תגובה דחוף

mihal4

New member
תגובה דחוף

רציתי לשאול האם יש איזושהי הגבלה בעיניין גביית כספים מהורים למסיבת סוף שנה של בי"ס יסודי עבור מתנות לכל המורים שלימדו את הילדים החל מכיתה א´ ועד היום, ובנוסף גם גובים תשלום עבור מתנה לבית הספר. אודה לתגובתכם.

itu1

New member
גביית כספים עבור מתנות

הוראות משרד החינוך אוסרות על המורים לקבל מתנות פרט למתנה סמלית כזר פרחים או עציץ. בברכה אריה

anat1

New member
ומה עושים כשהמתנה "מונחתת ע"י ביה"ס

בביה"ס של ביתי, סיום כיתות ו´, הודיעה המנהלת לועד ההורים שמקובל שהמחזור קונה מתנה לכל צוות ביה"ס ומתנה לחדר המורים. כשהיא נשאלה על איזה סכום מדובר, היא אמרה שהם חשבו על מדיח לחדר המורים... ההורים היו בהלם, אך אף אחד לא פצה פה...כל אחד חושש, אך כולם מקטרים!

12345

New member
נשמע לי מוכר, זה לא המקום היחיד

אריה, למי ניתן לפנות במצב כזה? ההורים נדחקים לפינה, חוששים לדבר... זו לא הפעם הראשונה שאני שומעת על המתנה של מחזור הסיום.. עוד יותר מכך, המורים נעלבים מפרח... ומעמידים את ההורים במצב לא נוח והכספים כמו מים. צריך לשים לזה סוף.

itu1

New member
מי שמשלם פראייר

יש לפנות מיידית ללשכת המחוז של משרד החינוך או למחלקה לפניות הציבור במשרד החינוך בירושלים אריה

צדף2

New member
מתנות למורים

איני רואה כל פסול בכך שמחזור תלמידים שמסיים את לימודיו יעניק משהו לבית הספר או לחדר המורים. יש כמובן לקבוע קריטריונים מחמירים בעניין, ואולי שהמתנה תהיה לבית הספר עצמו, כמו עציצים למסדרונות, פינות ישיבה לתלמידים וכו´מתנה כזו, או עבודה יצירתית שבוגרים יכינו לבית ספר בהחלט מבטאית יחס לבית הספר, צריך לנתב רצון זה לטובת בית הספר. ציוד חשמלי לחדר המורים מסופק על ידי ארגון המורים, ואני מניחה שגם הסתדרות המורים מספקת ציוד חשמלי כזה. אפשר להסביר זאת להורים. מאידך, הגשת תלונה על רצון טוב של הורים/´תלמידים לתרום לבית הספר עלול לפגוע בהם ובשיתוף הפעולה של ההורים לעתיד.

צדף2

New member
מתנות למורים - המשך

לעומת זאת, מתן הוראה/הנחתה להורים לקנות מתנה למורים היא תופעה מכוערת שיש לגנותה. למיטב ידיעתי היא קיימת בגני הילדים ובבתי הספר היסודיים בלבד. זה תלוי בכם, ידידי המורים בבתי ספר אלה, אם תופעה זו תימשך.

למעלה