא כבר עבר את הגוף הרביעי, אין מיניות ,הגבר והאשה מתאחדים בתוכו.

לא חשוב. הבנתי...

זה מאוד חשוב לדעת את המקורות מהם מגיע הידע כי אז אנחנו יודעים אם מדובר בידע מוסמך. אנחנו הרי לא יכולים להאמין אמונה עיוורת בכל רעיון שנשמע יפה ופיוטי מבלי לברר אם הוא עומד במבחן המציאות. שושלת המורים משחקת כאן תפקיד חשוב.

R2

New member
מה זה ברהמה...?

כמה שלבי מודעות..?זה ברהמה מה זה: 1)החיצוני 2)החולם 3)השינה העמוקה 4)אהבה מוחלטת אם הבנת ,אולי תשתף אותנו ותסביר..?

אחד אחד

ברהמה הוא ישות החיים הראשונה שהייתה קיימת. כל הידע הופקד בידיו בתחילת הבריאה. לא ברור לי איך אחד עד שלוש מתקשרים לנושא. באשר לאהבה מוחלטת, זו אהבה לעליון. אין דבר אחר.

R2

New member
הקשר הוא..

שטוענים: שברהמה הוא הכל,והעצמי זה ברהמה, לעצמי הזה ישנם ארבע איזורי מודעות. מאחד עד ארבע הם ארבע איזורי המודעות.! איך אפשר להסביר טענה זו,? ואיך אפשר לבקר בארבעת האיזורים,ומתי..?

אז כאן יש לך בלבול קטן

אתה כמובן לא מתכוון לברהמה (brahma). אתה מתכוון לברהמן (brahman). ברהמה הוא ישות חיים ספציפית, נשמה כמוני וכמוך, שנמצא בעמדה גבוהה בעולם החומרי. המושג ברהמן מתייחס להיבט האימפרסונאלי של העליון. ההיבט המקורי של העליון הוא בהגוואן, ההיבט האישי. ברהמן הוא התרחבות של האון הפנימי של העליון. ברהמן הוא דמות היקום, מתייחס להיבט של העליון בו הוא שורה בכל. בבהגואד- גיתא הדבר מושווה לפנינים השזורות על חוט. כך שלמעשה גם הנשמות, ישויות החיים, העצמי, הם ברהמן. אלא שבניגוד למה שטוענים הוגי האדוויתא, העצמי הוא לא בהגוואן ולעולם לא יהיה בהגוואן. האימפרסונאליסטים, דוגמת הוגי האדוויתא, הדוגלים בפילוסופיית האחדות, אינם מבדילים בין ברהמן, אטמן ובהגוואן ורואים את העצמי כאלוהים. המטרה שלהם היא היטמעות בברהמן תוך איבוד הזהות הייחודית שלהם כנשמה. אם מישהו מעוניין בגאולה האימפרסונאלית של היטמעות בברהמן, מומלץ שיפנה לפילוסופיה של האדוויתא. אלא שלזו אין כל קשר ליחסים של אהבה טהורה עם העליון. הפילוסופיה הוישנוית מתייחסת להיבט הבהגוואן של העליון ומבדילה אותו מן הברהמן. רמנוג´אצ´ארייה משווה זאת לזמר ששר, כך שהיצירה היא התרחבות של הזמר ויחד עם זאת הזמר, המקור, נשאר יחודי כמקור. כך הבהגואן, המקור, נבדל מהתרחבויותיו ונשאר עליון. באשר לשושלת הגודיה- וישנוית, שרי צ´יתניה מהאפרבהו מדבר על "אצ´ינטיה בדה אבדה טטווה", האמת המוחלטת כשורה בכל ונבדל מהכל בו זמנית. העליון בצורתו המקורית, הפרסונאלית, לעולם אינו מתרועע עם האנרגיה החומרית שלו. לכן, כדי ליצור יחסים פרסונאליים עם העליון, על האחד להקדיש את פירות מעשיו לעליון. וכך, על ידי שירות מסור, הוא הופך את כל תחומי חייו לרוחניים. זה מכונה "קרמה יוגה". זהו התהליך של חיים רוחניים. שירות מסור, "בהקתי יוגה", הוא התהליך שעומד בבסיס הפילוסופיה של הוישנוויזם, המונותיאיזם. העוסק בחיים רוחניים (דַבֵק) אינו מעוניין בגאולה אימפרסונאלית, באובדן הזהות הפרסנאלית ובהיטמעות בברהמן. הוא מעוניין בדבר הרבה יותר גבוהה: חידוש מערכת היחסים המקורית שלו עם העליון. זה מה שהפילוסופיה הוישנוית יכולה ללמד אותך. באשר להיטמעות בברהמן, הכתובת תהיה הפילוסופיה המיאוואדית של האדויתא.

R2

New member
יש לי עוד בלבול קטן..

מה שכתוב בספרים אני קורא כמו שאתה קורא, בדרך כלל אני לוקח מה שאני צריך,אולי אני אשנה קצת,אתאים קצת,אעצב קצת אחרת,וכל מה שאני לא צריך אני זורק. שאלתי היא אליך,מה אתה חושב על העצמי, מה שהספרים אמרו,כל אחד ימצא בספרים, את הדעה שלך,אם תרצה לתת,יקבלו אותה מי שאתה נותן לו.האם אתה מוכן לתת? אתה תשאר המקור של הדעה שלך,ואנחנו, בסך הכל נהיה ההתרחבות שלה..!

עלינו להבדיל בין דמיון למציאות

ישנן שלוש דרכים לקבל ידע: ידע שמתקבל דרך החושים, ידע שמגיע מספקולציות והסקת מסקנות וידע שמגיע ממקור מוסמך. ידע שמתקבל דרך החושים הוא לא מוסמך. החושים של הנשמה המצויה בגוף חומרי אינם מושלמים. הם מביאים לו מידע שהוא שיקרי. אנו מסתכלים על הירח והוא ניראה קטן בהרבה מגודלו המקורי. אנו מסתכלים על האדמה והיא נראית כמישור כשלמעשה היא כדור. ועל ידי שיטה זו נישלל קיומו של כל דבר שלא ניתפס על ידי החושים. על פי שיטה זו, אם אנו לא רואים את אלוהים כניראה שהוא לא קיים. אם כן לא ניתן להסתמך על ידע שמגיע דרך החושים. זו אינה שיטה מדעית. שלב נוסף של ידע הוא הידע המתקבל דרך ספקולציות. אך גם זה ידע לא אמין. אין דבר יותר לא אמין מהמחשבה של נשמה המצויה בעולם החומרי. המחשבה הלא מרוסנת תשכנע אותה לחשוב שהיא מרכז העולם. ידע הנרכש דרך ספקולציה בלבד אינו מדעי. זו אינה שיטה אמינה. הדרך הטובה ביותר לקבל ידע היא דרך מקור מוסמך. אין מקור מוסמך יותר לקבלת ידע מהעליון עצמו. הידע שהעליון מעביר, הידע אודות הנשמה, היחסים שלה עם העליון והמדע המדויק של ההגשמה העצמית, הכל מצוי בכתבי הוודות. אבל לא ניתן רק לקרוא את הכתובים באופן עצמאי כדי להבין את הידע. גם אם הוא מסתמך על ספרות זו או אחרת, זה הפועל על פי ספקולציה בלבד יעוות אותה לפי רצונה של המחשבה החומרית, המחשבה הכבולה לעולם החומרי. כבר קרה שאנשים השתמשו בספרי קודש כתירוץ לצאת למסעות צלב. בגלל אותה סיבה שאדם לא יכול להפוך לרופא רק מקריאת ספרי רפואה יש ללמוד את הידע ממורה רוחני שקיבל את הידע ממורה שקדם לו בשושלת מורים שנמשכת אחורה עד העליון עצמו. הידע שהמורה מעביר אינו שונה מהידע שמעביר המורה שלימד אותו ואינו שונה מהידע המקורי שניתן על ידי העליון עצמו. בעולם החומרי אנו נתונים למגוון של התניות שהן כולן גוונים שונים של שלושת מידות הטבע: טובות, להיטות ובערות. האנרגיה של הריבון העליון נחלקת לרוחנית וחומרית. הנשמה היא אנרגיה גבולית. כלומר, היא רוחנית במקור אבל יש לה את האפשרות לקיום חומרי בעולם החומרי. העולם החומרי נועד עבור אותן הנשמות שמעונינות לחוות את התחושה האשלייתית שהן המרכז, שהן אלוהים. הקיום החומרי בעולם החומרי גורם לנו לחשוב שאנחנו המרכז והכל נועד לעינוגנו. זו האשליה. וכאשר הנשמות השונות נמצאות בעולם החומרי וכל אחת חושבת שהיא המרכז, כל אחת מהן מפתחת מערכת של אמונות ודעות שמטרתן לחזק את הרעיון שהיא המרכז ושהכל נועד לעינוגה. העולמות החומריים נעטפים באנרגיה האשלייתית של הריבון, מאיה, על מנת שאלו יוכלו לעסוק בפעילויות החומריות שלהן. אולם עבור נשמות בעולם החומרי שהגיעו למסקנה שברצונן לשוב למצבן המקורי, קיים הידע של מדע ההגשמה העצמית. בעוד ידע חומרי שם את העצמי במרכז, ידע רוחני שם את העליון במרכז. ממש כמו שמעגלים שונים ששורטטו סביב אותו המרכז אינם מתנגשים, כך לא מתנגשות הדעות של מורים משושלות מוסמכות שונות שהגיעו להגשמה עצמית. בעולם החומרי אנחנו מקבלים ידע דרך החושים והמחשבה תוך שאנו נתונים לארבעת הפגמים להם נתון העצמי בעולם החומרי: טעות, אשליה, רמייה וחושים שאינם מושלמים. נשמה שהגיע להגשמה עצמית אינה נתונה עוד לארבעת הפגמים ולכן היא חוזה באמת העליונה. לכן גם אין שום סתירה בין הוראותיהם של אנשים שונים שהגיעו להגשמה עצמית. כשנישאל שרילה פרבהופאדה באשר לזכויות היוצרים לספריו הוא ענה: "אינני יכול לתת את זכויות היוצרים על הידע הזה מכיוון שהוא לא שלי. זכויות היוצרים שייכות לעליון בלבד." הדבק הטהור, זה שהגיע להגשמה עצמית, רואה את עצמו תמיד רק כמשרתו של מורו הרוחני, הדבק הטהור שקדם לו. הוא לעולם לא יראה את הידע כדעתו שלו. הוא קיבל את הידע ממורו הרוחני. ודרך שושלת המורים הגיע הידע ישירות מן העליון עצמו. זהו ידע מוסמך.

R2

New member
עדיין מחכה לדעה שלך אם..

אתה רוצה לתת.? קראתי את כל מה שכתבת.ואני לא רואה בעיה בכך שתתן את דעתך, אפילו אם אתה לא בטוח שזה המקור ואתה חושב שזה דמיון,העיקר שתתן,אם אתה מעוניין..? בין אם הדעה שלך היא המקור או שהיא התרחבות,אתה נמצא שם, האם זה מפחיד אותך..? תגיד מה ספגת מכל הידע הזה,מה נכנס אצלך עמוק בתוך המודעות הפנימית שלך.ומה אתה הולך לשקף לנו מזה ,וככל שההשתקפות תהיה בהירה יותר כך ההתרחבות של הדעות תהיה מהירה יותר ..!

R2

New member
להסביר..!

What is that by knowing which all things are known? What makes my mind think,my eyes see,my tongue speak, my body live? What happens when this body dies?

למעלה