תא הלחץ באילת

Cassiopeia

New member
אפשר להסכים כעת עם חלק נכבד

מהסברו של הנץ השנון. לדעתי קיסר הדור התכוון "להיכנס" בי דווקא לגבי אינטרסים וכו´. אבל אם גם אתה לוקח "אחריות" - מצויין. בכל אופן לגבי אנונימיות אני בעניין כמוך (לפחות לעת עתה). הקסיופיאה עוקבת אחרי הנץ המדרים....

קובי.ש

New member
זה עתה חזרתי מהמחלקה שלי בבה"ח איכי

למרות הדיון הסהרורי ואפילו ילדותי שמתנהל כאן לא יכול הייתי להתאפק ואני מצרף את תגובתי. לומר על רופאים שהם מושחתים זה כמו לומר על השופטים שהם מושחתים, שהגננות מופרעות, המורות טיפשות, כל הבעלים מכים את נשותיהם וכל מועדוני הצלילה מנוהלים על ידי אנסים תעבי בצע. זה עתה חזרתי מהמחלקה שלי בבה"ח איכילוב, במחלקה השארתי לבד רופא צעיר, מתמחה, שיבלה 36 שעות רצופות במחלקה בתת תנאים ובתת משכורת וינסה לטפל בזרם כמעט בלתי פוסק של חולים. כמוני וכמוהו יש רבים, רבים מאד, ואנו מחזיקים מעמד רק בזכות העניין והאתגר שבעבודה, התעלות הרוח כשאנו מצליחים למנוע סבל ומוות ואהבת האדם שבנו - רבים נשברים ועוזבים את המקצוע בשל השכר והתנאים וחוסר היכולת להתמודד עם הקשיים. אני מצר על ההשמצות שקראתי כאן ואני מזמין אתכם אישית להכיר את צוות המחלקה בה אני עובד ואת עבודתנו מקרוב. אני גאה מאד ומאושר להיות רופא, למרות הכל, ודעו לכם שאין מקצוע שמשתווה לו. זה נכון שאנו נאלצים להתמודד מול לחצים כלכליים כבדים. כולכם שמעתם על המשבר המתמשך במערכת הבריאות. את פקידוני משרד האוצר זה לא מעניין, אך אנחנו הרופאים והחולים לצידנו, עומדים בחזית וצריכים לתמרן בין טובת החולה לאילוציים הכספיים שמטילים עלינו האדמיניסטרטורים למיניהם. זה לא יעזור כמה אני מעוניין בטובת החולה עם בסל הבריאות מסרבים להכליל תרופה חדשה לאסטמה או שמעלים מחירה של תרופה טובה בכדי להפחית את הצריכה שלה. אנו רחוקים להיות מנבאי עתידות ואבחנות רפואיות אינן דבר של מה בכך. כשאני עומד מול מטופל קשה לי לחזות את העתיד ולאבחן בדיוק את מצבו ולעיתים קרובות אנו נאלצים להמר, הימור מחושב ולטפל בטיפול שעשוי להיות מיותר. אני צולל כבר כמעט 15 שנה ורופא בכיר, מומחה בין השאר לאסטמה ולמרות זאת אני מבין היטב את הרופאים ביוספטל או במקומות אחרים שנדרשים, ללא הכשרה פורמלית ברפואת צלילה, לאבחן ולהחליט לגבי הטיפול הנכון בצולל שלכאורה נפגע- להאשים אותם בפזיזות בכך שהם מרבים לשלוח לתא לחץ זה מגוחך - נראה אותכם. יאללה נמאס לי לשרבט, אני מקווה שהעברתי את המסר. הכי חשוב זה לעשות כף וצלילה זה כף ומחר אני באילת ומתכוון לחרוש את הים, אני כבר בקריז - חודש לא צללתי.

ניב ד

New member
בית האלוהים... ../images/Emo101.gif

קודם כל טוב לראות שיש בפורום רופא מומחה, ונשמח מאד אם תוכל לענות על שאלות רפואיות הקשורות לצלילה ונשימה אם יהיו כאלה. לעצם הענין - אף אחד לא טען שהרופאים מושחתים. הבעיה של רופאים מתמחים העובדים שעות על גבי שעות בתמורה אפסית היא מוכרת ואגב אינה ייחודית רק לישראל. אחד מחברי הטובים הוא רופא בארה"ב וסבל מאותה בעיה בדיוק עד שהפסיק את התמחותו ועבר לעבוד כרופא קופת חולים "פשוט" משמונה עד ארבע בשכר של פי 3 בערך ממה שהרויח כמתמחה. אני מסכים איתך שרופא הוא מקצוע ששום מקצוע אינו משתווה אליו והוא אולי המקצוע החשוב בעולם. א-ב-ל - למרות האמור לעיל, כפי שאמרת בעצמך - רופאים הם בני אדם. יש טובים, ויש רעים, ויש חכמים ויש טפשים, ויש תאבי בצע ויש תאבי כבוד וכו´ וכו´. וכרופא בכיר אתה יודע היטב שיש אינספור סיפורים נכונים על משחקי כבוד בין רופאים שמנעו טיפול הולם מחולה רק בגלל שהוא מטופל אצל רופא אחר וכן הלאה. ראה מקרה אותה נערה חולת סרטן (שכחתי את שמה לצערי) לפני כשנתיים כאשר מנהל מחלקה בכיר ורופא חשוב סירב לטפל בה כיון שעברה "למתחרה". אתיקה רפואית ושבועת היפוקרטס הן מושגים יפים, אבל לא תמיד מפנימים אותן כמו שצריך. לסיכומו של ענין - אין עשן בלי אש. התלונות על תא הלחץ באילת רבות יותר מהמקובל. ברור לי שלא כל רופא תורן הינו מומחה בצלילה ובתאונות צלילה. אוקי, במקרה כזה כאשר יש לך ספק, יש טלפון, ביפר, דואר
ושאר שיטות לאתר רופא מומחה ולשאול. כמו כן, מכיון שבענף הצלילה עסקינן ברור כי האינטרסים אינם נקיים לא מצד חברת ניטרוקס ולא מצד המתנגדים לה. זה לא ענין של טובים ורעים, בוש ובן לאדן, שרון וערפאת. זה פשוט ענף עסקי מטורף שיצא מפרופורציות לחלוטין והוא גורר אחריו גם מערכות רפואיות כדוגמת תא הלחץ הזה.

batmen5

New member
עלילות קבוצת הריף וגניבת כספי הצולל

ידוע שחלון קורא לגנב, וגנב כשקוראים לו, בא ! אם בא גנב הכסף הלך ! אם פתחו חלון לקבוצת הריף לגזול את כספי הצוללים הרי ידוע שהם יגזלו אותנו! לכל הדברנים - מוטב שנפסיק לצלול דרך מועדוני קבוצת הריף כי על כל צלילה חריגה שנעשה דרכם הם ישלחו אותנו למתקן נוסף שלהם ששם הם ימשיכו לגזול אומנם לא אותנו ישירות, אבל באמצעותינו, את חברות הביטוח. דרך נאה (חלון) "לעשות" כסף באמצעותינו הלקוחות הצוללים. לידיעתכם-קבוצת הריף כוללת את מועדוני הצלילה הבאים: מרינה דייברס, ריף הדולפינים ואקווה דורה. מי שיצלול דרכם הוא נחשב כמי שפותח חלון לגנב. עניינית לגבי התשלום-אם מדובר בביטוח הפניקס ששי רוט הוא סוכן הביטוח שלו, מן הראוי שכשם שהוא מפרסם את עצמו דרך פורום זה חינם וללא כל תשלום, שיקח על עצמו גם את הטיפול בתקלה זו כי הוא עדיין סוכן הביטוח של ההתאחדות עד ה- 31 דצמבר 2001 ותאונה זו באחריות חברת הביטוח שהוא מייצג. אז שי רוט-האם אפשר לסמוך עליך כסוכן ביטוח או שלא כדאי שנעשה איתך עסקים כי אתה לא עומד מאחורי הלקוחות שלך ?

למעלה