תארוך רדיואקטיבי

verysane

New member
תארוך רדיואקטיבי

חישבתי את גילו של סלע פעמיים: 1. בפעם הראשונה ע"י חישובי התפרקות רדיואקטיבית של אורניום שנמצא בסלע. 2. בפעם השנייה ע"י חישובי התפרקות רדיואקטיבית של רובידיום שנמצא בסלע. קיבלתי שגיל הסלע לפי החישוב הראשון גדול פי 14 מהגיל שהתקבל בחישוב השני. ממה יכול לנבוע השינוי בתוצאה? האם זה הגיוני? (לצורך החישובים היו נתונים לי היחסים בין אורנים, רובידיום ותוצרי ההתפרקות שלהם, שנמצאו בסלע).

giladt02

New member
מה בדיוק היתה שיטת החישוב

מרבצי עופרת, שינוי בסביבת הסלע בתקופות מסויימות שגרמה לשקיעה של חומרים, שגיאת מדידה בשל התפרקויות מעטות מאוד. לפעמיםלמצוא את גורמי השגיאה הרבה יותר קשה מאשר לקבל תוצאה נכונה. אבל אם אתה לא יכול לחזור על המדידה שוב, תתחיל להמציא ולבצע אקסטרפולציות לתוצאה שקיבלת.

verysane

New member
תודה ../images/Emo13.gif

אני בת. השאלה שלי היא תאורטית (תרגיל 2 בכימיה פיסיקלית). השאלה להלן: דוגמת סלע מגמתי עברה אנליזה ונמצא היחס הבא בין היסודות:
(234)U:(207)Pb:(87)Rb):(87)Sr=0.0185:0.0315:0.9290:0.710​
בהנחה שכמות ה-Pb וה-Sr בעת היווצרות הסלע היו מזעריות, חשבו את גיל האבן. נתון: זמן מחצית חיים של התפרקות אורניום ורובידיום בהתאם:
0.7X10^9 4.7X10^10​
חישבתי ויצא לי כמו שרשמתי בהודעה הקודמת. אני לא יודעת אם החישובים שלי נכונים, וזו גם לא השאלה שלי. בסעיף אחרי זה שואלים ממה יכול לנבוע ההבדל בתוצאות וזו השאלה שלי. תודה על העזרה!

למעלה