תאורת חצר...........

טרה10

New member
ישבתי עם שבח גם כשערך חידונים

ב´מוסטנג´ שלו. זכרון לא נעים מהמכונית..תאונה..פרופ´ וויס יו"ר הכנסת לימים שאל על תאריך פתיחתה של תעלת פנמה. עניתי 1911 ולמרות שהשנה היתה 1913 [או להיפך] נתן לי נקודות וזכר אחרי זה, אולי בפעם הבאה..מה היתה השאלה איפה התקיים המופע, וכמה נקודות. נתן לי. גם כשברכתי אותו להיבחרו ליו"ר הכנסת. זכר אותי..מהפינה באולם.! [נבדק]

וגם זה כנראה רק צירוף מקרים ../images/Emo15.gif

הנה, הוזכרו ונכרכו זה בזה שבח וייס ואורי אבנרי, ואם הוזכרה המוסטנג בו התרסק שבח וייס - יש אולי טעם נוסטלגי - לא יותר מזה - להזכיר שגם אורי אבנרי הפך את המוסטנג לסמל מעמד שליווה את מאבקיו, את ההפגנות שלו (בעיקר מול שטח 9) ואת שאר פעילותו בשטח. זה היה בשנת 1965, המוסטנגים הראשונים הגיעו לארץ ואכן היוו אטרקציה. אבנרי הקפיד להדפיס בהעולם הזה את צילומי המוסטנג הזו, היו להם, אגב, שני מוסטנגים תאומים - מוסטנג אחד לו - והשני לשותפו, המנוח שלום כהן שנקרא אז ראש המערכת. הימים היו ימים טובים להעולם הזה: אחרי תקופת יובש ארוכה, בעקבות חרם מודעות אכזרי שהטיל עליהם שלטון בן גוריון. התחילו שם לראות כסף. התפוצה היתה אז בשיא וגם מודעות רבות היו להם - וכל יום שלישי בערב, ברחוב דיזנגוף, מול כסית, המתינו רבים להופעת הגליונות הטריים עם ריח הדפוס. אלה היו בדיוק אותם ימים כשהחליטו לסתום להעולם הזה את הפה באמצעות חוק לשון הרע, והאקט הזה הוביל את שני בעלי המוסטנג להריץ את העולם הזה לכנסת. כזכור, זכתה תנועת ה"עולם הזה - כוח חדש" במנדט אחד, ואבנרי הפך לח"כ. המוסטנג המשיך לככב במסעותיו בארץ כח"כ, ובתצלומים בעיתון. לימים, יפרסם המהנדס אייאקוקה את רב המכר שלו על תעלוליו המצליחים בתחום תעשיית הרכב בארה"ב, ולראשונה מתפרסם הסוד המביך: שכל המוסטנג הזה לא היה אלא מכונית ה"קונסול" הכושלת של פורד, אותה טרום-קורטינה, שאייאקוקה הפך אותה ברוב כשרון ותעלולי יחסי ציבור ללהיט אמיתי: השקיעו 60 מיליון דולר בעיצוב חדש על אותו שאסי ממש - וגרפו למעלה ממיליארד דולר תוך שנתיים! פורד, שעמדה לעבור מהעולם - הפכה מאז שוב לאימפריה מובילה. **** חברת דובק, אגב, ניסתה לרכוב על גל ההצלחה הזה, והנפיקה סיגריה חדשה לשוק בשם מוסטנג. התעלול הזה לא אחז לא מים ולא עשן. הסיגריה נעלמה מהר מאוד מהמדפים. **** אבל המוסטנג יישאר, כנראה, עוד זמן רב בתודעה כמותג מצליח ובר-מזל, לפחות אצל כל מי שקשור או נוגע לעולם התעופה. מוסטנג הוא גם המטוס המוצלח שהזמינה בריטניה בשנות הארבעים במלחמתה נגד הגרמנים. שני מטוסים מפורקים כאלה הוברחו ארצה ערב מלחמת העצמאות ועשו חיל. הם גם היו שני המטוסים הראשונים שהפילו מטוסי אויב. המוסטנגים האלה גם היו הראשונים לפתוח את מבצע סיני, כשקרעו במעופם את קווי הטלפון המצריים בסיני. בקיצור: שמעתם מוסטנג - מכונית או מטוס - מותר לעשות להם כבוד , הנוסטלגיה כבר ממילא בפנים. **** ונכון מה שנאמר על הזכרון הפנומנלי של שבח וייס. אין להתפלא, אם בתפקידו כיו"ר הנהלת יד ושם, הוא באמת יזכור בע"פ את כל שמות הניספים בשואה. וייס הוא האיש היחיד שמותר להאמין לו כשהוא חוזר על סיסמת יד ושם: לכל אדם יש שם. הוא מסוגל לזכור גם הרבה יותר מכך.

ההודעה הנ"ל מיועדת לשני המינים

לפעמים המוסטנג יוצא זכר - לפעמים נקבה. ככה זה, כך זה מתבקש כשמדברים על משהו מסוג נקבה (מכונית), הנושאת שם זיכרי. בעיקר בשמות תוצרת-חוץ. עם מקפידי השפה הסליחה.

עיניים

New member
מוסטנג,,,,,

מוסטנג - הוא למעשה סוג של סוס פרא. גם אותה מכונית מבית פורד, שאייקוקה הרים באמצעותה את החברה השוקעת, לא נקראה סתם מוסטנג,,,, אייקוקה עצמו היה סוס פראי ביחסי ציבור. הוא בעט בלי חשבון. אשף עם תעודות,,, ובעניין שני המינים - לא פשוט יותר להכין טבלה מה זה הוא ומה זו היא? סתם, שיהיה בנמצא,,,,

טרה10

New member
המטוס הבריטי היה ספיטפייר

קח דפי זהב..באות ריש: רמת דויד- בעמק המערבי..ביצות נהלל..קרא ´רומן רוסי´ על האיזור וסיפוריו. ספר שמתחיל פחות או יותר בקטע שבו צועק המספר מראש מגדל המים: "אני דופק את הבת של ליברסון"..! או בקיצור תן לאצבעות ללכת במקומך..! אגב היה בנהלל רב, זכריה כהן שהיה גם חבר כנסת ממפא"י..וגם שוחט. כשזיגו החצרן היה שולח אותנו עם הפרד כושי הרתום לעגלה..לשחוט תרנגולות כשרות בשביל הזקנים- היינו נותנים לו איזה לירה או עשרים אגורות..והוא היה מעביר ת´סכין והתרנגולות מתעופפות להן עד שנמאס להן..אני חושב שעד היום יש שם כמה ששיחקו אותה..והן חיות להן במושב. [נבדק]

ומי טען בכלל שהמוסטנג היה בריטי?!

בוודאי שהיה אמריקאי. כעת עליך לבצע ארבע מטלות, כמו שאומרות היום המורות: 1. עזוב את הדפי-זהב ששלחת אותי אליו. 2. קרא שוב את השורה בהודעה שלי, ציטוט: "מוסטנג הוא המטוס ש ה ז מ י נ ה בריטניה". לא נאמר בשום מקום שהיא יצרה אותו או בנתה(!) אותו. כן, לא רק טרקטורים אפשר לבנות - גם מטוסים אפשר לבנות. 3. קרא שוב את השורה הראשונה בלינק המצורף להודעה, ציטוט: "מטוס קרב בוכנתי מתוצרת א ר ה " ב. המטוס פותח ע ב ו ר חיל האוויר הבריטי המלכותי". 4. התבונן היטב שוב במילים המודגשות כאן, ונסה להשיב אם אתה אכן מוצא כבר את הקשר בין בריטניה שהזמינה את המטוס - לבין ארה"ב שפיתחה אותו עבור בריטניה. ב ה צ ל ח ה .

טרה10

New member
תודה על המידע...וכולה טעות שלי.

אך למיטב זכרוני- ב-41 בפרל הרבור. השתתפו מטוסי מוסטנג..לפחות בסרט.. שעל כן..גם אם בריטניה הזמינה..המטוס היה חלק [בלתי]נפרד מחיל האויר האמריקאי..! הזמנות..נו על זה הרי מבוססת כלכלת ארצות הברית..והלואי עלינו..!

עיניים

New member
טרה,,,, אתה לא נוהג

להיכנס ללינקים בהודעות? אלומיניום הביא לינק לאותו אתר שהבאת - ויותר מכך - הביא את העמוד על המוסטנג,,,

טרה10

New member
חשבתי שהוא התכוון שמוסטנג מטוס

בריטי והוא כתב שהבריטים הזמינו...טעות שלי.! ובקשר ללינקים..אין לי זמן..ומי שרוצה להפנות אותי שיכתוב בגוף ההודעה..לך בכיוון החץ..כי אולי בדיוק הלכתי לשם...מפה או מפה לשם.

טרה10

New member
המבט הינו פוטונים- קרני אור..ויש

כאלה שחשים אותם. ולזה התכוונתי שיש סוג תקשורת שאנו לא יודעים עליהם עליהם..מספיק בכל מקרה זה לא משהו מסתורי..בניסויים להעברת פוטונים הם החליפו צורה מגל לצורה כלשהיא של אנרגיה- וכאשר הגיעו למחסום-בתנאי מעבדה כמובן הם השתנו במקביל למרות שהיו רחוקים אחד מהשני. ז"א יש לנו כאן ענין עם אנרגיה שמקורה במוח ובעין הנתקלת במחסום או נבלעת בתוכו. האור היא אחת מהצורות החשובות יותר של האנרגיה לכדור הארץ..אבל זה ברור שכן השמש..וכו´. מראש אני מבקש סליחה על אי-דיוקים כי הספר של צבע ינאי בו יש חומר על הראיונות שלו בנושא האור..מישהו העלים לי..!

עיניים

New member
הלו????? זה אינטרנט???

שכחת, טרה, שבאינטרנט עסקינן כרגע??? על איזה קרני אור אתה מדבר? על איזה מבטים??? איז מוח ואיזה עין? סליחה על הבוטות, אבל אתה ממש לא משכנע

טרה10

New member
ואיך את מסבירה שמישהו מביט לך בגב

הוא מסתובב- הבמקרה הוא הסתובב?..סתם רצה לראות משהו..או שאולי חש במבט..או במחשבה. אבל אצלך אין דברים כאלה. למרות שבאנציקלופדיה ההסבר הוא שאור זאת אנרגיה..ואנרגיה נו טוף..! גם מבט העיניים הוא אנרגיה..והדברים האלה ניתנים למדידה..! יש גם אפקט של החזרת אור..והגברתו..ולמעשה מה שאנו רואים במקום מואר הוא החזר קרני האור..ולכן בחושך לא רואים כלום, כי החפצים לא מחזירים את האור..! אבל את בראש שלך..בג´יפ שלך..ושומעת רדיו..איך ששר קובי אוז. אלא שיש עולם אחר..של מדע..ושל אנרגיות, של קרני רנטגן, שבו את צבע האולטרה סגול או האינפרה- אדום אנו כלל לא רואים..ותדרי שמע שאיננו שומעים..בקיצור עוורים בעזה..! יללה- האמיני שיום יבוא גם השלום.. במקרה..! ..והתקיני את המדף יותר טוף..!

טרה10

New member
לא מבינה...הפעם בעברית..

אם יש סוג של תקשורת..שאנו לא מכירים..אנו לא יודעים איך זה עובר.. אולי דרך הצפורים...אולי הרוח נושאת את הכל ואת הקול..? אולי השד..! הנה אני מסביר לך: שדברתי עם הנגר שלי בנגריה שלו..הנמצאת בנגב..על איש אחד נניח ששמו מר XX וגר בקיבוץ בצפון הארץ והנגר אמר לי שההוא- הוא מכיר אותו אבל אין לו קשר איתו והוא -חייב לו 300 לירות. והוציא לי פתק מהכיס..! משנות ה-70. ואני שואל אותך..?! מה הסיכויים ששמו של האיש הלא מפורסם..סתם אחד קיבוצניק ששמו כאמור XXיופיע בעיתון ´הארץ´ למחרת..? כמעט ואין סיכוי..נכון.!? והנה למחרת בידיעה על שביתה במפעל בקיבוץ שהנ"ל מר-XX מנהל כוח אדם והוא אומר..ככה וככה. והנה למרות שלכאורה אין סיכוי סביר שמר XX יופיע בידיעה בעיתון.. כאילו משהו או איך שהוא או השד יודע..המסר עובר....או הידע..רק בגלל שדובר עליו בנגב..! או שסתם צירוף מקרים..! הלו את איתי.???? נכון נשמע אידיוטי..אבל זה מה שהיה..??!!! לי אין הסבר..ומי שחושב שמתמצא בסטטיסטיקה, אומר שישנה סבירות וסיכוי סטטיסטי שכך יקרה..זהו. ואינטרנט בראש שלך..! [נבדק]

עיניים

New member
גם כשאתה כותב

בעיברית - עדיין קשה לי להבין אותך
ולוקח לי זמן לקרוא את ההודעות שהחמצתי, שכן, להבדיל ממך, אני נכנסת גם ללינקים שאנשים טורחים להביא,,,, (ואגב - מילה כחולה כמוה כחץ). ובעניין צרופי המקרים אותם תיארת, אם אתה מאמין שאותו נגר דרומי שידר לאותו XX הצפוני שהוא חושב עליו ועל החוב האבוד של 300 הלירות מלפני 30 שנה - יערב לך,,,, לפני שבוע נפגשתי עם ידיד שלא פגשתי שנים - לכוס קפה. היה לו מצב רוח נפלא. הוא סיפר בדיחות וקוריוזים, וצחקנו כמו ילדים. שלשום שמעתי שהוא התאבד יום לאחר שנפגשנו,,,,, מה זה אומר לפי התיאוריה שלך? שקיימת סבירות שאדם יתאבד - או שמא שלחתי לו שדרים??? הרי ממילא ויכוח עם אדם שחושב שהוא צודק תמיד - (וכדאי לך לעשות מאמץ להיכנס ללינק) נידון מראש לכישלון,,,, ולא נראה לי, טרה, שאתה מאד סובל עם ה"אינטרנט שלי",,, הא?

טרה10

New member
את תקועה..אין לי תאוריה....

רק יש לי ת´סיפור..הזה. עם הנגר. אני לא חושב ורק לא מבין. גם לא איך האיש שלך התאבד. אבל אם כבר הזכרת ת´מוות, אז יש טוענים שטלפטיה או צרופי מקרים ´חזקים´ יותר בסביבה של נשים או מוות. אולי זה קשור באינטואיציה שאצל נשים היא הרבה יותר חזקה. הנה אצל ידידנו בספרים הרבה פעמים הוא כותב שגיבוריו שומעים את ´המוות והעלמה´ של שוברט..וצר לי שאני מזכיר את ידידי זה..שוב. הרבה פעמים הוא מתייחס לצפרים ולחיות אחרות ומייחס לנביחות הכלבים משמעות..כלשהיא. מספר על צפרים מתות, על מוות של אחת הגיבורות, כמו ב´לדעת אשה´..שהיום עיינתי בו בחפשי משהו. אלה דברים מוזרים אבל..הסיפורים האלה, יש להם תמיד צדדים משונים. וייתכן שהכל עורבא פרח..ולעולם לא נדע..אם שי בזה ממשות.!

טרה10

New member
אני לא צודק...זה היה בצחוק..

על ארה"ב נאמר שהיא צודקת תמיד..אחרי שהיא עושה את כל השגיאות האפשריות.. רק בדבר אחד צדקתי והוא שלא יהיה הסכם ..כי עם תנועת טרור לאומית אין הסכמים, וזה על סמך מה שלמדתי בהיסטוריה על הארגון הרוסי-נרודניאה ווליה שעד שלא היתה מהפכה ברוסיה הוא לא הפסיק להלחם בצאר..! למרות שכולם היו בכלא ל-25 שנה. היורשים שלהם המשיכו..במלחמה..וכך יהיה גם עם הפלסתינאים.! בזה צדקתי..לצערי.!

טרה10

New member
או שבבוקר כתבתי על יוסי בנאי..

ועל מואיז הקטן, בלי לדעת שבערב יש לו ראיון אצל קובי מידן..אבל יוסי הוא מפורסם והסיכוי שהוא יופיע בטלויזיה ממש סביר בארץ קטנה כמו שלנו. מלבד זה שמעתי שהוא מופיע בערב של קטעים של דורון רוזנבלון המעצבן.. וזהו ההסבר..כנראה.! במקרה זה.! [נבדק] .

טרה10

New member
ברגע זה בקול המוסיקה ציון חמדתי

בסופרן לירי...אני פוחד אני פוחד...יללה מוטי לך הביתה..תביא את המשטרה..[נבדק]

למעלה