ש"ס, לאן?

Harrington

Well-known member
מנהל
מעניין הימין תוקף את הרצוג על זה שהוא מתערב בפוליטיקה והשמאל תוקף אותו על שהוא לא מתערב בפוליטיקה ובאמת יחסית לעזר וויצמן ז"ל ושמעון פרס ז"ל כנשיאים ההתערבות שלו בפוליטיקה מינורית, למעשה בהשוואה לכל הנשיאים האחרונים כי גם קצב וריבלין התערבו בפוליטיקה המון.
לא תקפתי אותו אם שמת לב :). רק ציינת את העובדה שהוא מתערב. מה לעשות, מציאות. אבל כאמור מעלה, רוב הנשיאים עשו זאת בשלב כזה או אחר. בודדים אלה ששמרו על ממלכתיות נטו ולא השמיעו את קולם בנושאים שהיו חשובים בעיניהם. אז לטעמי הרצוג שוגה כשהוא עושה זאת ומשם ההתקפות עליו. השמאל כהרגלו, צבוע, שכן אם הרצוג היה מבטא דעה שלא תואמת את דעתם, הם היו תוקפים בלי לחשוב פעמיים בדיוק על הדבר ההפוך שהם תוקפים כעת :). אבל בצביעות השמאל הרי אין חידוש גדול.

לדעתך התערבותו מינורית. לדעתי היא מוגזמת ומורגשת היטב. אולי חלק מהנושאים עליהם אני חושב כשאני כותב זאת, לא יוגדרו על-ידך כהתערבות בפוליטיקה, אבל לדעת חלקים גדולים בעם הם בדיוק כאלה (למשל בסוגיית ועדת החקירה הממלכתית).

Harrington

Well-known member
מנהל
כשהם הקימו את רשת החינוך שלהם, הקונספט היה להציל ילדים מהרחוב ולתת להם צלחת של מרק בצהריים שאולי לא תמיד יש בבית. ש"ס הוקמה עוד במאה הקודמת ולא הפנימה שהגענו למאה ה 21
שאנחנו ב 2025.יהודי מזרחי הוא כבר לא מה שהיה פעם. הוא רוצה לילדים שלו מה שהוא לא קיבל.
מזרחיים דתיים רוצים לשלוח את ילדיהם למוסדות אשכנזיים כי גם הם מבינים שרמת ההשכלה (במונחי החרדים) שם היא יותר "רצינית".
ש"ס חיה בתפישה שעברה מהעולם. במקום לתת לרעב דגים שיאכל, תן לו חקה ותלמד אותו לדוג לבד.
אבל ברגע שילמד לדוג לבד, למה הוא צריך את ש"ס?
יש דוגמא שש"ס למדה מ "טעויות" של אחרים.
הייתה מפלגה של עולי חבר העמים, קראו לה "ישראל בעליה". נתן שרנסקי הקים אותה.
הם דאגו לשלב עולים בחברה.
בניגוד למזרחיים אז, עולי חבר העמים הגיעו משכילים.
ברגע שהשתלבו, שרנסקי הפך למיותר.
מזה בדיוק ש"ס חוששת.
אני חי עם אחינו המזרחיים יום יום. עבודה, שכנים, משפחה. הבן שלי מתחתן, הכלה המיועדת מזרחית
אישתי ואני "חולים" אליה. עם כל ההבדלים בינינו, בעיקר בגישה למסורת היהודית, אחלה אנשים.
לש"ס של היום אין עוד זכות קיום.
הייתי בעבר פושט רגל. עו"ד שהוציא אותי מזה בכשרון רב, שם משפחתו פרץ. הוא ממש לא היחיד.
תצביעו לרשימות שיתנו מענה אמיתי לצרכים שלכם.
ש"ס, זה כבר לא
תמיד מצחיק אותי כשאנשים שאין להם שום קשר למפלגה כזאת או אחרת, מתבטאים לגביה כאילו הם ממקימיה וגדולי המבינים בה :). זה מצחיק (שלא לומר מגוחך) כשאנשי שמאל מנסים להסביר לחרותניקים ותיקים מהו 'הליכוד האמיתי' וזה מצחיק כשמישהו שמעולם לא הצביע ש"ס ולא מחובר למפלגה או לעמדותיה בשום דרך, מנסה לספר לאומה ש"לש"ס של היום אין עוד זכות קיום".

מה המציאות? אינני יודע מה יקרה בבחירות הבאות ומה יוליד יום, אבל מפלגת ש"ס נכון לסקרים של היום (שלא שווים מאומה, אבל זה דיון אחר) לא יורדת מכוחה, ודאי לא באופן משמעותי. מסתבר שהציבור רוצה במפלגה הזאת בהנהגת המדינה, היום כבעבר. טוב? רע? זה בכלל לא משנה. כל אחד יחליט לעצמו מה דעתו בענין. אבל לפי שעה זה המצב, בניגוד גמור למה שאתה מתיימר לקבוע למפלגה בדבריך כאן.

eקא זו או

Well-known member
אחת הבעיות ב"חינוך המונים" הוא שאין, לכאורה, ברצונם להשתמש בחכה, זה "הרבה עבודה".
יתרה מכך
האינטרסים של ש"ס הם שימור מעמד הרבנים שלהם ולא בדיוק שיפור מעמד בוחריה.

למעלה