תאוריית אם!

Justin Angel

New member
תאוריית אם!

רק לציין שחזרתי לפורום אחרי העדרות קלה. בעקבות שהביתה החלטתי להמשיך לעבוד על התזה שלי (כן כן, אני יודע שאין לי חיים) וסוף סוף כתבתי את תאוריית האם שלי. אני לא יודע בכלל אם בסוף אני עושה תזה על מאגיה ,אבל לפי הסימנים שאני רואה עכשיו יסכימו לזה וגם יקבלו את זה שלא כללתי תוצאות של ניסויים פרקטים. טוב , בכל מקרה החלטתי לתלות כאן במהירות את התאוריה: אנרגיה קינטית האגורה באנרגיה מאגית (n)= כמות אנרגיה (קבוע X שהסברתי לפני שבוע עליו) * אנרגיית התודעה הנדרשה לעבד את כמות האנרגיה (עדיין לא קבעתי יחידות מדידה). "אנרגיה קינטית האגורה באנרגיה מאגית" = ברגע שתנסה להפוך את האנרגיה המאגית בכמות מסוימת זה יהיה הכוח הפרקטי. נמדד בניוטונים. כמות האנרגיה = כמו שהסברתי לפני שבוע ,נמדד לפי קבוע X. "אנרגיית התודעה הנדרשה לעבד את כמות האנרגיה " - התודעה צריכה משהו , "דלק" אם תרצו , כדי לתחזק את עצמה כדי שתוכל לעבד אנרגיות. כמות ה"דלק" הנדרש. אין לי עדיין יחידות מדידה כי ייתכן שאני אבחר בקלוריות, או A.T.P או בכלל סוג קבוע חדש, ובכל מקרה יהיה מעניין לגלות. בעקרון תליתי את זה כאן רק כדי להראות לכם שכן יש הוכחות פיזקאליות ומתטיקיות בנושא מאגיה. נ"ב בימים האחרונים אנשים עם הרבה יותר ניסיון ממני ניסו לנפץ את התאוריה וניכשלו, איזה גאווה. זאת סתם הייתה אזהרה לאזארוק שהיו אנשים עם יותר ניסיון ממנו שניסו ונכשלו (אבל אני בשמחה מוכן לשמוע את הטיעון שלך, ואז להסביר לך את הטעות שעשית). מצטער שלא פירטתי יותר , או הסברתי יותר, אבל השעה באמת מתחילה לחדור לתוך המספר המצומצם של שעות שינה שאני באמת ישן.

nepthys

New member
הוא ניסה להסביר את זה מקודם

ויצא הסבר ממש גרוע. אז אני אנסה, לפחות לפי איך ש*לי* זה נראה: הרי אם אנרגיה מאגית קיימת, ניתן למדוד אותה ככל אנרגיה אחרת. כל דבר קיים ניתן למדידה. את פשוט מחליטה באופן שרירותי על כמות מסויימת, והרי לך אמת מדידה. הבעיה היא שאנרגיה מאגית היא עניין *מנטלי*, ולכן אי אפשר לראות ולחוש בה (ג´סטין טוען שכן ולכן בשבילו זה מסתדר). אם אי אפשר לראות ולחוש בה - אי אפשר למדוד אותה. זה לא אומר שהיא לא קיימת וזה לא אומר שאי אפשר היה להחליט שיש לה אמות מדידה. עוד דבר הוא שהאנרגיה המאגית שנפלטת מבני אדם, לא רק שאינה ניתנת לאיתור, היא גם אינה מדוייקת מבחינת כמות הפליטה. השוויתי את זה כבר לסתם הפרשות שונות של הגוף, או המשפט המוחץ של "אם יתנו לך אגרוף בבטן, לא תקיאי?". הרי אם יתנו לך פעמיים אגרוף (ובהתחשב בעובדה שזה יהיה כמות מסויימת של זמן לאחר האוכל ובפוזה מסויימת וכל שאר המשתנים) זה לא אומר שתקיאי את אותה כמות. גוף האדם אינו מדוייק ולא הכל אצלנו ישר כמו סרגל ונכון לכל התנאים. לכן לא ניתן לצפות אנרגיה מאגית וגם לא ניתן לצוות עלינו ליצור כמות מסויימת של אנרגיה מאגית. אב באמת, הבעיה היא המוחשיות. אם לא תוכל "לתפוס" אנרגיה מאגית בבקבוק, ולדעת שתוכל לשחזר את המאורע שוב ושוב ולפלוט אותה אנרגיה, הרי כל עניין ההחלטה באופן שרירותי על מידה גם ככה חסר תועלת.

כרמית.

New member
מה שלא ניתן למדידה גם לא ניתן

לחקור מבחינה מדעית. קורס בסיסי בשיטות מחקר כבר לקחת ג´סטין? (אפשר לשאול בן כמה אתה?) את הדברים, גם המנטאליים הידועים לנו, בגוף האדם (כמו מחשבות) ניתן בהחלט למדוד ומודדים (תשאלו בחוגים לפסיכולוגיה ולרפואה באוניברסיטה ויסבירו לכם). גם נושאים לא מדעיים, כמו היסטוריה, מבססים על דברים מוחשיים כמו כתבים עתיקים או ממצאים מהתקופה. כל תזה או השערה שאינה נותנת שיטת מחקר מעשית ולא מבוססת על תוצאות מדידות או מוחשיות היא לא הגיונית ולא תקפה אקדמית ומחקרית. צר לי לאכזב, אבל בטח שאי אפשר להפריך את התזה שלך. זו בדיוק נקודת התורפה שלה. תיאוריות מדעיות טובות הן כאלו ש*כן* אפשר להפריך אותן ולבדוק אותן. אם אי אפשר לבדוק, הרי שלא מדובר בתיאוריה, אלא בתורה או בדוקטרינה - כלומר באמונות שלך עצמך ובערכים שלך - ועם זה אי אפשר להתווכח.

Justin Angel

New member
ברור שלא

אני פשוט החלטתי שזה יהיה רעיון טוב אם אני אתחיל להמציא יחידות מדידה בזמני החופשי, הרי לא כולנו עושים את זה? מאיזה וואקום בראש שלך באה השאלה הזאת בדיוק? ביינתים לקחתי רק הסבר בסיסי על תזה, בהתחשב בכך שאני לא צריך להגיש אותה רק עוד שלוש שנים (שנתיים וחצי ,אבל מי סופר?). רק לציין ששום דבר ממה שנפט´יס אמרה זה לא התאוריה שלי לגבי מדידת אנרגיות. אני לא אחזור על זה בגלל העבודה הפשוטה שכבר כתבתי את זה לפני שבוע\שבועיים בפורום הזה, ואפשר למצוא את זה כמה דפים מאחורה. "כל תזה או השערה שאינה נותנת שיטת מחקר מעשית ולא מבוססת על תוצאות מדידות או מוחשיות היא לא הגיונית ולא תקפה אקדמית ומחקרית." - בתור התחלה אני מאוד שמח לראות שמינו אותך להדריך את התזה שלי. אההה... רגע, לא? התזה שלי מציגה את דרכי המדידה בצורה "המאגית" ,אבל מכיוון שהדרך היחידה כיום למדוד בצורה "מאגית" היא דרך גוף האדם אז הניסויים האלה לא קבילים קשות. על הצד השני אני כן מציג תוצאות של סדרת ניסויים שאעשה בנושא יצירת נקודה סינגולרית בדומה לזו של חור שחור וזה מתקשר ישירות לנקודות הסינגולריות שאני חושב שנוצרות ברגע ש"עושים זום אוט" ממיתר העל בזמן שימוש באנרגיה. התאוריה שלי ביינתים היא תאוריה מתטימטית המבוססת על השערות פיזקאליות. וכמו כל תאוריה מתמטית אחרת ניתן לנסות לסתור אותה בדרך מתמטית. והרי מספר לא מצומצם של אנשים ניסו ולא הצליחו. אז אני חושב שביינתים התאוריה שלי עומדת יחסית יפה. אני משוכנע שהיא תעבור מספיק טרנספורמציות עד שהתזה תהיה באמת מוכנה ,אבל ביינתים מהאספקט המתמטי (וכמובן שגם מהאספקט הפיזיקאלי שקיים לתאוריה הזאת) לא הצליחו לסתור אותה. למרטות שכן נתנו לי מספר רעיונות מאוד מעניינים למחשבה.

כרמית.

New member
אתה מדבר שטויות אבל בסדר

אני אפסיק להציק לך. אנחנו לא מדברים את אותה השפה. בכל מקרה בהצלחה.

aviv 36

New member
מרוב פילפולים

יוצאים בילבולים, והא עוד יאמין לעצמו.

aviv 36

New member
אנרגיה ביחס

אנרגיה אפשר למדוד רק ביחס,למה שעומד מולה. כמו שנזרוק אבן על זכוכית ,והזכוכית תתנפץ. ואם נקח את אותה אבן ,ונזרוק אותה על ברזל, אז האבן תתנפץ. בקצור אנרגיה מול אנרגיה, אדם חזק מול אדם חלש. תאור פשטני אך ממצא. ועתה מלומדי ינתחו את הדברים למדעית.

Blackice

New member
אגרוף בבטן?

את מוכיחה שהגוף לא מדוייק לפי זה שמקיאים אחרי אגרוף בבטן? מתי לאחרונה קיבלת מכות? לא מקיאים מאגרוף בבטן סתם ככה. אני אף פעם לא הקאתי מדבר כזה. יש פה המון המון המון המון המון המון משתנים, ואת לא יכולה למדוד את זה ככה. הגוף הוא מנגנון לא מדויק? את מכירה שעון פנימי? את אומרת לעצמך לקום בשעה 7, ואת קמה בשעה 7? הגוף יכול להיות מאוד מדויק... חוץ מזה שברמה קטנה פיזיקה זה דבר מאוד לא מדויק. ברמה של חלקיקים כמו אלקטרונים ופוטונים, אין דרך דטרמיניסטית לחזות את ההתנהגות שלהם. את יודעת, אם תפילי כדור והוא יעבור בתוך טבעת, הוא ימשיך ליפול באותו מסלול? אז חלקיקים מספיק קטנים, משנים מסלול כשהם עוברים דרך חריץ. הם מתאבכים. אים תירי קרן ישרה של אלקטרונים דרך חריץ, כל מה שתוכלי לתת על המסלול שלהם אחרי החריץ, זה סטטיסטיקה. מציאת מקום האלקטרונים משפיעה על המדידה. לכן אם פיזיקה שאמור להיות הדבר המדויק, לא מדויקת, אין צורך להכנס לפרטים. הגוף, בגדול, מדויק. ומדויק להפליא. " הרי אם אנרגיה מאגית קיימת, ניתן למדוד אותה ככל אנרגיה אחרת. כל דבר קיים ניתן למדידה. את פשוט מחליטה באופן שרירותי על כמות מסויימת, והרי לך אמת מדידה. הבעיה היא שאנרגיה מאגית היא עניין *מנטלי*, ולכן אי אפשר לראות ולחוש בה " כל דבר קיים ניתן למדידה? בסעיף הקודם של התגובה שלי כבר עניתי על זה... אבל הנה שאלה מעניינת: את מחזיקה כדור בגובה הכתף. עוזבת אותו. ברגע שאת עוזבת אותו, לפני שהוא נופל- איך את מודדת את האנרגיה שלו? הוא לא זז. הוא לא נופל. אי אפשר למדוד את הנפילה שלו....? אבל הופה- נותנים לזמן לעבוד, ופתאום מופיעה אנרגיה קינטית- הוא נופל למטה. כי מה שהיה לו, זה אנרגיה פוטנציאלית שקשורה במשקלו ובגובה שהוא נמצא בו. איך אפשר למדוד אנרגיה מאגית? אי אפשר למדוד את המנטאלי.... נכון, אבל לא צריך- מספיק למדוד את איך שהיא משפיעה על המציאות... אם חפץ מונח ללא תנועה, ופתאום מופיעה אנרגיה קינטית שהמקור היחידי שלה יכול להיות מנטלי, אז אפשר לחשב כמה אנרגיה קינטית מופיעה, כלומר כמה אנרגיה מנטלית הפכה לאנרגיה קינטית...
ארז

nepthys

New member
אני לא אתקוף אותך

אני פשוט אקרא לכל מה שכתבת "מפגן של הרבה מילים גדולות ושום משמעות הגיונית". כשלי נותנים אגרוף בבטן, אני מקיאה. כשלך נותנים אגרוף בבטן, אתה לא מקיא. וגם הכמות שנקיא אם נקיא תהיה שונה, וכמובן שכמו שרשמתי בהודעה הקודמת, כל זה בהתחשב בעובדה (מן הסתם) שכל שאר המשתנים יהיו זהים: זמן האכילה לפני האגרוף, חוזק האגרוף, אפילו התנוחה שבזמנה אתה עיכלת את האוכל וכו´. הרי לך הוכחה לכך שלא כל בני האדם שווים בתגובותיהם לא בינם לבין עצמם ולא בינם לבין בני אדם אחרים. זה כל מה שניסיתי להגיד.

למעלה