תאומים ושונים
אני אמא לתאומים בן ובת וגם אני עמדתי במצב הזה. (הבן עם סממנים אספרגרים). הילדים שלי היום בכיתה ג. הבן נמצא בכיתה מיוחדת עם שילוב והבת בכיתה רגילה. שניהם באותו בית ספר. בגלל התאומות היה לי קשה לקבל איך להעלות רק אחד מהם לכיתה א, או לשלוח אותם למסגרות שונות. בסוף העלתי את שניהם לכיתות מקבילות רגילות כדי לחסוך הסברים לעצמי ולאחרים. התוצאה היתה שהבת פרחה ואילו הבן פשוט היה "עציץ" בכיתה ולמרות הסייעת לא ממש השתלב והיה מאוד מיסכן. השנה פשוט הסברתי לילדים שהבן נכנס לכיתה מיוחדת שתעזור לו ללמוד "כמו כולם". את השוני בהרכב הכיתה (מעט ילדים, שתי מורות, צורת הלימוד השונה...) הסברתי לילדים שכל אחד לומד אחרת (כמו שבנים ובנות לא דומים חיצונית, אבל עושים אותו הדבר, גם כל אחד לומד אחרת ובסוף יודעים הכל). למרות שלי היה קשה לקבל את המצב, ההסבר שלי עבד עליהם וברגע שהם קיבלו את ההסבר כמצב נתון, גם אני והסביבה ראינו שזה לא נורא והיום אנו מצטערים על שנתיים שבוזבזו. בהתחלה זה היה להם מוזר, כי, הם היו רגילים להתיחסות שווה וביחד באותה המסגרת. בלי הרבה הסברים אמרנו להם שבבית-הספר הם "בוגרים וגדולים" ושזו מסגרת אחרת ולכן כל אחד יהיה בכיתה אחרת והם יפגשו בהפסקות, במסיבות וכמובן בבית ובחוגים. תני לילדים שלך קרדיט שהם יקבלו את המצב ה"שונה" בינהם הרבה יותר בקלות ממה שאת חושבת.