תבשילים טריפוליטאים

גולדי

New member
תבשילים טריפוליטאים

תבשילים טריפוליטאים מקוריים מי יכול לעזור תודה
 

קושוש

New member
רוטב לקוסקוס טריפוליטאי מקורי

מצרכים: 1 בצל גדול קצוץ 2 כפות רסק עגבניות 1 חבילה פטרוזיליה 1 חבילה כוסברה 1 חבילה סלרי 4-3 תפ``א חתוכים לקוביות 4-3 קישואים פרוסים 3-2 גזר פרוס כ-400-300 דלעת חתוכה לקוביות 1 כרובית חתוכה לפרחים חצי כפית פפריקה מתוקה חצי כפית פפריקה חריפה אבקת מרק עוף או בשר (בהתאם) 1 עוף שלם חתוך לחלקים או בשר גולש במשקל שווה 2-1 קופסאות שעועית לבנה ברוטב (רצוי לסנן היטב במי ברז מכל הרוטב שבקופסא) אופן ההכנה: לטגן את הבצל בשמן, להוסיף את הפפריקות ורסק העגבניות, לערבב. להוסיף פטרוזילה, כוסברה וסלרי קצוצים. להוסיף בערך חצי כוס עד כוס מים. להוסיף את העוף/בשר. לבשל על אש בינונית כ-20 דקות. להוסיף את כל הירקות, ולבשל על אש בינונית עד לריכוך הירקות. כ-5 דקות לפני סוף הבישול, להוסיף את השעועית ואבקת המרק. טעים משהו משהו ! אני מבשלת את זה המון. בתיאבון ! היי, לא לשכוח לצקת את זה על הקוסקוס(גרגרי הסולת) :cool:
 

קושוש

New member
הערה בקשר לרוטב הקוסקוס

לגבי כמות המים, אפשר להוסיף יותר, אם רוצים פחות סמיך.
 

bali

New member
מנהל
קושקוש, יש גם רוטב מבשר בקר?

אני מכירה קוסקוס טריפוליטאי עם רוטב שעשויי מבשר בקר, עגבניות ותפוחי אדמה, ללא ירקות נוספים. אין לי מתכון לרוטב הזה ותהיתי אם יש לך במקרה את המתכון לרוטב הזה. מודה לך מאד- ענבל.
 

droli

New member
רוטב בקר

אם את עדיין מעוניינת יש לי מתכון למרק בקר משגע.
 

droli

New member
מרק בקר לקוסקוס

מצרכים: 4 קישואים קטנים 5-6 גזרים 600 גר` דלעת 2 בצלים קטנים 2 עגבניות ללא קליפות וסחוטות מהגרעינים (בקווטש עם היד) כרוב 1/2 ק``ג בשר שפונדרה 2 עצמות למרק 4 תפו``א. אופן ההכנה: לבשל על אש בינונית את כל הירקות למעט הדלעת! עם פלפל שחור בלבד. לערבב קלות עד רתיחה. על אש קטנה עוד כשעה שעה וחצי. לקראת סוף הבישול להוסיף את הדלעת + מלח + כף / כף וחצי אבקת מרק בקר! (לא מרק עוף-פשוט לא אותו טעם) ו..זהו.
 

bali

New member
מנהל
תודה רבה רבה על המתכון

אני אנסה אותו בקרוב. ענבל.
 

zigdon

New member
תבשילים טריפוליטאים

גולדי שלום רב . תבשילים רבים יש במטבח הטריפוליטאי במידה והינך רוצה תבשיל מיוחד רק תשאלי ירשתי את המתכונים . במידה והינך זקוקה למתכון מסויים כיתבי לי בדאר אלקטרוני והעביר לך מספר מתכונים . לא כפי שאנשים מנסים להעביר לת בפורום . במידה והינך רוצה קוסקוס ומפרום (קציצות בשר תודיעי לי ) כך הבנתי שנתנו לך מתכון אבל זה לא מספיק יש לזה תוספות שונות יאלה בי בי בי by by
 
שאלה ל zigdon!

ולמה שלא תפרסם את המתכונים כאן כדי שכולנו נדע ואולי נעשה בהם שימוש?
 

קושוש

New member
zigdon, אם יש לך הערות לגבי

איך שאנשים מעבירים מתכונים בפורום, אפשר להעיר בצורה יותר מכובדת. לידיעתך, השימוש בדואר אלקטרוני הוא למקרים מסויימים בלבד, כל השאר מתנהל דרך הפורום. דבר נוסף, המתכון שנתנה אריאלה למפרום זכה לשבחים כאן, ואני מרשה לעצמי להוסיף שזה באמת מתכון משהו משהו. עוד דבר קטן,כותבים אעביר ולא העביר.
 

גולדי

New member
תודה תודה

תודה לכולם ולא צריך לריב בסופו של דבר הכוונה טובה של כולם כי הרי יש נושא אחד לפחות משותף לכולנו עוד מתכונים יתקבלו בברכה בפורום אי מייל לא חשוב מה העי
 
גולדי - זה כן חשוב!

קודם כל אף אחד לא רב עם אף אחד. המטרה שלנו היא להעיר את תשומת ליבו של גדעון (וסליחה אם נפגעת שתרגמתי לך את השם) שמדובר בפורום מתכונים וכל המטרה של הפורום היא לשתף אנשים אחרים בידע שלנו ולכן אם יש בידיו מתכונים מעניינים גם אנחנו בפורום המתכונים של תפוז נשמח לדעת אותם.
 

גולדי

New member
הרבה מילים ואין מתכונים טריפוליטאים ;-)

לאן הוא נעלם? אין בעיה ואף אחד לא נעלב ומתכונים מתי שרק תרצי וכמה שתרצי
 

bali

New member
מנהל
גולדי, יש לך מתכון לרוטב קוסקוס

טריפוליטאי מבשר בקר ועגבניות? נדמה לי שיש בזה תפוחי אדמה ובצל, ללא ירקות נוספים.... תודה- ענבל.
 
ענבל, לא טריפולטאי גם טוב?

רוטב לקוסקוס מבשר בקר וירקות אבל לא טריפולטאי גם טוב? מצרכים: 250 גרם בשר בקר חתוך לקוביות 1 בצל בינוני 8 גבעולי סלרי 2 גזרים גדולים 2 לפת בינונים 250 גרם דלעת 1/2 ראש כרוב בינוני 2 עגבניו בינוניות 2 תפוחי-אדמה 2 גבעולי כוסברה 2 כפות שמן זית 1 כוס גרגרי חומוס (שהושרו לילה קודם במים עם סודה לשתייה, לשטוף היטב) 1/2 כפית מלח 1/2 כפית הריסה או פפריקה אדומה חריפה אופן ההכנה: רוחצים טוב טוב את החומוס, מסננים מהמים ומסירים את קליפות החומוס. קוצצים את הסלרי, הבצל והכוסברה. מחממים את שמן הזית בתוך סיר המרק של הקוסקוס. מוסיפים את חומוס והירקות הקצוצים, מערבבים ומבשלים 3-4 דקות. מוסיפים 9 כוסות מים וממשיכים בבישול הקוסקוס. כשהנוזלים רותחים, מוסיפים את הבשר בקר. חותכים את שאר הירקות לקוביות (אחרי שקילפנו את הקליפות למיניהם) ומוסיפים אל הסיר עם המלח, הפלפל השחור וההריסה/פפריקה חריפה. מכסים וממשיכים לבשל כ- 30 דקות על אש בינונית. לא לשכוח לבדוק את התיבול!
 

bali

New member
מנהל
תודה רבה אריאלה

המתכון נראה מצויין ואני אמצא הזדמנות להכין אותו. חג פסח שמח - ענבל.
 
למעלה