תא פוטואלקטרי

niv1990

New member
תא פוטואלקטרי

ניסתי להבין את דרך עבודתו. הבנתי פחות או יותר מדוע האלקטרון יוצא, אך לא הבנתי כיצד גורמים לו לצאת בכיוון הרצוי - כך שיצור זרם ולא שיווצרו 'תם' הרבה אלקטרונים שנעים לכיוונים שונים. עיינתי בכמה מקורות ולא היית בהם התיחסות לבעיה, אשמח אם מישהו יוכל להסביר לי את התופעה או להפנות אותי למקום בו המידע כתוב. בתודה מראש, ניב כהן.
 

פיסיקאי

New member
התשובה - יש שם בטריה

הי ניב הזרם הולך לכיוון הרצוי משום שיש שם בטריה שיוצרת שדה חשמלי וכך יש זרם כאשר נוצרים אלקטרונים חופשיים מפגיעת פוטונים במשטח התא הפוטואלקטרי. שאלה יותר מענינת היא - איך יש זרם בפוטודיודה אפילו שהיא לא מחוברת לסוללה?
 

niv1990

New member
תודה + תשובה

מפליא אותי שאף אחד לא טרח לכתוב באינצקלופדיה שיש שם סוללה. http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%93%D7%99%D7%95%D7%93%D7%94 פה אמורה להיות התשובה אם הבנתי את השאלה - אם האלקטרונים נעים והם יכולים לנוע רק לכיוון אחד אז יווצר זרם.
 

פיסיקאי

New member
פוטודיודה

בלינק שנתת, לא כתוב שם דבר על תאים פוטו-אלקטריים. בכל אופן התשובה לגבי הפוטודיודה היא שיש שם שדה חשמלי פנימי שנוצר בשכבת האינברסיה של צומת ה-PN ולכן אין צורך בבטריה בפוטו-דיודה (אם כי מתח אחורי יגדיל מאוד את רגישות הפוטודיודה).
 

niv1990

New member
זה בערך מה שכתוב בלינק

דיודת PN היא בעצם צומת PN, כלומר חיבור בין חומר מוליך למחצה מסוג P לחומר מוליך למחצה מסוג N. נקודת החיבור מהווה מחסום לזרימת זרם. הפעלת מתח בכיוון אחד מקטינה מחסום זה (מתח קידמי) ומאפשרת להזרים זרם בכיוון זה. הפעלת מתח בכיוון השני (מתח אחורי) מגדילה את המחסום ובכך לא מאפשרת זרימת זרם בכיוון זה. הוא שלא ממש הבנתי את אחד התיאורים.
 
למעלה