תאונת אופנוע

gamgam

קיים בי חשש שהבנת לא נכון את התגובה האחרונה שלי ל-noy, ככל שאני קורא אותה יותר אני מבין אותה פחות...

מן נסיון ספונטני לבלבל את האויב.
חוץ מזה, אני מקווה שהמתח בעוטף עזה אשר מתגבר מידי יום, לא ישבש משמעותית את אורח חייך...הניק שלך חזר להופיע בכל איזכור חדשותי, ממש כמו אז...

אם פי 3

New member
מסכימה עם המסקנה שלך

אופנוע הוא כלי לא-סלחן.
כבני אדם, אנחנו מועדים לשגיאות. גם הרוכבים הטובים ביותר (ורובנו, מן הסתם, לא נכללים בהגדרה) עלולים לשגות, או להיות מוסחים לרגע קריטי.
בנוסף, לפעמים באמת יש מצבים שהם "בלתי נמנעים".
ולכן הסיכון קיים, והוא גבוה יותר מאשר בכלי רכב סלחניים יותר.

מצד שני, בכל דבר יש סיכונים, ואני לא מאמינה בלחיות על פי ה-worst case scenario כי זה אומר לשבת בבית ולחכות למותנו. כל אחד ואחת צריך למצוא מהם הסיכונים שמתאימים לו, ומה הרווחים מהם.

מהצד השלישי, גם אם אין לנו שליטה מלאה על מהלך הדברים, יש לנו שליטה חלקית.
ולכן להתמקצע, לשפר מיומנויות טכניות ובמקביל גם מיומנויות ריכוז וקריאת הכביש, ובנוסף לשפר מיגון, להתמתן במהירות, בלקיחת הסיכונים,להגדיל את מרווחי הבטחון ולרכוב לא על הקצה - כי מי שרוכב על הקצה, בטוח גם יעבור אותו מתישהו (רכיבה על הקצה - בסיטואציות סטריליות) - כל אלו, לטעמי, מצמצמים את הסיכון לרמה סבירה.

אישית, אני מרגישה שרכיבה יותר מתאימה לי מאשר נהיגה ואני מצליחה לממש בה זהירות אקטיבית יותר טוב מאשר ברכב מרובה גלגלים. ביחד עם ההנאה והיעילות, זה הופך את זה ל"שווה" מבחינתי (נכון להיום).
להבטיח שלא יקרה לי כלום? אף אחד לא יכול.
בהסתכלות אחרת: רוב האנשים, מתים ממליון סיבות שאינן רכיבה על דו"ג. חלקם בגילי או צעירים ממני, כך שגם אי-רכיבה לא תבטיח את חיי או הגעתי לזקנה.

shayvilk

New member
אולי אתה מיוחד (555) אבל הסטטיסטיקה לא משקרת

הסיכויים לפגיעה קשה רבים יותר בדו גלגלי.
לא משנה איך תסתכל על זה, באופן יחסי למספרים במצבת הדו גלגלי, רוכבים נפצעים יותר וכשיש פציעות הן קשות יותר.
&nbsp
זאת האמת המרה.
אפשר ורצוי לצמצם סיכונים, אבל לשלול את הנתונים זה לעצום עיניים.
&nbsp
אנחנו רוכבים כי אנחנו אוהבים, כי אנחנו מכורים, לא כי זה בטוח יותר

menyroth1

New member
למה השאלה הזו לא נשאלת במכוניות למיניהם ????

כיוון שאת מדברת על צומת גבעתי , לא ברור האם מדובר בכביש 35 שהוא כביש נוח והרוכב שם לא נסע לצורך גירזונים מן הסתם . מהעבר השני קיים הקטע של כביש 232 בין צומת גבעתי לבין הודיה ואז ייתכן ומדובר בגרזון לשמו . לא ברור מה נסיבות התאונה והאם שווה את זה הכוונה לגרזון או לנסיעה סתם .
אני מדבר על נסיעה רגילה ולא חיפוש אחרי הרפתקאות .
כידוע לך במקצועי הקודם ראיתי מאות ( ואולי אפילו אלפי ) הרוגים , ואלפי פצועים קשה ( אולי אפילו עשרות אלפים ) . רובם המוחלט היו נהגים ברכב ונוסעים ברכב . מיעוטם היו רוכבי אופנוע (ואופניים היו עוד פחות בהרבה ) .
השאלה הזו ששאלת אינה נשאלת במכונית למרות שמכונית מסוכנת בהרבה מאופנוע . הנסיעה באוטו נתפסת כמובנת מאיליה . והשאלה האם זה שווה את זה אינה נשאלת כלל .

אם כבר תישאלי האם הגירזונים שווים את זה

אני בתור קסטומאי ברור שלא מחפש גירזונים למינייהם אלא רק להינות בעצם הרכיבה בכייף

אני אישית חושב שאת כל הגירזונים האלה צריך לעשות מבקום מסודר ולא על הכביש הציבורי ששם יש מכוניות וסכנות לא צפויות

אבל כל אחד וסיגנון הרכיבה שלו והאהבה שלו

אז לשאלה ששאלת האם זה שווה את זה אני יענה שבמקרה שלי בטח שזה שווה את זה כי אני לא מחפש את הסיכונים וההרפתקאות ברכיבה על האופנוע ולכן הסיכוי שתיקרה לי תאונה עם האופנוע הוא יותר קטן מהסיכוי שזה יקרה לי בפחנוע

תיזהר. המציאות עלולה להתפוצץ לך בפרצוף

גם אם אתה רוכב רגוע, כתם שמן, חצץ או נגיעה קטנה ממכונית יעיפו אותך.

בינתיים רק עם רכב ניפגעתי מכתם שמן ונגיעות ממכוניות

אני לא אומר שלא יכול להיות

אבל עובדתית זה יכול לקרות גם עם רכב
רק לפני חודשיים החלקתי עם רכב 4 גלגלי (פחנוע) ביגלל כתם שמן וניכנסתי ב2 רכבים

ולפני 17 שנים ניכנס לי ברכב טנדר שחתך את הסיבוב ככה שכל מה שיכול לקרות עם אופנוע יכול לקרות גם עם רכב

הכוונה היא שאם אופנוע אני יכול לברוח ממצבים שעם הרכב לא

ואני רוכב רגוע על אופנועי קסאטום אז כבר ירדו לי כל הסיכונים של רוכבי ספורט

אם פי 3

New member
נכון

מחלק מהם.
מצד שני, טעות קטנה ואתה על הרצפה.
&nbsp
זו טעות לחשוב שהסיכונים הם רק של רוכבי ספורט, והשאננות היא גורם הסיכון הכי גדול.
&nbsp
גמני מרגישה, שעבורי, הזהירות האקטיבית שנוספת ברכיבה, מאזנת את חסרונה של הזהירות הפסיבית, ואני גם משתדלת לשפר כל הזמן את יכולותי ואת תשומת הלב שלי.
האם זה באמת מאזן? קשה לדעת (הסטטיסטיקות לא לוקחות בחשבון מאפיינים משמעותיים ולכן אי אפשר להסיק מהן על המקרה הפרטי)
&nbsp
אבל חשוב (לדעתי) לזכור תמיד, שגם ברכיבה "רגועה" יש לא מעט סיכונים, והיא יכולה להיות קטלנית.
&nbsp

אני לא אמרתי שאין סיכונים או שאני שאנן

אני דרוך כל הזמן שאני על הכביש ולא משנה עם אני על פחנוע או אופנוע.
אני בוודאי שיותר דרוך כאשר אני רוכב על אופנוע

כשאני על אופנוע אני מראש צופה את הגרוע ביותר שכל רכב בכביש יכול לעשות בכדי להימנע מהמצב הזה
* אני בכל צומת מחפש את הרכב שלא יבחין בי ויכנס בי
* כל רכב שאני חולף על פניו אני משאר שהוא פתאומית יסטה לכיווני
ועוד מלא דברים כאילה

כשאני רוכב על האופנוע אני מרגיש כאילו שאני חיי באותו הרגע בכמה יקומים מקבילים ובוכן את כל האפשרויות שבדרך כאילו שהמוח שלי מיתפצל ורץ בכמה אפשרויות בו זמנית בכדי להימנע מכל מצב אפשרי כמו בסרט NEXT עם ניקולאס קייג שהוא יכול לראות כמה דקות קדימה ככה אני בזמן שאני רוכב על האופנוע (גם על הרכב אבל זה פחות משמעותי)

אולי קצת הגזמתי עם התיאור אבל ככה אני חושב בזמן רכיבה על האופנוע ובהתחשב בזה שאני גם רוכב פחות אקסטרים וגם לאט יותר ובנוסף האופנוע לי מפגין קצת יותר נוכחות בגודלו וברעש שהוא עושה אני חושב שכן אני במצב הרבה יותר מטוח מרוכבי הספורט למינייהם שרוכבים יותר על הגבולות ונהגי הפחנועים שאינם אופנוענים לא מבחינים בהם אלא רק כאשר הם חולפי על פנייהם.

וכן גם אני מיתעצבן לפעמים על רוכבי הדוג שמישתוללים על הכביש רק אני מעצבן עליהם רק ביגלל שביגללם מחירי הביטוח לדו"ג גבוהים כל כך ולכן הדוקאטי החמוד שלי עומד לו כבר 10 שנים בצד (כן היו לי קטנועים בזמן הזה כי הביטוח שלהם זול יותר וזה אבסורד שלדו"ג פחות בטיחותי יש ביטוח זול יותר).

אז הנה בעוד חודש אני אהי הבעלים הגאה של אופנוע אספנות (לא שהיו לי אי פעם אופנועים חדשים) מדהים ולפחות את עניין הביטוח אני אצליח לנצח חלקית, כי עדיין לפחנוע אספנות יש ביטוח הרבה יותר זול

למעלה