תאילנד

angell4

New member
תאילנד

היי לכולם,
אנחנו זוג שמתכוון לנסוע לתאילנד לתקופה של 3 שבועות בחודש ספטמבר-אוקטובר.
רציתי לשמוע מה דעתכם על המסלול:

יום 1- נחיתה + התאקלמות בבנגקוק
יום 2- טיול של יום אחד לקאנצנבורי. הבנתי שאפשר לסגור דרך למטייל טיול ליום אחד בלי לינה. מישהו היה בזה? יכול לספר פרטים?המלצות?
יום 3- טיסה לצ'אנג מאי.בעקרון אנחנו רוצים להיות שם יומיים באופן עצמאי ובאחד מהימים האלו לעשות את טיול האומגות, ולאחר מכן לעשות את הטיול ג'יפים של טאנה 3 ימים. מה שמשאיר לי סה"כ 5 ימים בצפון. מה אתם אומרים, כדאי להוסיף עוד יום או ש- 5 ימים זה מספיק?
יום 8- טיסה לקוסמוי. שמתי לב שהטיסות מצ'אנג מאי לקוסמוי מאוד יקרות. יש המלצה לאתר טוב שאפשר להזמין מימנו?
בעקרון מבחינת איים אנחנו רוצים להיות בקוסמוי וקופנגן. בטיול הראשון שלי הייתי בצד השני(פוקט, קופיפי וקראבי), אך למיטב הבנתי לא מומלץ כל כך להגיע לאזור זה בחודש ספטמבר אוקטובר בגלל מזג האויר.
האם לדעתם מספיק להיות ב- 2 האיים האלו או להוסיף אי נוסף? כמובן שבמסגרת שהותנו באיים ניקח כל מיני טיולים כמו 42 האיים וכו' לכן אני חושבת ש- 2 איים זה מספיק כי גם ככה במסגרת הטיולים נבקר בעוד מקומות, אבל הייתי שמחה לשמוע את חוות דעתכם.
כמו כן, כמה זמן לוקח להגיע במעבורת מקוסמוי לקופנגן?+עלות משוערת לאדם?
את היומיים האחרונים של הטיול אנחנו רוצים להשאיר לבנגקוק לשופינג, מה שמשאיר לנו בערך 13 ימים לאיים.

miki872

New member
ותרו על קנצ'נבורי

מטופש, בטח בטיסה, ובטח לבזבז על זה יום.

שאר המסלול נשמע בסדר גמור. כמו שאת יכולה לקרוא בערך בכל שרשור בפורום הזה, לא מתים פה (גם אני משתתף בדעה הזאת) על הטיולי ג'יפים של טאנה/רדבריק. אני עשיתי את שלי בערך לפני 3 חודשים וזה טיולי סתם כאלה, של לסמן V על דברים מטופשים כמו כל מיני שבטים שקיימים רק כדי לקחת ממך כסף וכבר שנים לא -באמת- קיימים, ולראות שמתעללים בפילים כשהם מציירים על קאנווס.

יש אפשרות במקום לעשות טיולי יום או טיול ג'יפים פרטי דרך כל מיני גורמים. הכי מומלץ בעיני זה גל פוקס מכוכב הצפון.

תהנו, מקנא בכם

אבשלום68

New member
לא טסים מבנגקוק לקאנצ'נבורי

זה נסיעה של שלוש שעות
אבל זה ממש ביזבוז זמן
קאנצ'נבורי והאיזור שווים לפחות 3 -4 ימים של טיול
לנסוע 6 שעות (הלוך וחזור) מה כבר תספיקו לראות שם?
לדעתי מעט מדי זמן לצפון
ויותר מדי זמן לסאמוי וקופאנגאן

angell4

New member
היי אבשלום

תודה גם לך על המענה

נראה לי שבאמת נוסיף יום /יומיים לצפון.
לגבי האיים, רשמת שזה יותר מידי זמן, אתה ממליץ ללכת לאי נוסף?

angell4

New member
היי

קודם כל תודה על המענה

בנוגע לקנצ'בורי, האמת שלא חשבתי לטוס לשם, הבנתי שיש אוטובוסים מבנגקוק של 3 שעות לכל כיוון לכן חשבתי להקדיש לכך יום שלם. לא שווה לדעתך? כדאי להשאיר את היום הזה לטיול בבנגקוק עצמה?פשוט קראתי קצת על הפארק הזה שיש שם וממש התלהבתי.

miki872

New member
לא יודע למה חשבתי שכתבת טיסה לשם

טעות שלי.

בכל אופן, עדיף לוותר, מה שתראו שם תראו גם בצפון.

אני הייתי מוריד יומיים-שלושה מהאיים, מוסיף את היום שויתרת על קנצ'נבורי ועושה גיחה לפאי- עיירה שמרוחקת 3 שעות נסיעה מצ'אנג מאי.

מדהים שם, זה המקום ש-הכי- נהננו בו בכל הטיול. כיף אמיתי שם, אווירה מאוד מיוחדת של אנשים טובים (בניגוד לכל הערסיידה הישראלית והממוסחרת של תאילנד בזמן האחרון), סצינה יפה של מוזיקה LIVE בערבים ובאופן כללי עיירה עם הרבה חן.

מיניבוס לפאי אפשר למצוא בכל סוכנות בצ'אנג מאי ולא אמור לעלות יותר מ150 באט.

angell4

New member
תודה!!

החלטנו בסוף לוותא על קאנצ'נבורי ולהוסיף ימים בצפון.

מכירה את פאי הייתי שם בטיול הקודם אבל הפעם לדעתי נוותר. חוץ מיזה הנסיעה לשם הייתה דיי סיוט
אבל בהחלט מקום מיוחד ומבודד מכל הישראלים.

תאילנד- הצעה למסלול ומידע כללי

היי

לגבי קנאנצנבורי זאת עיירה מקסימה סטייל מושב כזה טבע,ירוק שקט ושלווה שנמצאים במרחק נסיעה של כשעתיים מבנגקוק.
יש טיול של יום אחד שיוצא לשם ויש את הטיול של היומיים אני ממליצה שאם כבר נוסעים לקנאנצנבורי ויש זמן לעשות את הטיול של היומיים, משום שהוא הרבה פחות דחוס מהטיול של היום אחד, וגם שמאוד מומלץ לישון לילה בקנאצנבורי ובערב לעשות סיבוב לשוק לילה החביב שנמצא במקום. לשיקולכם.

פרטים על הטיול: הטיול של היום אחד- כולל נסיעות,כניסה לכל האטרקציות,ארוחת צהריים.

הטיול של היומיים- כולל לינה לילה אחד, אוכל, כניסה לכל האטרקציות, הסעות.

* לא כולל- שייט מעמיק בשוק הצף בתוספת סמלית במקום.
לא כולל- האכלה של הגורי טיגריסים בתופסת סמלית של 100 באט במקום.

הטיולי גי'פים- יש אפשרות לטיול פרטי בצפון בקצב שלכם ובפנאן עם מדריך צמוד אליכם דובר אנגלית, ויש את האפשרות לעשות את הטיול של הטנא או הרד בריק שזה אולי טיול עם חבר'ה ישראלים,וצוות שמכיר ועובד עם ישראלים וכמות האנשים שיוצאת לטיול יותר גדולה זה חלק מהחוויה. להכיר אנשים ואולי להמשיך אחרי זה לטייל איתם. לתקופה קצרה אני חושבת שהטיול מהנה ומתאים למי שבא פעם ראשונה לתאילנד. יש הרבה מה לראות ולעשות בצפון חוץ מהטיול הזה,טיולי יום לדוי טאנון ודוי סטופ.
ויש את מסלול האומגות- של חברת: פלייט אוף דה גיבון שכולל בתוכו את האומגה הכי ארוכה בעולם 807 מטר! בתוך יערות הגשם אחת האטרקציות המומלצות בצ'אנג מאי!

הטיסה מצ'אנג מאי לקוסמוי מאוד יקרה משום שחברת בנגקוק איירווס היא החברה ביחידה שעושה טיסות לשם, יש גם את חברת תאי אייר ויי. אבל המחירים שלהם פחות או יותר אותו דבר אין הבדל משמעתי. כמה שתזמינו את הטיסה מראש תוכלו להוזיל לעצמכם את העלויות. זה לגבי הטיסות.

אני חושבת שבמסגרת הזמן שלכם שתי איים: קופנגן וקוסמוי מספיקים. קוסמוי זה אי גדול שמציע גם את החיי לילה והמסיבות וגם את השקט והשלווה. וכמובן מגוון של אטרקציות כגון: טיול 42 האיים,טיול ג'יפים ספארי באי,טיול יום לקו-טאו(אי הצלילות).

מרחק מקוסמוי לקופנגן כ40 דק' ועלות המעבורת היא בין 250-300 באט.

בבנגקוק- יש מגוון שווקים: שוק לילה,שוק סופ"ש(שבת ראשון),צ'יינה טאון,ארמון המלך והבודה השוכב,עולם המים, מוזיאון השעווה ועוד מגוון עצום של אטרקציות!

תהנו!!!

ליאת

רק רוצה להגן על כבודה של קנצ'נבורי

כשהייתי בתאילנד הקדשתי 2 לילות למקום.
נסענו באוטובוס מבנגקוק, לנו בגסט האוס מאוד נחמד שהחדרים שלו היו על מי הנהר בעיירה. למחרת לקחנו סיור עם מדריכה באנגלית וביקרנו במפלים מדהימים שנמצאים באזור וגם במקומות היסטוריים שקשורים לפלישה של יפן והגשר שנבנה כתוצאה מעבודות הפרך של התאילנדים.
למען הפרוטוקול היה לנו הרבה זמן בטיול אבל עדיין.. מקום מדהים מבחינתי

sailor

New member
התבלבלת

הגשר נבנה ע"י שבויי מלחמה שרבים מהם מתו בבנית מסילת הברזל שם בכלל ובגשר בפרט.

למעלה