תבשילים טריפוליטאים

bali

New member
מנהל
תודה רבה, גולדי.

אני מחכה. בכל אופן עד אחרי פסח לא יצא לי להכין קוסקוס, אבל אחרי כל פסח בא ``נגמר כבר פסח! יש!`` ענבל.
 

droli

New member
מפרום

שבת שלום, אני מתה למתכון טוב, ושגם מצליח של מפרום. אז אם לא איכפת לך תכתבי לי גם... מודה לך מאוד! מיכל
 

גולדי

New member
מפרום לבקשתך

10-12 מנות 4 תפוחי אדמה גדולים 300 גר בשר בקר טחון פטרוזיליה קצוצה 3 בצלים בינוניים 10 שיני שום 2 פרוסות לחם שרויות במים 1 כפית פלפל שחור מלח חצי כפית כורכום 4 ביצים 3/4 כוס קמח 1-2 ביצים טרופות 1 כף רסק עגבניות 3 כפות מים שמן לטיגון רוטב 3 כפות שמן 3 עגבניות חתוכות לקוביות מקולפות 1 בצל קצוץ 3 גבעולי פטרוסיליה קצוצים 4 ששיני שום מעוכות כפית מלח רבע כפית פלפל שחור חצי כפית פלפלת חריפה 2 כוסות מים לגבי הרכבת המנה ישנם 2 דרכים 1. לפרוס את תפוח האדמה לפרוסות עבות וכל פרוסה לפרוס כמו סנדביץ לא עד הסוף ואז למלא לגלגל בקמח ואחרכך בביצה ולטגן בינתיים להכין את הרוטב כמובן. אפשרות שניה יותר נחמדה לדעתי לקלף את תפוח אדמה כמו שמקלפים קליפת תפוז סביב סביב מתקבלת רצועה ארוכה מסתלסלת שאותה מחלקים ל-3 קטעים ואז לוקחים את הבשר כמובן מתובל צרים כדור קטן וממלאים את רצועות תפוח האדמה כאילו עוטפים את הבשר ברצועה . נשמע מסובך? לא כל כך יוצא יפה וטעים.(מבשלים בערך 40 דקות לאחר שהרוטב רתח.
 

droli

New member
תודה - ובקשה נוספת

גולדי-תודה רבה על המתכון. כשאגמור את הדיאטה הנוכחית אנסה. ובקשה נוספת לי-אני מנסה לעשות מרק מרוקאי. ומשום מה, זה לא מצליח לי. משהו בתבלינים מתפספס לי או בהרכב המרק. יש לך רעיון אולי?
 

גולדי

New member
איזה מרק?

איזה מרק מרוקאי יש הרבה. תפרטי ואני אנסה לעזור
 

droli

New member
מרק מרוקאי :p

לא יודעת איך קוראים לו. אני יודעת שיש בו דלעת, כרוב, גרעיני חומוס, קישואים ועוד... H-)
 

meravido

New member
מרק לקוסקוס מרוקאי

כמו שאמרת הירקות שמרכיבים את המרק זה - קישואים, תפו``א, גזר, בצל שלם, דלעת (רק כמה דק` לפני סוף הבישול), גרגירי חומוס שהושרו לילה קודם ובשר (אפשר גם עם עוף אבל הבשר נותן טעם יותר טוב). אם את עושה עם בשר אז כמובן לטגן אותו קודם לתת רתיחה כדי שכל הקצף יעלה ולסנן את הבשר מהמים (הכי טוב לשפוך אותם) אח``כ להוסיף את הירקות חתוכים גס (אמא שלי לא שמה כרוב) אפשר להוסיף גם לפת, לבשל עד שהירקות מתרככים (איזה 20 דק` לפני הסוף להוסיף את הדלעת) ו-10 דק` לפני להוסיף כוסברה קצוצה (או גבעולים אם אתם לא אוהבים עלים שצפים במרק) ולתבל באבקת מרק. זה כל הסוד.
 
למעלה