תאורת חצר...........

שקדי

New member
הנה אני יוצא.......אביב............./images/Emo39.gif

השכחתי תריסים להבריח אם דלתי לא נעלתי כדין הוא כוון השעה והגיח והעיר והסעיר והרנין מה ביני השקטה ובינך אדמוי מבושם ונלהב איך אדע להניס מפניך את אשר לי אגרתי בסתיו הארגוז האגער בך בזעם הארחיק מגבולי ? או אולי... או אולי אתרצה אך הפעם רק הפעם.... הפעם ודי! רחל ת´´א ניסן תרפ´´ו וברכת אביב מחודש אחרי השלגים לכוווווולנו............

תגיד לי שקדי, לא מספיק הגשם והקור?

אתה מוסיף עוד לדיכאון האפרורי של מזג האוויר? אין לה שירים שמחים? שירים אופטימיים? משהו קל יותר לעיכול טרום קפה שני? בוקר טוב
ובעיקר חםםםםםםםםםםם

טרה10

New member
ת´שיר תאורת חצר שרה להקת הזמר

הרוח הטובה..מנצרת עלית שהייתי רוצה לרכוש את הדחסק שלהם..קלטת יש לי.. ושקדי הבאת את זה בדיוק לפני חודש..!

גל-עמית

New member
תאורת חצר.....

השיר כשלעצמו - מקסים, מה נוסיף....רחל שפירא כמובן..... גם המנגינה (מי שמכיר) מתאימה למילים, כמו כפפה ליד.....מי שגם מכיר את העיבוד של גיל אלדמע.....חבל"ז....

עיניים

New member
שקדי, ../images/Emo42.gif

אם אני זוכרת נכון, כבר הבאת פעם את השיר המקסים הזה, וציינת שלא נכתבה לו מנגינה, אז הנה לך ההזדמנות לקבל מגל את האינפורמציה,,, ועוד מילה - אמש, הייתי מסתפקת גם בתאורת חצר,,,, בוקר לכם עם קצת תכול שמיים.

magy

New member
מצאתי משהו פחות עצוב

אפילו........עצוב מאדדדדדדדדדדדדדד היא רוקדת לבדה בלילות האחרונים היא עוברת כסופה הספור שלה עשוי מטרוף ומתנופה היא רוקדת לבדה ממציאה את השפה את גבולות ההגיון היא שורפת ברחיפה היא רוקדת לבדה את האיש שאהבה כנראה שכבר איבדה אל תגידו לה עכשו מה זה שקר או בגידה היא ויתרה בהדרגה על שכלה ועל כבודה ובגלל זה הם אומרים היא רוקדת לבדה היא רוקדת לבדה בפניך, זר מקרי היא זורקת את סודה לא רוצה ממך טובות לא ביטוי של אהדה מחמרי השפלתה היא עושה לה מסיבה וכל מי שמזדמן הוא סטטיסט בהצגה היא רוקדת לבדה בלילות האחרונים מכוערת ויפה היא רוקדת לבדה את ריקוד המכשפה ומעבר לחוקים משחררת את גופה את גבוות ההגיון היא עוברת ברחיפה היא רוקדת לבדה רחל שפירא

גל-עמית

New member
נו באמת, רחל שפירא !!!

...ורק להזכיר כי "מה אברך" היה אחד הראשונים שלה...........

magy

New member
נו, באמת, רק רחל שפירא?

ומה איתי?? שנה פוריה הייתה שנת .....93 כתבתי המון.......פוריה???? אולי לא..... חווייתית..........כן. נכתבו מאות שירים, שהיוו בעצם, יומן למשך מספר שנים..... ואיזה איש קשה , עיקש ומפרה..... .....הפך לגיבור השירים....... זוהי הנוסטלגיה הכי אמיתית שלי...... 93/4 סובב לו סובב הגלגל סובב לו סובב הגלגל ביריד ואת בפסגה והוא בתחתית סובב לו סובב הגלגל ביריד ואת בתחילה והוא באחרית סובב לו סובב הגלגל ביריד פנייך טובות מראיהו מחריד סובב לו סובב הגלגל ביריד ואת לסיבוב הגלגל עוד חיכית........ ======================================= 93/7 צועני בין סימטאות/נטה ללון אורח בין סימטאות חיי העלובות נטה ללון אורח בלתי קרוא ולא רצוי ביד אחז מפתח בין משעולי חיי האפלים נטה ללון אורח שלא הוקצע - ולא לוטש אדם מוכה ירח בינות שבילי חיי האבודים נטה ללון אורח הוא סתם נווד וצועני באיש אינו בוטח בין גשרוני חיי המתרוקנים נטה ללון אורח שתוי כלוט - נפחד מאוד ראשו תמיד קודח בין מנהרות חיי המשמימים נטה ללון אורח המר בכל - צחק בקול ואז היה בורח...... ===================== 93/5 כינור ופסנתר/כשתזלוגנה דמעות כשתזלוגנה דמעות במורד הסנטר וברקע ייבכו גם כינור גם פסנתר יהיה זה הרגע שבו ייאמר "די - זה נגמר - לא עוד - לא יותר" כשתבשנה דמעות בקצות הריסים ובחדר מואר יוגפו התריסים יהיה זה הרגע שבו ייאמר "די - זה נגמר - לא עוד - לא יותר" כשיופיע השחוק בזוית בוכיה ויפגוש שם דמעה שבדרך אבדה יהיה זה הרגע שבו ייאמר "לא, לא נגמר - אני מצטער........" ============================== 93/7 למה אני אמורה לחכות למה אני אמורה לחכות כשאת מילותייך שתקת למה אני אמורה לחכות כשאת משפטיך חרצת למה אני אמורה לחכות כשאת שתיקתך כבר אמרת למה אני אמורה לחכות כשאת אילמותך כבר הפגנת למה אני אמורה לחכות ואין עוד למה לחכות........... ======================== 93/7 רוצֶה לשוב אל התכלת רוצֶה לשוב אל התכלת אל אור ברקיע פרוס רוצה לשוב אל הדלת הדלת ממנה אנוס רוצֶה לשוב אל האופק אל האופק שלָך הקרוב רוצה לשוב אל עצמי מחר - ואולי בקרוב רוצֶה שוב אליך - לשוב אליך ואל המשעול רוצה להיות שוב - קשוב לחוש מחדש - לא לשאול............ ============================== 93/7 באתַ אלי היום באת אלי היום והייתַ לי פתאום הנשימה שבי פסקה התוגה שבי כילתה... באת אלי היום והיה לי גופך העירום כמו הבריזה בשרב ומנוחה בתום יום קרב... באת אלי היום והיית לי בתום כמו הילד אל אמו וכמו אב מטיב אל בנו... באת אלי היום והיית לי בחום והיית בעדנה והיית נחמה... באת אלי היום ואני בתוך חלום לא ידעתי עירותי וחילחל בי אט מותי.... =============================== 93/7 ואולי כשתבוא כמו טרזן ליער ואולי כשתבוא כמו טרזן ליער ואולי כשתבוא יפתח אצלי שער ואולי כשתבוא חסר הגנה אביט בעינייך ללא מבוכה ואולי כשתבוא כחץ שנורה ואולי כשתבוא מלא כפרה ואולי כשתבוא בכסות עלומה ואולי כשתבוא תגנוב לי דמעה ואולי כשתבוא נפחד ואבוד אגע בחזך ואליך צמוד אבוא בלי בושה - אבוא עוד ועוד כי אהבתי אותך - אהבתי מאוד.......

גל-עמית

New member
../images/Emo52.gif...ושוב ../images/Emo52.gif.....

את יודעת שאינך חייבת "להוכיח" לי.......כי את יודעת שאני יודע...... וכבר לא פעם, אמרתי שכתבייך מתבזבזים להם סתם כך...... לגבי רחל שפירא, כמו הרבה - גם אני הוקסמתי משיריה וגם מהלחנים שנכתבו למילותיה..... אבל ה"בום" האמיתי במחוזות הרגש היה, בערב משיריה, להקשיב לה אבל הכי...לעמוד לידה, על במה ולבצע את אחד השירים......חבל"ז....

magy

New member
ממש עמדת על ידה??????.

היא מגיעה לך עד המיקרופון........ היא הרי קטנה ....ראיתי אותה פעם בשפיים.........בבית ההארחה.... הרגשתי רע בגלל האפיזודה... היא נתנה מפתחות לחדרים....וכולם באו בטענות..... היא עמדה שם, כאילו, שואלת את עצמה........"מה אני עושה פה בכלל"? משוררת משרתת אנשים זרים שמגיעים לקבוץ שלה לסידרת הרצאות.....ולינה. אני התביישתי משום מה, עבורה...... קטנה, בהירה, רזה, עם עיניים שואלות...... לא זה המקום לקבל מוזה ......לשיר אהבה........ אבל גם גדולי המדינה, הגישו בחדר האוכל בשבתות.........

בית הארחה שפיים?! אוי, אוי ../images/Emo15.gif

אתמול כתב פה בן אהרון על בית מרגוע, ועכשיו הזכרת את בית ההארחה שפיים, וזה הזמן להזכיר שבמשך שנים ארוכות הם קראו לעצמם, בשפיים, לאותו "בית הארחה" - בשם "בית מרגוע". הקיבוצניק הקשיש שישב במרכזייה היה מנגן את התשובה המונוטונית באופן שאי אפשר לשכוח: "בית מרגוע שפיים, ש-ל-ו-ם!". והנה, מכל בתי המרגוע הקיבוציים - נשאר בקושי רק אחד הממשיך להיקרא בית של מרגוע, מדובר בזה של מעלה החמישה, ויש אולי עוד אחד בגלבוע. כולם, כולם הפכו לבתי הארחה, מי יודע, אולי גם הם יודעים את המקור של המילה הזו, מרגוע, בספר ירמיהו, שם מתקשר המרגוע לא לגוף עצמו - אלא רק לנפש: "ומיצאו מרגוע לנפשכם". כנראה שבאמת כבר חבל על הזמן, לעולם לא יהיה פה מרגוע. בדיוק משם, אגב, נלקח גם הביטוי הידוע: שלום, שלום, ואין שלום. (ירמיהו ו´) בית מרגוע שפיים, ש-ל-ו-ם.

גל-עמית

New member
כן, ממש לידה...ממש.....

וכל מה שכתבת - כמה שזה נכון.....ואיזו ענווה.....ואיזו עדינות.... וכמה כאב שפת הגוף שלה מביעה......

טרה10

New member
יש יש יש

יש אי שם מישהו חושב עלייך יש בתי יין וטברנות יש דברים שרציתי לאמר יש לי חברה ואני אוהב אותה יש יש מקום אחרי היער. יש ערמה של חברה על הדשא..ויש גם ערימה של דשא על החברה.. אבל לשיר של רחל שפירא שמבצעת חבורת הזמר של נצרת עלית הרוח הטובה.. לא נמצא מקום בספרו של י.ק. וחבל. אם איני טועה המנגינה של רחל גרוס מטבעון אבל אוןלי רק שמעתי עבוד שלה עם הלהקה הנ"ל.

אדון תרח 10

בסיום קבוצת המסרים הזאת. קבל ממני ציון לשבח. אתה נשמע לי, גרפומן כפייתי. וקוץ אמיתי בישבן. (בדוק)

טרה10

New member
בן אהרון..לך שאני ארד מדרגה..או

שתיים..אתה בטח תהיה שם.! קצת מעל לביבים.!

למעלה