תאוריית היחסות

Takasim

New member
תאוריית היחסות

אנרגיה=חומרXמהירות האור² נכון שזאת התאורייה של איינשטיין,אבל מי אמר שהיא נכונה? איך אפשר לדעת בוודאות שאנרגיה שנקבל מהפיכת 500 גרם חומר שווה ל A*מהירות האור² A=500? יש לזה הוחכות מדעיות או שזה עדיין בגדר תאורייה? ד.א-אני מקווה שאני לא טועה אבל מהירות האור=297,600,000? כי שכחתי

UrbanDK

New member
הנוסחה עליה אתה מדבר היא תוצא

אחד ויחידי של תורת היחסות הפרטית, שהיא בעצמה מקרה אחד של תורת היחסות הכללית - וזו כבר הוכחה כנכונה ע"י ניסויים שונים, ואף משתמשים בה ביום-יום.

ailag

New member
הוא זרק כמה אותיות על הדף

זה מה שיצא
אני לא יודעת בדיוק איך הוכיחו, אבל: - הנוסחה נובעת מתורת היחסות שאת הבסיס שלה ועקרונות ממנה הוכיחו - אפשר לחשב לתהליכים, למשל, של היתוך גרעיני כמו בשמש.

prefect

New member
זה נובע

מן הסתם, הוא לא סתם כתב את הנוסחה ואמר "נשמע הגיוני, אפרסם את זה". הנוסחה היא אחת התוצאות (משום מה, הכי מפורסמת מביניהן) של יחסות פרטית. יחסות פרטית נובעת (נובעת מתמטית. אף אחד לא מנחש ולא ממציא שום דבר) ממספר הנחות על הטבע שהן: - אינווריאנטיות של העולם כלפי תזוזות במקום, בזמן וסיבובים. (כלומר, אם אתה עושה ניסוי מסויים, זה לא משנה איפה ומתי אתה עושה אותו, ואיך אתה מסובב את כל המערכת) - מהירות האור קבועה בכל המערכות ותחום ההשפעה של כל מאורע "מתרחב" במהירות האור. (כלומר, אירוע מסויים יכול להשפיע על אירוע אחר רק אם בתנאי שבאירוע הראשון היה נפלט אור, היו רואים אותו באירוע השני) יכול להיות שיש עוד כמה הנחות.. התיאוריה נבדקה כמה פעמים (לא נראה לי שאי פעם בדקות את הנוסחה הספציפית הזאת ישירות) מהירות האור היא
3*10^8 m/sec​
אם אתה רוצה לחשב משהו, צריך להקפיד על יחידות (כדי לקבל אנרגיה בג'אולים עם הערך הזה, צריך לקחת מסה בקילוגרמים)

Levos

New member
הנוסחה באה לידי ביטוי

בפיצוצים גרעיניים, ואני בטוח שחישבו בניסויים של פצצות גרעיניות את האנרגיה שאמורה להתקבל, והעריכו את האנרגיה שאכן נפלטה. בעצם, בתחנות כח גרעיניות אין כל ספק שמחשבים בדיוק את כמות החומר הנצרך וכמות האנרגיה המתקבלת, כך שהנוסחה בדוקה אימפירית.

UrbanDK

New member
דווקא לא. גם בביקוע אטומי וגם

בהיתוך גרעיני עדיין משתחררים רק אחוזים בודדים מהאנרגיה הגלומה באטומים....

Levos

New member
אבל יודעים אילו חלקיקים אלמנטריים

הופכים לאילו, וניתן לחשב את ההבדלים במסה. בהתאם מחשבים את האנרגיה. כמובן שלא כל החומר הופך לאנרגיה.

למעלה