תאונות

ESU Boscorelli

New member
תאונות

שאלה, בתאונות יש מצב שצריך לשבור את החלון הקידמי, ויש סכנה שרסיסים יפלו על הנהג, עכשיו ראיתי בקטע כזה שיש ל FDNY מין מסורית דיסק קטנה שחותכת את החלון, יש כזה דבר גם בכיבוי בארץ?

מה שאני יודע

זה שיש ברכב החילוץ והצלה החדש (זה שיש בת"א) מין מסור מיוחד שחותך את הזכוכית כמו לחם! לא יאומן!!

ESU Boscorelli

New member
זה מה שהתכוונתי

זה כמו דיסקית קטנה כזאת נכון? יש לי תמונה לא הכי ברורה של זה בפעולה

בוסקו מה שעושים זה....

שוברים את אחד החלונות הצדדים לוקחים סכין יפני וחותכים את הגומי מסביב לשמשה בחלון הקידמי את הגומי אתה מושך ואז בעזרת דפיקות על החלון מבפנים החלון ייצא החוצה פשוט וקל ומה שיש בגעש החדש אני לא יודע כי אין לנו כזה בתחנה.

זה לא בדיוק דיסקית

אתה מכיר את המסורי חרב החשמליים? זה אחד בדיוק כזה (טוב אם הוא חותך זכוכית אז לא בדיוק).אין בו שום דיסק או משהו כזה.אבל יש לו מין פין כזה שנראה כמו כדור של M-16 שאתה לוקח אותו ודופג אותו על החלון ואז חלק מהחלון נשבר ויש לך מאיפה להתחיל לנסר. אני יוצא לטויל שנתי השבוע לכן אני לא יודע אם אני יספיק להיות בתחנה אם אני יהייה אני יצלם תמונות ויעלה אותם.

יש כמה אפשרויות

יש כמו שניר אמר חותכים את הגומיוהשמשה יוצאת בשלמות. אבל ברכב חילוץ מכשיר שנקראה חותך שמשות והוא פשוט גוזר את השמשה מבלי לשבור אותה אם אצא לי אני אצלם את המכשיר שתראו

ESU Boscorelli

New member
זה מה שהתכוונתי...

לא לשבור שמשה או לחתוך גומי, בדיוק מה שרשמתי לחתוך שמשה, זה מין מסור קטן כזה שעושה את זה בדיוק רב. לא הצלחתי להעלות את התמונה כי הוא עושה בעיה עם הפרינט סקרין...

homer jay

New member
יש מנפץ שמשות ויש חותך שמשות

מנפץ השמשות הוא מעין עט קטן עם קפיץ בפנים כאשר דוחסים את הקפיץ פנימה הוא ננעל ואז נותן מכה ישירה והפין שבקצה העט הזה יוצר מעין "קורי עכביש" הוא לא שובר את החלון אלא סודר אותו להמון זכוכיות קטנטנות. ויש את החותך שמשות שכמו סכין של זכוכית פשוט חותך את החלון זה דבר שאנשים שעוסקים בויטראז'ים משתמשים בו די הרבה :) דבר חביב מאוד. יש כמה אופציות להוצאת חלון ואת היא לשלוף את הגומי... בזמן תאונת דרכים בדר"כ אין כל כך זמן לסכינים יפניות אז לוקחים פלייר ומוציאים את אחת הפינות ואז מתחילים למשוך. ברכבים החדשים יש בכול פינה מעין 10 ס"מ של גומי שאותו ניתן לשלוף ואז מתגלה בפנים מעין שיכבת אלומיניום מתחת לגומי ואז לא צריך סכין יפני ולא בטיח מוציאים הכול עם פלייר בקלות. ויש אופציה שלישית שהיא בדר"כ במכוניות כמו פולקספאקן בורה או מכוניטות קבריולט שהגומי הוא פנימי ואז אין ברירה אלא או לנסות להוציאו מתוך הרכב או לנסות לשבור אותו בעדינות. יום טוב :) ראו תמונה ולינק לדף של חותכי החלונות של חברת הולימטרו http://www.holmatro.com/index_rescue.asp?strLanguageCode=EN

ESU Boscorelli

New member
זה בדיוק מה שהתכוונתי!

אבל משתמשים בו בארץ או שהוא איטי מדי? יש לו עובי מוגבל של זכוכיץ שהוא יכול לחתוך? יש לך תמונה של המנפץ שמשות? גם כזה ראיתי בפעולה שהשתמשו בו על המשולשים הקטנים הוציאו אותם פתחו את הדלת ואז הוציאו את התינוק

fireman

New member
window punch

אמצעי לניפוץ חלונות לצערי לא מצאתי אחד עם קפיץ דריכה אלא אחד המפעיל צריך לתת את המכה.

dimaspector

New member
לנו יש אחד

לנו יש אחד שעובד כמו שצריך והוא עם הקפיץ הביא היחידה שבישביל לשבור איתו חלון אתה חייב להיות במעיל וכפפות מכיוון שאתה צריח ללחוץ אליו כל כך חזק שכאשר החלון נשבר כל היד שלך כבר בתוך האוטו

CrazyP

New member
זה נשמע גרוע אולי תוכל להסביר לנו ע

וד על המכשיר

fireman

New member
פירוק שמשה קדמית בתאונה.

הדרך המהירה ביותר היא פשוט לשבור אותה אבל הדבר מסכן את הלכוד בתוך הרכב. רובכם ככולכם אני משער עברו במהלך הכשרתם הדרכות בקשר לחילוץ מכלי רכב ובה הוסבר כיצד לפרק את שמשת הרכב הקדמית בכמה שניות תוך כדי הסתייעות בלום וסכין חיתוך, חותכים חלק בגומיה של החלון מוציאים אותה ועם הלום או מברג שולפים את כל השמשה הקדמית החוצה, ברוב השימוש בסכין אינו נדרש מאחר וברב התאונות (אלו שאני הייתי בהן) יכולתי לפרק את השמשה ללא סכין חיתוך וללא מברג\לום מאחר והנזק שנגרם לרכב יצר פתחים כלשהם מסביב לשמשה מה שאפשר את שליפתה בידיים, כל מקרה שהשמשה מנופצת יש לבצע זאת בזהירות מירבית ואף כדאי להיעזר בעוד זוג ידים. פירוק שמשה יעשה תוך כדי התמגנות בכפפות עבודה!, כל מה שמעבר הוא עפ"י הפק"לים והנהלים בתחנות. לגבי הגעש לא יגוע לי מה יש בו אבל מה שאתם מדברים עליו נקרא נוקר, זה כמו שיפוד המחובר לקפיץ שמותח אותו פנימה בדריכה ובלחיצה על כפתור הוא משחרר אותו בעוצמה לכיוון החלון והדבר יגרום לחירור החלון (במקרה של חלון רכב) אם תפעילו נוקר על חלון רגיל הוא יישבר לגמרי. לאחר שיש חור ניתן להכניס להב של מסור המיועד לניסור זכוכית, אינני יודע אם הדבר הזה קיים בגעש, אל תתבלבלו בגעש החידוש בתחום הניסור הוא מסור הבטון ולא מסור לניסור זכוכית עד כמה שידוע לי.

החלון הקדמי ברכב

לאייל ידידי כיום כמעט ולא ניתן לפרק את הזככוכית כפי שתארתה כי ברכבים החדשים הזכוכית מודבקת במקרה של חילוץ לכוד אנו מבקשים ממ.ד.א לכסות את פניו וזה מלווה בהסבר ללכוד במידה והוא בהכרה מלאה.

משו קטן שלא הבנתי

מה שערן הראה לנו בתמונה- המכשיר הזה ממש קטן- אין אפשר לשבור דרכו חלון שרכב המעורב בת"ד?

kingliran

New member
זה לא קשור לגודל הקפיץ שלו משחרר

מן זרוע שמנפצת את החלון

homer jay

New member
זה המכשיר המדובר

אני מוכן לשבור איתו חלון ללא כל אמצעי מיגון הוא לא שובר את החלון אלא סודק אותו! יש להבדיל בין השניים. קל מאוד להפעיל אותו ילד בן 4 יכול להפעילו ללא בעיה יכול להיות שבמכשיר של פ"ת יש פאק מסוים. חברת הולימטרו מייצרת גם את המכשיר המדובר וגם חברת לוקאס זה די צעצוע.. הוא יוצר את אותו האפקט שיוצרים הפטישים שיש באוטובוס הם סודקים את החלון.. אז במקום הפטיש המציאו משהו יותר דקוטיבי זה צעצוע... יום טוב :)

למעלה