תא הלחץ באילת

morenoe

New member
תא הלחץ באילת

בחודש מאי נזקקתי לטיפול בתא לחץ באילת. היה לי ביטוח וחשבתי שהכל בסדר . טעות רבותי ,קיימת מלחמה בין חברת הביטוח של ההתאחדות לבין מתקן הצלילה שמיוצג ע"י חברת נייטרוקס . קיבלתי הביתה חשבונית לתשלום על סכום לא קטן. פניתי לחברת הביטוח והובטח לי שהמקרה יטופל. אל תאמינו להם,לאחר חודשיים הגיע צוו זימון למישפט על כל הסכום. נאמר שגם הפעם תטופל הבעיה. נקווה. תשובה לחלק מכם אשר שואלים : 1.ביטוח שעשיתי שייך להיתאחדות . 2.אני צולל 2 כוכבים כולל נייטרוקס. 3.הרופא מעריך כי זה קרה עקב עייפות.(ייתכן). פרופיל הצלילה היה נכון לאותו בוקר ,ללא כל סכנה מיותרת שלי או של הבן זוג.(צלילה אשר נעשתה עם 2 מחשבים ) בצאתי את המים הרגשתי כאבים עזים בבית החזה.

היי אייל, יופי שמצאת אותנו

אפשר כמה שאלות שלא קשורות לביטוח אלא לצלילה ? האם תוכל לצרף פרופילי צלילה מהמחשב שאיתו צלילה ? ואם לא האם תוכל לתאר את פרופיל הצלילה ? איזו צלילה זו הייתה בסדירה הצלילות? כל פירוט נוסף יעזור לצוללים רבים להימנע מלהגיע לתא לחץ. בתודה מראש

הנקאי

New member
ברוך הבא, אייל ../images/Emo19.gif

ותודה על הדיווח. כמו שאתה רואה למטה כבר התחלנו לדון בעניין, ביוזמתו הברוכה של מנטה, ונמשיך לעקוב אחריו. לצערנו אין זה מקרה ראשון של דקומפרסיה בגבולות המחשב, וכולנו מנסים ללמוד את התופעה לעומקה כדי למונעה. אם תוכל להביא פירוט של הארועים שקדמו לדקו, נודה לך מאד ותעשה שרות חשוב לכולנו (ואולי גם אנשים מנוסים כאן יוכלו לסייע להבין מה ואיך קרה). בין הנתונים החשובים: שעות שינה, האם שתיתם מספיק, האם הפרופילים היו זהים ורק אתה קיבלת דקו, וכמובן הפרופילים עצמם של כל סדרת הצלילות, והפרשי הזמנים ביניהם. בפורום שלנו רבים מביאים דיווחים מפורטים ואפילו מציינים טעויות בלי שזה יגרור "ירידות" אלא להיפך, הערכה לדיווחים מדויקים ואמינים שמאפשרים לכולנו ללמוד. בתודה, הנקאי

הסתייגות מסויימת

כמובן שתמיד טוב ללמוד, אבל צריך לזכור שהעובדה שהרופא שלח את הבחור לתא לחץ *לא* אומרת שבהכרח הוא סבל ממחלת דקומפרסיה. כבר בעבר הועלו טענות על כך שרופאים לא תמיד יודעים לאבחן מחלת דקומפרסיה כראוי (לא תמיד זה אפשרי) ולכן שולחים לתא לחץ (כמעט) כל מקרה של איזשהם מחושים אצל מישהו שצלל. קשור או לא קשור - שולחים קודם כל לתא לחץ. זה אומר, שיתכן שאותם כאבים בחזה לא היו מחלת דקומפרסיה (ואולי כן), ולכן לא צריך להסיק שהמחשב פישל או שפרופיל הצלילה הינו מסוכן. צריך לקחת את הדברים בערבון מוגבל מאוד.

אבי ע

New member
זה בדיוק אומר ש... ../images/Emo39.gif

כדאי לשמוע את כל הפרטים, ואני מסכים איתך שראוי גם לברר מה היו התסמינים. אם זה רק לחץ בחזה, נדמה לי שסביר מאד כי לא היתה כאן דקו. מאידך, במקרה קודם שדווח עוד ביואל לקו שני צוללים בדקו חד-משמעי למרות שהפרופילים היו במסגרת המגבלות (אבל, מסתבר, קרובים מדי אליהן, וכן היו סיבות נוספות).

hockeye

New member
אהמ אהמ....

קטונתי מלבקר את רמתם המקצועית של הרופאים בתא הלחץ (וסבורני שגם אתה כך, ידידי הירוק)אבל אעז ואטיל פה ספק קטן ומסוייג היטב במניעים. בימים עברו, כשתא הלחץ באילת הופעל ע"י בי"ח יוספטל, היו לא מעט סיטואציות בהן הגיעו צוללים עתירי תסמינים לבית החולים אך יצאה הנשמה עד שהוכנסו לתא. בימים ההם היה ברור לבית החולים שהוא גובה את עלות הטיפול מהנפגע, שמצדו מסתדר עם חברת הביטוח. לטענתם, לא רצו לעמוד כלל בסיטואציה של תביעה. ולכן, התיאוריה שמשלה אז בכיפה היתה, הנזק האפשרי בטיפול מיותר בתא לחץ.(מה שנכון בסיטואציות מסוימות). כיום, בניהולה של חב´ ניטרוקס, משמש התא מטרות כלכליות, ולכן כיום התיאוריה השולטת בכיפה היא, "אם לא יועיל גם לא יזיק". וכל כך למה? כסף. המון כסף. לחב´ ניטרוקס אין גם את המעצורים שהיו בזמנו של "לקחת צולל שנפגע לבימ"ש". יתכן ובזאת נמצאת התשובה למקרהו של הצולל שדיווח כאן. אגב, לפי דיווחו ממש לא קרה לו כלום. לא תאונה ולא נעליים. ועין הנץ? שלא נדע, שלא נדע. הוקאי.

Cassiopeia

New member
אהמ אהמ אהמ אהמ.........

לדעתי הסקת המסקנות שלך גורפת ומרחיקת לכת. אתה למעשה אומר כי רופא חושב על דברים אחרים חוץ מטובת המטופל. במיוחד כשציינת מקרים "עתירי תסמינים". האם יש לך הוכחות? מקרים בדוקים? או שזוהי שמועה וסברה שהתגלגלה לכדי "תפיסת עולם" ע"י כמה אנשים. הצעתי היא להיזהר בהכפשות גורפות גם של הרופאים וגם של חב´ ניטרוקס אם אין משהו מוכח וברור. יש בינינו הסכמה לגבי "שלא נדע , שלא נדע"

כן, יש והרבה

אבל לאיש שמסתתר אחרי ניק כלשהו לא נדבר איתו בכלל. ברור לכולנו כי אתה בעל עניין, אז הזהר לך בדברייך צלילה בטוחה ח ג ש מ ח
קיסר הדור

Astro The Dude

New member
תא הלחץ

אז א)אני לא צד אז אין לי אינטרסים אבל ב)הרופאים ואת זה אני אומר מהיכרות הם אינם עובדיה של חברת ניטרוקס ולפי מיטב ידעתי מונעים ע"י מצבו של הצולל בלבד ג) השינוי בגישה בא בגלל שינוי בגישה בעולם הרפואה ומיכוון שמרגע שתא הלחץ יצא מידיו של בית החולים אין לבית אינטרס לסנן טיפולים כבעבר ד)לא בכל המיקרים מצליחה חברת ניטרוקס לגבות את עלות השימוש בתא ולפי מיטב שמועתי אינה סובלת מריווחיות יתר אני ממליץ לכל מי שיש לו איזו שהיא תלונה ספציפית להעלות אותה אבל לא לדבר באוויר... חוץ מזה תצללו בזהירות ולא תתקלו בשום בעיה...

אילוניק

New member
אהם אהם אהם אבל של .............

אסטרו מקווה שאתה לא ממש מאמין בדבריך רק לפני שלושה שבועות כמדומני הייתה כתבה מאלפת על איך חברות הביטוח מקופפות את ידיו של שמאי שאנו מעריך לרעת המבוטח ואם הוא גם מתעקש העבודות לא מגיעות איליו יותר ולכן היות וחברת נייטרוקס מחזיקה רופא משלה מניין לנו שאין המצב כך כלומר אם לא תאבחן של טיפול בתא לחץ לא תעבוד אצלנו או בשבילנו וכו וכו והיות שהכסף מגיע מחברת הביטוח הלקוח כלומר אנו ממהרים להסכים לכל גחמה של רופא זה או אחר מה לא כואב לי בכיס מה איכפת לי מה המקצוע שלי כולם יודעים ואם חברת נייטרוקס כדברך לא סובלת מרוחיות יתר את זה נוכל לדעת מקבלת מאזן מבוקר ע"י רואה חשבון החשבת ידידי כי יתכן ומנכל החברה רק לצורך המחשבה כי לי הריי אין עובדות מקבל משכורת של 25000 שח והפקידה עוד 15000 שח וכך טוחנים את כל הרווח מי שלא מרוויח לא עובד ולא מממן את התא מכיסו למה לעבוד אם מפסידים אלה אם כן יש סיבה להפסד וגם רוצים אותו אני יכול להביא כל חברה ריווחית למצב של הפסד חשבונאי בלי שום בעיה ואיך אומר השיח ובא לציון גואל ולחאן יונס מושיע וזה רק חומר למחשבה אם מדברים על הפסדים העובדות צריכות להיות מוצקות וכבר אמרתי איך ניתן לבדוק זאת אילוניק היפה i.h.b

Astro The Dude

New member
לי לא נתקע בגרון ../images/Emo2.gif (אהם)

אני לא אומר שהכל תקין שם אבל פשוט אין לי הוכחות שלא אז אני משתדל לא להאשים עד שיהיו לי. את בית החולים אני מכיר וגם חלק מהרופאים וקשה לי להאמין בחוסר ניקיון כפיים מצידם... אבל אתה יודע מאומרים השכנים אחרי שהתברר שהבחור מהקומה למעלה הוא רוצח סידרתי ("אבל הוא תמיד היה כזה מנומס") אז אני פשוט לא יודע....

אילוניק

New member
לאסטרו התמים

לצערי ביליתי 5 שנים באחד מבתי החולים בארץ עם אבא שהיה לי חבר אוזן קשבת יועץ פיננסי תומך בכל ולשמחתי מליונר איך כתבת אני מצטט קשה לי להאמין בחוסר ניקיון ידיים מצידם אני מאמין וכרגע בוכה ולא מאמין אך בחישוב סופי שילמנו שוחד על הטבות טריוויאליות בערך כן אני לא טועה 150000$ על דברים שהיגיעו אך לא הגיעווכפי שנאמר שוחד יעוור עני צדיקים ועיני רופאים עוד יותר ולאלה שלקחו ממני מצטער על הביטוי שימותו ביסורים בלי אפשרות לשלם על רפואה שחורה וטיפש ותמים מי שמאמין שידי הרופאים לא טבולות בכסף כזה כמובן שלא כל הרופאים כי הזוטרים והמתחילים והמעמד הבינוני לא הגיע לרמה של לדרוש אך אילו שהיגיעו התאמנו עלי ועליך עד שהגיעו למעמד ואז הם דורשים ידידי היקר אל תשלה את עצמך גם קלטות סמויות היו ביידי וכלום לא עזר אילוניק היפה ובאמת גם בוכה

משכורות תא לחץ

למרות שזה לא עניינו של אף אחד אני מרגיש חייב להגיב בחברת נייטרוקס עובדת פקידה אחת בחצי משרה במשכורת של.... אין הוצאות הנהלה, אין נסיעות לחו"ל אין כל הוצאה אחרת שאתה כמומחה למיסים והוצאות מוכרות - מכיר. שאר השכר מופנה לרופאים, טכנאים ואחיות תאמין לי הנתונים נכונים באחריות בברכה גור צור, קבוצת ריף צלילה

Astro The Dude

New member
איך אומרים....

לא כל הנוצץ זהב ולא כל הזהב נוצץ בזמני נתקלתי בערך בהפך הגמור ממה שאתה מתאר... ברופאים שעשו ותרמו מעבר לדרישות המקצוע ללא כל ציפיה לתמורה. בכל מקרה מקווה שהכל בסדר עכשיו

Cassiopeia

New member
האמן לי - לא הבנתי

מה בדיוק אתה רוצה. באמת באמת אין לי עניין מכל זוית שקשורה לנושא הזה. אני בסך הכל הצעתי לא להיות גורפים בהאשמות שעל פניהן ניראות לא הכי מדוייקות. וזה לא משנה על הרופאים או על חב´ ניטרוקס. אשמח עד מאוד אם יבוא מישהו שיש לו סיפורים מוכחים של מקרים וצורת טיפולם על-ידי המעורבים. סתם להכפיש זה לא בוגר ולא לעניין. גם אותי הכפשת סתם ובטעות , ללא שום סיבה וללא צורך.

בתור אחד ש*כן* מבין בתחום

מפני שאני עובד בו, אני יכול לומר באופן חד משמעי ששיקולי רופאים מושפעים חזק מגורמים שאינם רפואיים (וכמובן גם מגורמים רפואיים). למשל - קופ"ח מכבי מודדת ביצועי רופא, בין היתר, ע"י עלות התרופות שאותו רופא רושם. למה הם עושים את זה? מפני שהם יודעים שהם יכולים להשפיע על הטיפול הרפואי באמצעות שיקולים כלכליים. כך גם לגבי מספר ההפניות לרופא מומחה ולאשפוז (בקופות אחרות). למשל - קופ"ח כללית הינחתה את הרופאים שלה לרשום לדלקת גרון אנטיביוטיקה מסוג מוקסיפן ולא אוגמנטין היעילה יותר. למה? כי זה זול יותר. כלומר הרופאים מונעים גם מהנחיות של ההנהלה. למשל - תככים אישיים ופוליטיים במוסד הרפואי. כמה שלא נעים, יש הרבה כאלה. רק כדוגמא קטנה: מנתח כלי דם מסויים המסוכסך עם מנהל יחידת דיאליזה דוחה/מבטל ניתוחיים שהוזמנו ע"י יחידת הדיאליזה ושנועדו לאפשר חיבור חולי כליות לדיאליזה. כתוצאה מזה, חלק מהחולים מפתח זיהומים ונפטר. זו תוצאה ידועה וצפויה מראש. זו לא דוגמא בודדת או יוצאת דופן. אלו חיי היום-יום במוסדות רפואיים. וזו לא ספקולציה שלי. זו ידיעה. ולא פחות חשוב מעניין השיקולים, זו הבעיה לאבחן מחלת דקומפרסיה. מאחר ובדרך כלל לא ניתן לאבחן באופן חד משמעי, צריך לקבל החלטה האם לשלוח לתא לחץ על בסיס חשד בלבד. ואין כאן שום ביקורת על רמתם הרפואית של הרופאים. עדין אין כלים מושלמים לאיתור דקו ולא חשוב כמה הרופא מומחה וחכם. וכמובן שצריך לזכור שיש גם רופאים טיפשים.

ולפני שמישהו יסלף את כוונתי

שיהיה ברור (למרות שזה אמור להיות ברור מתוך מה שכתבתי) - אני *לא* בא להאשים את ציבור הרופאים בכללותו בזדוניות. ממש לא. אני לא אומר שכל החלטה רפואית מתקבלת משיקולים לא ענייניים או שטובת המטופל היא עניין זניח. ממש לא. יש רופאים רבים שרואים את עבודתם כשליחות קדושה למען האנושות בכלל ולמענך בפרט. באמת. בלי שום ציניות. יש גם את החולרות שכל מה שמעניין אותם זה להגדיל את הכנסתם ויוקרתם גם אם זה על חשבון חיי המטופלים שלהם. באמת שיש כאלו. וכמובן שיש את כל הטווח באמצע.

hockeye

New member
תשואות חן חן ליוביוב

על הסקירה המדוייקת. אם מישהו מאמין ששיקולי רופאים מושפעים אך ורק ואך ורק ושום דבר אחר בכלל חוץ מטובת המטופל, נו, מה נאמר? נאחל לו בריאות טובה. הוא יזדקק לה. הבהרה: אין הכוונה להטיל דופי ברופאים, ברופאי צלילה, במפעילי תא הלחץ באילת או בכל עם ישראל באופן כללי. הכוונה היתה רק לציין שיש עוד גורמים המשפיעים על ההחלטה "כן או לא להכניס לתא לחץ" ולציין שלעניות דעתו של הנץ השתנו שיקולים אלה בחלוף השנים והבעלים. וכמה מילים לקיסר הדור (חוץ מ- HAIL CEASAR)... לגבי אינטרסים? בטח יש. הרי אני אוטוטו פותח תא לחץ מתחרה/חברת ביטוח/מועדון צלילה, לא? אז לא. אני אפילו מעריך ללא גבול את ניר אבני (בעלי "ניטרוקס") ואמרתי זאת כאן בעבר. אז איזה אינטרסים? ולגבי האנונימיות? ככה אני רוצה וסיבותי עמי. אם יועבר כאן חוק נגד אנונימיות, אזיל דמעה או שתים, אהפוך לקורא פאסיבי ואשקע לי (באנונימיות) לתוך מי ים סוף נגועי האינטרסים. העניין הוא כזה: אני סבור שמונופולים בענף הצלילה אינם טובים לצוללים. כשההתאחדות היתה מונופול, בצירוף כל התופעות המכוערות הנלוות למונופול - שרירות לב, תחושת "אני ואפסי עוד" העדר ביקורת פנימית רצינית ועוד, התנגדתי לזה בחריפות ופעלתי כנגדה. (אגב, היום, כשאני רואה מה קורה בענף, אני לא בטוח שהמצב הקודם לא היה עדיף). תא הלחץ באילת פועל כמו מונופול. בגלל העדר אלטרנטיבה באזור הוא נוקט צעדים שרירותיים. אני לא רואה שום סיבה שמחיריו יהיו גבוהים ממחירי תאי לחץ אחרים ואני לא רואה שום סיבה שיתבע צולל עם ביטוח תקף במקום את חברת הביטוח. חוץ מזה, למיטב זכרוני המסתייד עם השנים תא הלחץ ניתן לפני שנים כתרומה לצוללי ישראל. אז נכון שעלויות ההפעלה הן גבוהות ואין שום סיבה שהמפעיל לא ירויח, אבל הבעלים הם עדיין (אני חושב) - הצוללים. אז אולי הם לא זכאים לדיווידנדים, אבל לדין וחשבון הם כן זכאים. אבל זה רק אני. כולה נץ. ועוד אנונימי. לא קיסר, וכאלה. הרבה בריאות וחג שמח. הוקאי.

למעלה