תאונות/יעל הדיה

LIRY1

New member
תאונות/יעל הדיה

סיימתי עכשיו לקרוא את הספר תאונות. תקציר הספר למי שלא מכיר (לא מצאתי במאמרים): הספר מתאר בהתחלה את דנה ואביה - יונתן, שאמה נהרגה בתאונת דרכים - מתוארת מערכת היחסים ביניהם, החיים שלהם יחד ושל כל אחד לחוד. בהמשך מצטרפת דמות נוספת של שירה - ומתוארת מערכת היחסים שלה עם אביה ושלה עם יונתן ודנה. אהבתי בספר שכל פרק מדבר מנקודת מבט של דמות מרכזית אחרת, איך כל אחד רואה את אותם הדברים אבל בצורה שונה לחלוטין מאחר. הרגשתי שהספר היה מאד ארוך, ולא רק בגלל מספר העמודים שבו (540!!!). יש המון תאורים בספר - לפי דעתי קצת יותר מידי, ולקראת הסוף כבר ממש נמאס לי לקרוא את כל מה שכתוב, לפעמים התוכן נבלע קצת בתוך התאורים, אבל בכללי הספר די סחף אותי , נהנתי מהקריאה, ובדיוק מה שהייתי צריכה זה ספר זורם. (אני מרגישה שאני כותבת ממש מסורבל - מקווה שזה ברור בכל אופן...). הספר די מומלץ, לא קראתי שום דבר אחר של יעל הדיה, כך שאין לי למה להשוות את הספר (בזמנו כששאלתי לגבי הספר, המליצו לי על ספר אחר שלה, לא זוכרת את השם שלו...), אבל זה ספר זורם, קל להתחבר אליו ולדמויות שבספר, ונהנתי תו"כ הקריאה. עכשיו אני מתחילה לקרוא את "מוצרט לא היה יהודי". שבת שלום וחג שמח!

בלגאנים

New member
תאונות

ספר יפה, אמנם לא מתרחש בו כל כך הרבה, אבל הפירוט הזה לגבי כל דמות -קורותיה, לבטיה והחששות שלה- הם שעושים את הספר. גם לי זה ספר ראשון של יעל הדיה, ולא שמעתי על אף ספר נוסף שלה. אהבתי את המוטיב של המקרר- הוא הוכנס שם הרבה כדי לרמוז על מצבים מסוימים - כשפותחים אותו ומיד סוגרים- דבר המעיד על חוסר שקט, כמו גם המקרר שלא מתחדש בתכולתו כשאבא של שירה מזדקן. ספר יפה ומומלץ. כשמתחילים לקרוא אותו, מוזר שהילדה בת ה-10 חושבת בצורה כזאת פילוסופית אבל לפחות זה לא ספר חפיפניקי אלא הפרטים זה עד הפרט האחרון, ופירוטים מפורטים כאילו אתם נמצאים עם גיבורי הספר ומכירים אותם לעומק. מומלץ

בלגאנים

New member
בדיקה באתר "בקבוק" העלתה שיש

ספר נוסף של יעל הדיה, בשם "שלושה סיפורי אהבה"

siv30

New member
תאונות - תאונה אחת מצערת שקרתה

ליעל הודיה. התיאורים הסמי כחלחלים והעובדה שעד שהם מגיעים לזה אני כבר הזדקנתי בשנה פשוט יצרו תחושת מסטיק נמתח ולא נגמר. חוץ מזה הכל בסדר שם (אני חושבת).

Ayelet S

New member
להבדיל ממנו, "שלושה סיפורי אהבה"

של אותה המחברת, זכור לי כספר שדי אהבתי. הסיפורים שם מאוד אנושיים, מעוררים הרבה אמפתיה.

Rivendell

New member
"שלושה" ללא ספק יותר טוב מ"תאונות",

אם כי אני חיבבתי גם את "תאונות". להדיה יש עוד ספר אחד "הנפשות הפועלות", שממש לא אהבתי. מכולם, אני חושבת ש"שלושה סיפורי אהבה" הוא ללא ספק הבולט והטוב יותר.

Mנטה

New member
ואני כל כך לא אהבתי את שלושה

שכבר לא המשכתי לתאונות.

מילי33

New member
עד אמצע הספר נהנתי

אבל הספר נמשך ונמשך והפסיק להיות מעניין ופתאום הייתה לי הרגשה שהספר לא מיועד לנו הקוראים אלא הוא פנטזיה של הסופרת של איך יכולים להיראות חייה שלה. הפירוט המוגזם והאורך של הספר נתנו לי את ההרגשה שיעל הדיה פשוט חולמת בהקיץ.

דוסטו

New member
כבר התדיינו כאן בענין

ספר הסיפורים הקצרים של הדיה הוא די טוב. 'תאונות' הוא עוד אחד ב"ז'אנר" ספרי סופרות שלא מצליח להתמודד בהצלחה עם ספור של זוגיות וזרוע יותר מדי במה שנעשה במכנסי הזוג מאשר בנשמה ובראש שלהם (אלא אם כן מה שיש לזוג בראש זה תאי זרע וביציות והורמוני מין). זה נכון גם לשרשור הנוגע לצרויה שלו.

נכון

את "תאונות" קראתי בתקופה שחיפשתי ספר לא יותר מדי תובעני ובמובן זה הוא מספק את הסחורה אבל לאחר הקריאה ממש לא נשאר ממנו הרבה. אפילו תאורי הסקס לא משהו. הדבר היחיד שנשאר לי הוא איך שהגיבור (יואל?) הבטיח לעצמו לא לעשן את הסיגריות של אשתו המתה אבל לאט, לאט נשבר ועישן את כל הסיגריות...

siv30

New member
גברים...ותחשבי על זה שהם מנהלים את

המדינה, הכלכלה ובכלל את העולם

LIRY1

New member
גם לי הפריעו

כל תיאורי המין, היו יותר מידי - ולא תמיד במקום.

למעלה