תאוריית הפרקטלים?

elfsong

New member
ניחוש פרוע זה בא אחרי

הפרק של שבת של גרמיה נכון? טוב אם לא הבנת מה שהם הסבירו שם או שלא ראית את זה אני יכול לומר לך בגדול מה התורה אומרת פרקטלים באופן בסיסי הינם צורות גיאומטריות המתכנסות לתוך עצמן ולעולם לא נגמרות לא משנה כמה זמן תצפה בפרקטל הרעיון הוא כחלק מתורת הכאוס שאין לי מושג מה היא חוקרת בפיסיקה נראה לי את אי ההיגיון של היקום ותהליכים בו פרקטלים קיימים באופן טיבעי בטבע בעלים של צמחים ובגבישים אם אני לו טועה ואין לי דוגמאות נוספותשפשוט העץ בנוי מגזע שממנו יוצאים ענפים ומכול ענף יוצא ענפון עליו עלים ומהעלים עוד עלים כשלכולם כמעט אותה צורה גיאומטרית פרקטלים מאוד נפוצים בטבע ממש כשם שחיתוך הזהב מופיע דבר שגרם למס' תיאולוגים לקשר זאת לקיום אלוהים או כפי שהוא מכונה "בורא מכוון" כאמור כינוי זה לא שולל התערבות חוצנים אבל זה לא קשור סתם תוספת אשמח לכול תיקון שמישהו יכול לומר לי בנושא כי יכול להיות שאני אלמד את זה שנה הבאה

Hellen

New member
אז ככה

באמת אחרי ג'רמייה. פספסתי לצערי את רוב הסברו של מרקוס, והסקרנות התעוררה בי :) פרקטלים אני מכיר ויודע, אך אשמח לקבל גם: 1. עוד קצת מידע על תורת הכאוס 2. עוד דוגמאות, אם אפשר קצת יותר מפורטות על פרקטלים בטבע בתודה :)

Hellen

New member
אוקיי, למי שעוד מתעניין בתורת הכאוס

גוגל הביא לי את הקישר הנחמד הבא http://www.duke.edu/~mjd/chaos/chaos.html

2_be

New member
פרקטלים

ישר מהמאמרים (הסבר+קישורים)

atheist22

New member
מה שמעניין בפרקטלים

זה שבעזרת נוסחה קטנה ופשוטה אפשר לקבל תמונה בעלת מורכבות אינסופית. בהרבה מקרים ניתן לייצג את אותו המידע במספר דרכים. אם נלך לתחום המתמטיקה, אז דוגמה אחת לכך היא טור טיילור. כל פונקציה רציפה וגזירה אינסוף פעמים בתחום ניתנת לייצוג בתוך אותו התחום ע"י טור של חזקות, שהוא טור טיילור. מה שמגדיר את הפונקציה הם המקדמים של כל החזקות. במקרה הזה פונקציה רציפה ניתנת לייצוג ע"י סדרה אינסופית. דוגמה אחרת היא טור פורייה. כל פונקציה מחזורית (העומדת במספר תנאים מאוד לא מחמירים) ניתנת לייצוג ע"י טור של סינוסים וקוסינוסים. גם במקרה הזה פונקציה רציפה ניתנת לייצוג ע"י סדרה. כל פונקציה(לא בהכרח מחזורית) ניתנת לייצוג ע"י רצף של סינוסים וקוסינוסים(התמרת פוריה). מה שמעניין בפרקטלים זה שתמונה בעלת מורכבות מדהימה ניתנת לייצוג ע"י כמות מידע מזערית. פרקטלים הם באמת מקרה קיצוני מבחינה זו. דוגמה אחרת אגב למקרה שכמות מידע מזערית נפתחת לעולם בעל מורכבות אדירה הם חוקי הפיזיקה אשר מובילים לכל ההתרחשויות ביקום. עוד דוגמה הוא ה-DNA. כמות המידע הדרושה לבניית אדם מאפס היא לכל היותר מספר עשרות מגהבייטים(ואולי אף פחות מכך). עם זאת, נבנה מכך משהו מדהים ביותר. לי אישית יש עניין רב במערכות מסוג זה מכמה סיבות.

למעלה